fbpixel

Search icon
Search
Wrong Habits: Τρεις κακές συνήθειες τις οποίες πρέπει να ξεχάσετε από σήμερα κιόλας
MAGAZINE

Wrong Habits: Τρεις κακές συνήθειες τις οποίες πρέπει να ξεχάσετε από σήμερα κιόλας

Plus, πώς να τις διορθώσετε!


Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε ότι τις ακολουθείτε και να σας έχουν γίνει καθημερινότητα, αλλά κάποιες συμπεριφορές κοστίζουν στην υγεία σας. Δείτε τις τρεις κακές συνήθειες για τις οποίες θα πρέπει να πείτε από σήμερα: «Τέλος».

1. Δε σηκώνεστε από την καρέκλα σας

Πολλές είναι οι έρευνες που αποδεικνύουν ότι η καθιστική ζωή είναι βλαβερή για την υγεία μας. Όπως, μάλιστα, λένε: αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης παχυσαρκίας, διαβήτη, καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού, ενώ πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι, για κάθε επιπλέον ώρα που κάθεστε στην καρέκλα, υπάρχει 50% μεγαλύτερος κίνδυνος να καταλήξετε με κάποια αναπηρία. 

shutterstock-1390237604-2RNEv.jpg

Τι να κάνετε: Προσπαθήστε να σηκώνεστε από την καρέκλα σας ανά 30΄-60΄, έστω και για 2΄-3. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε κι έναν βηματομετρητή, ώστε να βλέπετε πόσα βήματα κάνετε σε ημερήσια βάση. Ο στόχος είναι πάντα τα 10.000 βήματα για να παραμείνετε υγιείς. Εάν περπατάτε καθημερινά, οι μύες δεν αποδυναμώνονται με το πέρασμα του χρόνου. Έτσι, τους κρατάτε σε «εγρήγορση».

2. Ξεχάσατε πάλι να πιείτε νερό

Oι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής είναι καταιγιστικοί. Από τη στιγμή που ξυπνάτε μέχρι την ώρα που πέφτετε για ύπνο πασχίζετε διαρκώς να ολοκληρώσετε τις εκκρεμότητές σας, ώστε να απολαύσετε τις λίγες ώρες που έχετε ελεύθερες, με αποτέλεσμα να αμελείτε πολύ βασικά πράγματα για το σώμα και την υγεία σας, όπως ακόμη και το να πιείτε νερό! Το στοιχείο που αποτελεί σχεδόν τα ¾ του σωματικού μας βάρους, όμως, αντιλαμβάνεστε ότι είναι τρομερά σημαντικό για τον οργανισμό μας. Χωρίς αυτό δε γίνονται σωστά πολλές μεταβολικές διαδικασίες, επιβραδύνεται ο μεταβολισμός και νιώθετε κούραση και εξάντληση.

Τι να κάνετε: Το “Water Your Body” app αναλαμβάνει να σας θυμίσει να πίνετε τακτικά νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και σας προτρέπει να το κάνετε τις στιγμές που το έχετε βάλει σε δεύτερη μοίρα! Απλώς πείτε του το σωματικό σας βάρος κι αφήστε τα όλα πάνω του.

3. Δεν κλείσατε το Internet πριν πέσετε για ύπνο

Μήπως νιώθετε αποπροσανατολισμένοι όταν ξυπνάτε το πρωί; Σερφάρετε στο Facebook για ώρες πριν πάτε για ύπνο; Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα φώτα που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές το βράδυ μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία σας, τη σωματική και πνευματική εγρήγορση και το κιρκαδικό σας ρολόι, που ρυθμίζει τον ύπνο σας. 

shutterstock-2111420825.jpg


Τι
να κάνετε: Αποσυνδεθείτε από τις οθόνες τουλάχιστον μία ώρα πριν πάτε στο κρεβάτι. Ο ύπνος μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των μυών σας, να επιδιορθώσει βλάβες στα κύτταρά σας και να σας χαρίσει υγεία. 

Το μυστικό: Λάτρεις του Instagram, δώστε προσοχή! Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Psychological Science, η εμμονή με τις φωτογραφίες στερεί την απόλαυση της εικόνας που έχουμε μπροστά στα μάτια μας και δε μας επιτρέπει να την κρατήσουμε στη μνήμη μας. Οπότε απλά πράξτε το αντίθετο!

bimg-20210306-wa00003.jpg

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου είναι συγγραφέας των best sellers «Νιάτα Διαρκείας», «Όμορφα μυστικά », «Άλλαξε ζωή και σώμα σε 42 ημέρες», «Κάντο να συμβεί τώρα», και «Ζήτα το σωστά και θα σου δοθεί» δημιουργός του site www.omorfamystika.gr, του podcast "Πάμε Αλλιώς" στο pod.gr, του YouTube channel VICKY'S VITA, διοργανώτρια webinars (διαδικτυακά σεμινάρια) αυτογνωσίας και διατροφής και Life Coach αριστούχος Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Instagram: @vikyhatzivasiliou

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOWΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023