fbpixel

Search icon
Search
Women - leaders: 7 γυναίκες που έχουν αφήσει το στίγμα τους κι αποτελούν πηγή έμπνευσης
LIFE & CAREER

Women - leaders: 7 γυναίκες που έχουν αφήσει το στίγμα τους κι αποτελούν πηγή έμπνευσης

Who run the world? Girls!


Γυναίκες-σύμβολα, με δυνατή φωνή κι αποφασιστικότητα. Γυναίκες που δείχνουν το δρόμο σε εκατομμύρια άλλες σε μία πολύ δύσκολη περίοδο κι αποτελούν πηγή έμπνευσης. Διαφορετικές η μία από την άλλη, έχουν ξεχωρίσει η καθεμία στο δικό της τομέα και συνεχίζουν την πορεία τους. Αυτές είναι οι 7 πιο ισχυρές γυναίκες σε ολόκληρο τον πλανήτη αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύει κάθε χρόνο το Forbes.

Angela Merkel

1-5n5HY.jpg

Η καγκελάριος της Γερμανίας βρίσκεται εδώ και χρόνια στην κορυφή της λίστας με τις πιο ισχυρές γυναικείες φιγούρες. Για πολλούς, αποτελεί τη "Σιδηρά Κυρία" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως τον περασμένο Οκτώβρη, έρευνα έδειξε πως το 75% των πολιτών σε 14 χώρες της Ευρώπης έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Γερμανίδα από ότι σε όλους τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς ηγέτες! Έχει πάρει θέση σε σημαντικά ζητήματα όπως το προσφυγικό, το οικονομικό και φυσικά αυτό της πανδημίας. Το ερώτημα όσον αφορά στην Merkel, είναι το ποιος θα είναι ο άνθρωπος που θα την αντικαταστήσει, δεδομένου ότι δε θα είναι υποψήφια για την καγκελαρία στις επόμενες εκλογές που πλησιάζουν.

Christine Lagarde

2-YNT6M.jpg

Η Christine Lagarde, είναι επίσης μία φιγούρα που έχει αφήσει το στίγμα της. Αρχικά, ήταν η πρώτη γυναίκα που υπηρέτησε ως Υπουργός Οικονομικών στη Γαλλία από το 2007 μέχρι και το 2011. Κατόπιν, ανέλαβε τη θέση της γενικής διευθύντριας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέχρι το 2019, ενώ πλέον είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο τομέας της οικονομίας έχει δεχθεί πολύ ισχυρά "χτυπήματα" στο διάστημα αυτός της πανδημίας, με την Γαλλίδα να καλείται να βρει σημαντικές λύσεις, με φόντο την επόμενη ημέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Το πρώτο μισό του 2021 θα είναι αρκετά δύσκολο", ανέφερε πριν από μερικούς μήνες σε δημόσια τοποθέτησή της, παίρνοντας ξεκάθαρα θέση για την κατάσταση που βιώνουν όλες οι χώρες.

Kamala Harris

3-svKOF.jpg

Οι δύο πρώτες γυναίκες, βρίσκονται εδώ και χρόνια στο προσκήνιο κι έχουν αποδείξει το τι μπορούν να κάνουν. Η Kamala Harris από τη μεριά της, αποτελεί ένα από τα κεντρικά πρόσωπα των τελευταίων μηνών, έχοντας συγκεντρώσει πολλά βλέμματα επάνω της. Τον Νοέμβρη του 2020, έγινε η πρώτη γυναίκα που εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Με καταγωγή από την Τζαμάικα και την Ινδία, είναι η πρώτη Αφροαμερικανίδα Αντιπρόεδρος. Είναι γνωστή για την ισχυρή της φωνή και παρά το γεγονός ότι έχει βρεθεί στο στόχαστρο πολλών όλα αυτά τα χρόνια, η ίδια διατηρεί τη δύναμή της και μένει σταθερή στα δικά της "πιστεύω".

Ursula Gertrud von der Leyen

4-YAQIO.jpg

H πρόεδρος της Κομισιόν πρωταγωνίστησε πριν από μερικές ημέρες σε ένα θλιβερό περιστατικό, που “σημαδεύτηκε” από την απρεπή στάση του Recep Tayyip Erdoğan, αλλά ακόμη κι εκεί, έδειξε ότι διαθέτει έναν ισχυρό χαρακτήρα κι έδωσε την καλύτερη δυνατή απάντηση στον Τούρκο Πρόεδρο και τους υποστηρικτές του. Άλλωστε, δεν περίμενε και κανείς τίποτα λιγότερο από αυτήν... Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που υπηρέτησε ως Υπουργός Άμυνας στη Γερμανία κι εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Melinda Gates

5-y7QFM.jpg

Άλλη μία πανίσχυρη προσωπικότητα με πλούσια δράση. Η Melinda Gates εστιάζει στον τομέα της εκπαίδευσης και μέσα από το Bill & Melinda Gates Foundation βοηθάει στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων σχετικά με την υγεία και την παγκόσμια φτώχεια, ειδικά στο διάστημα αυτό της πανδημίας. Παράλληλα, στέκεται στο πλευρό εκατοντάδων γυναικών, έχοντας δώσει σημαντικές μάχες, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματά τους, ενώ έχει να επιδείξει και πλούσιο φιλανθρωπικό έργο.

Mary Barra

6-ivfxe.png

Χρειάστηκε να περάσουν 105 ολόκληρα χρόνια για να σπάσει το... άβατο της General Motors, καθώς το 2014 η Mary Barra έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε τη θέση της CEO στη μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. Η ίδια, έχει επενδύσει εκατομμύρια στον τομέα των αυτοκινήτων και μέχρι και σήμερα, εξακολουθεί να δίνει πολλές μάχες, δίνοντας τις δικές της απαντήσεις σε όλους όσους επιμένουν να την αμφισβητούν. Μία ισχυρή προσωπικότητα, που ξεχωρίζει σε έναν άκρως απαιτητικό χώρο.

Nancy Pelosi

8-nhhAY.jpg

Για τη Nancy Pelosi, η ηλικία δεν έπαιζε ποτέ σημαντικό ρόλο σε τίποτα. Έκανε την είσοδό της στο χώρο της πολιτικής στα 47 της, ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για τη 12η περιφέρεια της Καλιφόρνιας, ενώ στις αρχές του Γενάρη, εξελέγη πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Έχει υψώσει το ανάστημά της απέναντι σε ισχυρούς άνδρες όπως ο George Bush κι ο Donald Trump, παίρνοντας θέση σε πολύ σημαντικά ζητήματα που επηρέασαν ολόκληρο τον πλανήτη.

Μέσα από τη δράση και τη στάση τους στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, όλες τους αποδεικνύουν πως οι γυναίκες είναι ισχυρές κι ικανές να αναλάβουν κομβικές θέσεις και να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις. Σε μία κοινωνία που συνεχώς εξελίσσεται, οι γυναικείες φιγούρες αυξάνονται και δίνουν δύναμη σε εκατομμύρια άλλες, που παλεύουν καθημερινά για την επιβίωσή τους και διεκδικούν ακόμη τα αυτονόητα...