fbpixel

Search icon
Search
William: Το ξεχωριστό garden party στο Buckingham και η ηχηρή απουσία της Kate Middleton
PEOPLE & MOMENTS

William: Το ξεχωριστό garden party στο Buckingham και η ηχηρή απουσία της Kate Middleton

Μία ιδιαίτερη συνθήκη για τον πρίγκιπα...


Οι τελευταίοι μήνες ήταν -κι εξακολουθούν να είναι- εξαιρετικά δύσκολοι για τον William και γενικότερα, για τους royals. Πρώτα ο βασιλιάς Κάρολος και στη συνέχεια η Kate Middleton, διαγνώστηκαν με καρκίνο και αμέσως, αμφότεροι ξεκίνησαν τις θεραπείες και την σκληρή τους μάχη, την ώρα που ο διάδοχος του θρόνου ανέλαβε πολλές περισσότερες ευθύνες και κλήθηκε να κάνει ένα step μπροστά, σε μία ιδιαίτερη στιγμή.

O William έχει δει την καθημερινότητά του να αλλάζει σε μεγάλο βαθμό και είναι ενδεικτικό, πως για πρώτη φορά υπήρξε οικοδεσπότης σε garden party του Buckingham, δίχως την Kate Middleton στο πλευρό του...

Μία μεγάλη αλλαγή!

Η νέα πραγματικότητα για τον William

Χωρίς την Kate Middleton, αλλά με τις ξαδέρφες του στο πλευρό του ο πρίγκιπας William υποδέχθηκε το απόγευμα της Τρίτης υπό δυνατή βροχή 8.000 καλεσμένους στο τρίτο ετήσιο garden party των βρετανικών ανακτόρων για το 2024, με τον ίδιο να προσπαθεί να φανεί αντάξιος των προσδοκιών σε μία χρονική περίοδο γεμάτη προκλήσεις γι' αυτόν. Είναι μία θέση, στην οποία δεν έχει βρεθεί ξανά ο πρίγκιπας, καθώς πάντοτε στο παρελθόν αυτή την ημέρα μαζί του, δίπλα του, ήταν η Kate Middleton. Φέτος -ωστόσο- τα πράγματα είναι διαφορετικά... Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου εκπροσώπησε τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο, που δίνει τη δική του μάχη με τον καρκίνο κι ήταν αυτός οικοδεσπότης στο τρίτο κατά σειρά garden party που δίνεται στους εντυπωσιακούς κήπους του Buckingham στο πλαίσιο της θερινής season.

Κάθε καλοκαίρι -παραδοσιακά- πραγματοποιούνται τρία garden party στο Παλάτι του Buckingham, αλλά κι ένα στο Παλάτι Holyroodhouse, στην Σκωτία, ενώ συνήθως σε αυτά δίνουν το «παρών» περίπου 8.000 άτομα, που έχουν διακριθεί για την προσφορά τους σε διαφορετικούς τομείς, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Αυτή τη φορά, οικοδεσπότης ήταν o William, που έδειχνε να είναι αρκετά χαλαρός κι έτοιμος και γι' αυτό το ρόλο, που έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο ίδιος πλέον. Ο πρίγκιπας φορούσε μία γραβάτα στα χρώματα της αγαπημένης του ομάδας, της Aston Villa, ενώ απαραίτητο... αξεσουάρ που κρατούσε στα χέρια του, ήταν μία ομπρέλα, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδανικές. Όπως μεταφέρουν τα βρετανικά media, στο πλευρό του ήταν συνεχώς η 35χρονη πριγκίπισσα Βεατρίκη με την αδελφή της, πριγκίπισσα Ευγενία, αλλά και άλλα μέλη της οικογένειας των royals, που στήριξαν τον πρίγκιπα σε μία ιδιαίτερη ημέρα. Προσκεκλημένοι στο garden party ήταν και εκπρόσωποι φιλανθρωπικών οργανώσεων, στις οποίες είναι επικεφαλείς ο William και η Kate Middleton, που -προφανώς- φέτος δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών», με την ίδια να παραμένει στην κατοικία της και να συνεχίζει τη δική της μάχη.

Η ηχηρή απουσία και η αλλαγή

179865850-3971213706270999-5790443980663695568-n-b2be9b265f574462a52fb077e22b6aac.jpg

Πρόκειται για μία ακόμη ιδιαίτερη στιγμή. Πρόκειται για μία ακόμη μεγάλη αλλαγή. H Kate Middleton, είδε την καθημερινότητά της να αλλάζει ριζικά μόλις διαγνώστηκε με καρκίνο, καθώς κλήθηκε να αλλάξει πολλές από τις συνήθειές της και να απέχει από τα καθήκοντά της, αφού πλέον προτεραιότητα έχει η υγεία της. Η τελευταία φορά που βρέθηκε σε garden party των βρετανικών ανακτόρων η Kate, ήταν τον Μάιο του 2023, ενώ τους τελευταίους μήνες έχει μείνει μακριά από οποιαδήποτε δημόσια εμφάνιση κι από τις εκδηλώσεις και τα events της βασιλικής οικογένειας. Βέβαια, πηγές από το Παλάτι σημειώνουν συνεχώς πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέλιξη των projects που είχε αναλάβει και παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να προσφέρει με τη δική της, φυσική παρουσία, προσπαθεί να ενημερώνεται και να βοηθά με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί, έστω κι από μακριά.

H Κate παραμένει όλο αυτό το διάστημα στην κατοικία της, μακριά από όλους κι από όλα και συνεχίζει την αποθεραπεία της μετά το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε, ενώ στο πλευρό της είναι συνεχώς η οικογένειά της. Αυτό που θέλει περισσότερο από όλα η πριγκίπισσα, είναι να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τα παιδιά της και είναι ενδεικτικό πως από την πρώτη στιγμή τόσο η ίδια, όσο και ο William, ζήτησαν να σεβαστούν άπαντες την ιδιωτικότητά τους, με τον William από τη δική του μεριά να προσπαθεί να μοιράσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το χρόνο του. Το πρόγραμμά του είναι πλέον αρκετά γεμάτο, αλλά την ίδια στιγμή, έχει βάλει κι αυτός σε προτεραιότητα την οικογένειά του, με την καθημερινότητά του να είναι αρκετά απαιτητική και τον ίδιο, να διαχειρίζεται μία ευαίσθητη κατάσταση.

«Έχει μεγάλο φόρτο εργασίας. Είναι πολύ αγχωτικό. Ο William αισθάνεται το βάρος της ευθύνης που έχει, στην προσπάθειά του να διατηρήσει την σταθερότητα της μοναρχίας και να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στον κόσμο. Πρόκειται για τεράστια ευθύνη», ανέφερε πρόσφατα στο αμερικανικό περιοδικό "Us Weekly" πηγή κοντά στον πρίγκιπα της Ουαλίας και είναι ξεκάθαρο, πως πολλά βλέμματα είναι στραμμένα επάνω του...