fbpixel

Search icon
Search
BEAUTY

Work out

BEAUTY

Work out

Η άσκηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στο κεφάλαιο «ομορφιά», γι’ αυτό και οι ειδικοί τη  συνδυάζουν και την προτείνουν πάντα με μια ισορροπημένη διατροφή. Εκτός από μια καλοσχηματισμένη σιλουέτα, προσφέρει ένα υγιές σώμα και ακόμα περισσότερο, ένα υγιές πνεύμα, αφού οποιοδήποτε είδος γυμναστικής κι αν διαλέξετε, αποσυμπιέζετε το καθημερινό και τοξικό άγχος της καθημερινότητας. Είναι σαν να κάνετε ένα reboot στον οργανισμό σας, που θα σας ευγνωμονεί γι’ αυτό που του παρέχετε. Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας -μη γίνετε οι εποχιακοί λάτρεις του γυμναστηρίου- και σύντομα θα διαπιστώσετε ότι μόλις ανακαλύψατε το ελιξίριο της νεότητας!

Οι προτάσεις για τρόπους εκγύμνασης είναι δεκάδες, μεξελιγμένες συνδυαστικές και σύγχρονες τεχνικές να παρουσιάζονται διαρκώς από τους επαγγελματίες του χώρου και σίγουρα θα υπάρχει κάποια και για εσάς!

Cross fit Δυνατό trend στον χώρο της άσκησης τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Ιδιαίτερα απαιτητική προπόνηση, που συνδυάζει ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής, άρσης βαρών, τρέξιμο μικρών και μεγάλων αποστάσεων. Στόχος της συγκεκριμένης άσκησης είναι η μάξιμουμ βελτίωση της φυσικής κατάστασης κάθε αθλούμενου, αφού στις προπονήσεις συχνά απαιτείται να φτάσετε στα όριά σας και μάλιστα πολλές φορές να τα ξεπεράσετε. Απαραίτητα προσόντα, εκτός από τη θέληση, θεωρούνται η αυτοσυγκέντρωση, η σωστή τεχνική και αρκετή υπομονή. Το Cross Fit είναι η επικρατέστερη fitness τάση αυτήν τη στιγμή, αφού, εκτός από τότι μας εξασφαλίζει ένα αρμονικά γυμνασμένο και τέλειο σώμα, προσφέρει μοναδικές fun times.

Corealign Θυμίζει περισσότερο -στο πώς εφαρμόζεται και στην εικόνα του- τη μέθοδο Pilates. Η μεγάλη διαφορά έγκειται στότι προσθέτει ασκήσεις στην όρθια θέση μεναλλαγές στη χρήση των ποδιών. Ακριβώς, όπως και στην καθημερινή σας ζωή, γιαυτόν τον λόγο χαρακτηρίζεται ως η πλέον λειτουργική μέθοδος εξάσκησης. Οι ασκήσεις αφορούν κυρίως στην ενδυνάμωση και την κινητοποίηση ολόκληρου του σώματος. Οι δύο ασταθείς κυλιόμενες επιφάνειες ενεργοποιούν τις ανάλογες με την κίνηση μυικές ομάδες και με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιούνται σε δευτερόλεπτα προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της κίνησης. Το Corealign είναι ο καλύτερος τρόπος να ενδυναμώσετε το σώμα σας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αποθεραπεία, αλλά και ως πρόγραμμα εκγύμνασης ερασιτεχνών κι επαγγελματιών αθλητών και χορευτών.

Aerial Dance/Yoga Άλλη μια ισχυρή τάση στον χώρο της γυμναστικής τα τελευταία χρόνια. Ο εναέριος χορός με πανιά συνδυάζει την εκγύμναση του σώματος με τον χορό και τη δημιουργική έκφρασηστον αέρα. Με εναέριες κινήσεις, δεσίματα, πόζες, παιχνίδια πάνω και κάτω από το πανί, με χορευτική χάρη ή εκρηκτικά δυναμική κίνηση, μπορεί κανείς να εκφραστεί σωματικά, ψυχικά και καλλιτεχνικά. Για όσους αναζητούν μια άσκηση για ευλυγισία πέρα από τα συνηθισμένα.

Functional Training Το functional training ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια ως μέθοδος γιαπαιτητικούς, αφού δοκιμάζει αντοχές και όρια. Ενδυναμώνει όλο το σώμα, αυξάνει την καρδιακή λειτουργία, καίει το λίπος και βοηθάει στην απώλεια πόντων. Οι ασκήσεις -χρησιμοποιούνται μπάλες και βάρη- είναι συνδυαστικές με μεγάλη ένταση.

Kick boxing Διαδεδομένο τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες που αγαπούν τη δυναμική προπόνηση. Είναι μαχητικό άθλημα που συνδυάζει πυγμαχία, καράτε και τάε κβον ντο.

Pilates H δημοφιλής μέθοδος Pilates είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που προκαλεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων, είτε κάνετε καθιστική ζωή είτε είστε αθλητές. O ίδιος ο J.H. Pilates χαρακτήρισε τη μέθοδό του «ήπια για τις εγκύους, ασφαλή για τους υπερήλικες, δυναμική γιαθλητές και χορευτές». Η μέθοδος στηρίζεται στην ενδυνάμωση του "Powerhouse", δηλαδή, της περιοχής των κοιλιακών μυών, της μέσης και των γοφών, τα οποία δημιουργούν ένα δυνατό κεντράρισμα του σώματος κι έτσι του επιτρέπουν να κινείται με έλεγχο κι ασφάλεια. Έτσι, αποκτάτε ένα ευέλικτο σώμα, πιο γραμμωμένο και ταυτόχρονα πιο δυνατό και σταθερό. Είναι κατάλληλη γι' ανθρώπους κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Η εκγύμναση Pilates βασίζεται σε έξι αρχές: Centering Συνειδητοποίηση του «κέντρου» του σώματος. Αυτό περιλαμβάνει τη ζώνη κοιλιάς-μέσης, την περιοχή των γοφών, της πλάτης και της αίσθησης ότι το σώμα «δένει» γύρω από έναν νοητό άξονα. Concentration Συγκέντρωση σωματική και πνευματική, ώστε οι ασκήσεις να εκτελούνται συνειδητά και όχι μηχανικά. Control Έλεγχος κατά την εκτέλεση των ασκήσεων, για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με ασφάλεια. Breath Η αναπνοή και ο ρυθμός της αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στη διάρκεια της εκγύμνασης, αλλά και στην καθημερινότητα. Flow Η ροή εκτέλεσης των ασκήσεων και η διαδοχή μεταξύ τους παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Precision Ακρίβεια κατά την εκτέλεση των ασκήσεων.

Dr ΘΑΝΑΣΗΣ ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ, Πλαστικός Χειρουργός

Επίπεδη κοιλιά

Η χαλάρωση των κοιλιακών τοιχωμάτων και του δέρματος με την παρουσία ή όχι περιττού λίπους, μετά από εγκυμοσύνες ή απώλεια βάρους, αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά και με καλά αποτελέσματα με την κοιλιοπλαστική. Η επέμβαση στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι καλά ανεκτή, παρά τη φήμη που έχει σχετικά με τον πόνο. Στις περισσότερες περιπτώσεις η τομή που βρίσκεται χαμηλά στην κοιλιά κρύβεται καλά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επέμβαση μπορεί να γίνει είτε από τομή αντίστοιχη μιας καισαρικής είτε ενδοσκοπικά, με τομή που κρύβεται μέσα στον ομφαλό. Με αυτούς τους τρόπους αντιμετωπίζονται η πλειονότητα των προβλημάτων που έχουν οι ασθενείς μικρού και μέσου σωματικού βάρους, συνήθως μετά από εγκυμοσύνες. Οι ασθενείς που υποβάλλονται στην ίδια επέμβαση μετά από μαζική απώλεια βάρους, θα πρέπει να προετοιμάζονται για πιο εκτεταμένες επεμβάσεις, με μεγαλύτερους χρόνους αποθεραπείας. Ο μέσος χρόνος αποθεραπείας είναι 30 ημέρες, σπανιότατα χρειάζεται να επαναληφθεί η επέμβαση, αλλά είναι αποδεκτό σε λίγες περιπτώσεις να χρειάζεται μια μικρή διόρθωση υπό τοπική αναισθησία μετά από 12 μήνες.

ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΒΕΛΙΝΑ ΣΥΡΙΓΟΥ, ΣΟΝΙΑ ΤΑΛΑΝΤΙΝΟΥ

GLOW LOVES

Θέλετε ένα πολυτελές διαμέρισμα; Επενδύστε σε έναν διαχρονικό εξοπλισμό
AGENDA

Θέλετε ένα πολυτελές διαμέρισμα; Επενδύστε σε έναν διαχρονικό εξοπλισμό