fbpixel

Search icon
Search
Work-out: 4 top ασκήσεις γυμναστικής για καύση λίπους
WELLNESS

Work-out: 4 top ασκήσεις γυμναστικής για καύση λίπους

Ανακαλύψτε ποια σας ταιριάζει περισσότερο


Εάν επιθυμείτε να δείτε πραγματική αλλαγή στο σώμα σας αλλά δεν έχετε την πολυτέλεια του χρόνου, τότε οι ασκήσεις για γρήγορη καύση λίπους είναι αυτό που στην ουσία αναζητάτε. Είτε θέλετε να τις δοκιμάσετε στο σπίτι ή στο γυμναστήριο σας, δεν έχετε παρά τις εντάξετε στο πρόγραμμά σας και να δείτε εμφανή και άμεσα αποτελέσματα.

Start today!

Aerobic

shutterstock-1636707718.jpg

Ίσως από τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους για να γυμναστείτε, καθώς συνοδεύεται από ευδιάθετη μουσική. Την περιλαμβάνουν στα προγράμματα των αιθουσών όλα τα γυμναστήρια και δεν είναι μόνο καλή για την καύση λίπους (ένα μάθημα 372 θερμίδες), αλλά και για τη βελτίωση της καρδιαγγειακής σας υγείας.

Overhead squats

shutterstock-1019200021.jpg

Όλοι προτιμάτε τα καθίσματα, καθώς μας προσφέρουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα αποτελέσματα που αναμένουμε και ενδυναμώνουν σε σημαντικό βαθμό ολόκληρο το σώμα μας. Πώς μπορεί, όμως, να χρησιμοποιηθεί η πετσέτα σε αυτά; Κάντε ένα βαθύ κάθισμα, κρατήστε την πετσέτα σφιχτά στα χέρια σας και σηκώστε την πάνω από το κεφάλι σας κάθε φορά που βυθίζεστε. Με αυτόν τον τρόπο, θα γυμνάσετε τόσο τα πόδια και τους γλουτούς σας, όσο την πλάτη και τους ώμους σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ολοκληρώσετε 4 σετ των 20 επαναλήψεων.

Cycling

shutterstock-569170114.jpg

H ποδήλατο θεωρείται μια πολύ καλή προπόνηση, με οφέλη για την καρδιά, αλλά φυσικά και για την ενδυνάμωση των μυών και την απώλεια λίπους, καθώς ανάλογα βέβαια με την ένταση, όπως και στο τρέξιμο, θα κάψετε περίπου 614 θερμίδες. Η προσθήκη μερικών διαλειπόντων σπριντ κατά τη διάρκεια της διαδρομής μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματική.

Side leg raises

shutterstock-1921903655.jpg

Η ισορροπία παίζει σημαντικό ρόλο, γι' αυτό μπορείτε να σταθείτε όρθιοι δίπλα από ένα τοίχο και ακουμπώντας το ένα σας χέρι να σηκώνετε το πόδι σας όσο πιο ψηλά μπορείτε. Μην κουνάτε όλο σας το κορμί, πρέπει να είστε σταθεροί. Εκτελείτε πρώτα το δεξί και έπειτα το αριστερό πόδι και όχι εναλλάξ. Επίσης, η ίδια άσκηση μπορεί να πραγματοποιηθεί κι αν ξαπλώσετε στο έδαφος, έχοντας πλάι το κορμό σας και σηκώνετε το πόδι σας. Επαναλάβετε ξεχωριστά την κάθε μεριά από 3 κύκλους από 20 επαναλήψεις.