Η επιστροφή στην αθωότητα της παιδικής ηλικίας με την Κούνια (Swing, 2017), έργο / εγκατάσταση της Φωτεινής Καρυωτάκη στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Είναι άκρως αγχολυτικό, δοκιμάστε το!
Εύη Καλλίνη
Στον 5ο όροφο του κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Allegro είναι η αγαπημένη μου άφιξη στον χάρτη της Θεσσαλονίκης, με θέα που μαγεύει.
Αναστασία Καμινιώτη
To ολόφρεσκο (το φτιάχνουν εκείνη την ώρα) ταχίνι ολικής άλεσης και το φυστικοβούτυρο από το πολύ ιδιαίτερο μαγαζί στο κέντρο, το Exereton! Ο νέος healthy way of eating προορισμός, ένα σύγχρονο "εργαστήριο" ξηρών καρπών, με εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα.
Ελεονώρα Κανάκη
Θα ήθελα πολύ να είχα μικρά παιδιά για να παρακολουθήσουν αυτά τα απίθανα προγράμματα σ’ έναν από τους πιο όμορφους και καινούριους χώρους στην πόλη, το Ύψιλον. Δείτε το πρόγραμμα εδώ
Η πιο δημοφιλής τάση στον χώρο του landscape design, οι vertical gardens, βρήκε εφαρμογή σε ένα καλαίσθητο αίθριο δημιουργώντας μια όαση φωτός στο ανακαινισμένο Macedonia Palace, με την υπογραφή των Vita Verde.
Νανώ Κουγιουμτζόγλου
To Χαρούπι είναι μια ενδιαφέρουσα άφιξη στην γαστρονομική σκηνή της πόλης, με όλη την ατμόσφαιρα να φέρνει την Κρήτη σε ένα χώρο λιτό, μα πάνω απ’ όλα προσεγμένο. Κρητικοί μας ξεναγούν στις γεύσεις και τη μουσική της περιοχής. Δοκιμάσαμε: σαλάτα με βρασμένο σταμναγκάθι, ζοχούς, αντίδια, ψημένη πιπεριά Φλωρίνης και αμύγδαλο περλέ. Απάκι σωτέ με baby πατάτες και μαρμελάδα κυδώνι. Αβγά μάτια με τρούφα και σπαράγγια γυρισμένα στο στακοβούτυρο.
Νάντια Κουλούρη
Walk in the city: Το εστιατόριο Νάμα στην Πλ.Αποστόλων (Ολύμπου 1) απέναντι από την παλαιότερη εκκλησία που υπάρχει στην Θεσσαλονίκη. Μια ήσυχη γειτονιά δυο λεπτά από το κέντρο της πόλης, με υπέροχο φαγητό!
Κωνσταντίνα Μεταξιώτη
Στο νέο hot spot της πολης στην Ικτίνου, στο Cin Cin, δοκιμάσαμε υπέροχα δροσερά κοκτέιλ. Εκείνο που ξεχώρισε και λατρέψαμε από την πρώτη μάτια, αφού σερβίρεται μέσα σε ένα supercute γλαστράκι, είναι το Lavender Spa που αποτελείται από: βοτκα, λικέρ από βότανα και μπαχαρικά, σιρόπι λεβάντας, φρέσκο χυμό λεμονιού, αρωματικά chuncho, και homemade τζιτζιμπύρα. Για όσους αγαπούν τα spicy cocktails είναι η ιδανική επιλογή.
Αλίκη Σιάμκουρη
Δοκίμασα το αμερικανικό cheesecake φούρνου και τη σπιτική φραουλάδα από το Sugar Angel. Ό,τι πιο γευστικό για ένα όμορφο βράδυ!
Αριστοτέλης Σπηλιωτόπουλος