fbpixel

Search icon
Search
Women Empowerment: 8 εμπνευσμένα Ted Talks που κάθε γυναίκα πρέπει να δει
LIFE & CAREER

Women Empowerment: 8 εμπνευσμένα Ted Talks που κάθε γυναίκα πρέπει να δει

Παρακολουθήστε τα και ανακαλύψτε τα μυστικά καταξιωμένων προτύπων


Οι γυναίκες αναλαμβάνουμε πολλούς ρόλους καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Σε αυτό το ταξίδι, συχνά, συναντάμε εμπόδια, διλήμματα, αλλά και δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Πόσο εύκολο όμως, είναι να τα συνδυάσουμε όλα, να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις και να πετύχουμε τους στόχους μας; Παρακάτω θα βρείτε μία λίστα από σπουδαία Ted Talks από επιτυχημένες γυναίκες που θα σας εμπνεύσουν και θα σας ενδυναμώσουν. Συνεχίστε το scroll down και αφιερώστε λίγο χρόνο για να τα παρακολουθήσετε. 

Can we all “have it all”? - Anne-Marie Slaughter

1-hi1No.jpg

Η επαγγελματική ανέλιξη και η κατάκτηση υψηλόβαθμων θέσεων είναι ο μόνος δρόμος για την επιτυχία; Μπορούμε να τα έχουμε όλα, να συνδυάσουμε καριέρα και οικογένεια; Τι από τα δύο είναι πιο σημαντικό; Είναι όλα αυτά ερωτήματα που αφορούν μόνο τις γυναίκες; Η ομιλία της Anne-Marie Slaughter,που είναι public policy expert, έρχεται να δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά και να μας κάνει να αναθεωρήσουμε για το τι είναι και σημαίνει πραγματικά η ισότητα των δύο φύλων.

    Παρακολουθήστε το εδώ

    Why we have too few women leaders? – Sheryl Sandberg

    2-ylMwT.jpg

    Γιατί είναι πιο δύσκολο για τις γυναίκες να ανέλθουν επαγγελματικά και να αναλάβουν ηγετικές θέσεις; Πώς μπορεί να αλλάξει αυτό; Η Sheryl Sandberg, COO της Facebook, εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό και δίνει τρεις σημαντικές συμβουλές στις γυναίκες που θέλουν να φτάσουν στο απόγειο της καριέρας τους και να κατακτήσουν την κορυφή.

      Παρακολουθήστε το εδώ

      Find your voice against gender violence – Meera Vijayann

      3-GDSjK.jpg

      Ένα ζήτημα πιο σοβαρό που ακόμα και σήμερα, όμως, θεωρείται ταμπού και πολλές γυναίκες δε μιλάνε γι’ αυτό. Η σεξουαλική βία και κακοποίηση είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες ακόμα και σε προηγμένες χώρες του δυτικού κόσμου. Η Meera Vijayann μάς υπενθυμίζει ότι πρέπει να βρούμε τη φωνή μας και να μιλάμε ανοιχτά για αυτά τα περιστατικά ώστε να δούμε πραγματικές αλλαγές.

        Παρακολουθήστε το εδώ

        Looks aren’t everything. Believe me, I am model – Cameron Russell

        4-KmIFL.jpg

        Πόση σημασία δίνουμε στην εμφάνιση και στην εικόνα μας; Είναι αυτά ικανά να μας εξασφαλίσουν την ευτυχία; Η Cameron Russell, Αμερικανίδα μοντέλο, μιλάει για την έμφαση που δίνουμε και πώς κρίνουμε από την εξωτερική εικόνα τα προνόμια μιας ωραίας, κοινωνικά αποδεκτής εικόνας. Παράλληλα, μας υποδεικνύει αν αυτά είναι αρκετά για να επιτύχουμε και να είμαστε ευτυχισμένοι.

          Παρακολουθήστε το εδώ

          We should all be feminists - Chimamanda Ngozi Adichie

          5-pmA4Q.jpg

          Γνωρίζουμε πραγματικά τι είναι ο φεμινισμός και τι πρεσβεύει; Στη σημερινή εποχή χρειάζεται ο φεμινισμός, και αν ναι, αφορά μόνο τις γυναίκες; Η Chimamanda Ngozi Adichie μέσα από την ομιλία και τις εμπειρίες της μας δίνει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα.

          Παρακολουθήστε το εδώ

          My year of saying yes to everything – Shonda Rhimes

          6-F5EdH.jpg

          Ποιες είναι οι προτεραιότητες που έχουμε στη ζωή μας και τι θα γινόταν αν τις αλλάζαμε αυτές; Τι θα άλλαζε στην καθημερινότητά μας αν λέγαμε «ναι» σε όλα; Η επιτυχημένη σεναριογράφος και τηλεοπτική παραγωγός, Shonda Rhimes, το εφάρμοσε και μοιράζεται μαζί μας τι ανακάλυψε μέσα από αυτό.

          Παρακολουθήστε το εδώ

          3 lessons on success from an Arab businesswoman – Leila Hoteit

          tedx-talks-gynaikes.jpg

          Το να είναι κάποια μια πετυχημένη επαγγελματικά γυναίκα πολλές φορές αποτελεί μία πρόκληση. Πόσο μάλλον σε μία αραβική χώρα. Η Leila Hoteit μιλάει λοιπόν για αυτήν την πρόκληση και συμβουλεύει τις γυναίκες πώς να πετύχουν κι αυτές.

          Παρακολουθήστε το εδώ

          How online abuse of women has spiraled out of control – Ashley Judd

          7-DAABc.jpg

          Το διαδίκτυο αποτελεί πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Τι γίνεται όμως όταν είναι μέσο ρητορικής μίσους, απειλών και παρενόχλησης κατά των γυναικών; Η Ahley Judd μάς μιλάει για τη δική της εμπειρία και για αυτήν την παγκόσμια κρίση που πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά και να αντιμετωπίσουμε.

          Παρακολουθήστε το εδώ