fbpixel

Search icon
Search
Wellness Lovers: 5+1 προορισμοί στην Ελλάδα που θα σας χαρίσουν στιγμές χαλάρωσης φέτος το καλοκαίρι
TRAVEL

Wellness Lovers: 5+1 προορισμοί στην Ελλάδα που θα σας χαρίσουν στιγμές χαλάρωσης φέτος το καλοκαίρι

Ένα χαλαρωτικό break είναι πιο απαραίτητο από ποτέ!


Μετά από μία χρονιά γεμάτη δυσκολίες που μας επιβάρυναν αρκετά, ήρθε η ώρα να χαλαρώσουμε και να γεμίσουμε μπαταρίες ξανά. Το καλοκαίρι ξεκίνησε, οι διακοπές πλησιάζουν κι όλοι μας αναζητούμε τον κατάλληλο προορισμό για φέτος, όπου θα περάσουμε αξέχαστες στιγμές παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Δεν έχετε προγραμματίσει ακόμη τις δικές σας summer holidays και ψάχνετε το μέρος που θα επισκεφθείτε; Εμείς σας παρουσιάζουμε μερικούς από τους πιο hot wellness προορισμούς στην Ελλάδα, που προσφέρονται για χαλάρωση κι ένα mind & body detox, προκειμένου να επιστρέψετε πιο φρέσκες από ποτέ στην καθημερινότητά σας, δημιουργώντας παράλληλα μοναδικές εμπειρίες. Ας δούμε, λοιπόν ποιοι είναι αυτοί!

Σωματική και ψυχολογική ξεκούραση!

Μύκονος

33-5Ay1e.jpg

Ένα νησί με ιδιαίτερο χαρακτήρα κι επιλογές για όλα τα γούστα. Η Μύκονος διαθέτει μαγικές παραλίες, αμέτρητα beach club, εστιατόρια που σερβίρουν μερικά από τα πιο εκλεπτυσμένα και δημιουργικά πιάτα της μεσογειακής και διεθνούς κουζίνας, με την υπογραφή chef διεθνούς φήμης αλλά κι απομονωμένους παραδείσους. Η Ψαρρού, ο Πάνορμος και spots όπως ο Scorpios αποτελούν must visit για όσους επισκέπτονται το νησί. Αν είστε λάτρεις του boho chic, σας προτείνουμε τις παραλίες Παράγκα και Καλό Λιβάδι ή ακόμα και τη Φτελιά και τον Άγιο Ιωάννη, ενώ ο Άγιος Σώστης αποτελεί το ιδανικό μέρος για χαλάρωση και την ίδια στιγμή ξεχειλίζει από μυκονιάτικο κοσμοπολίτικο στιλ. Το Myconian Avaton - Design Hotels προσφέρεται για όσους επιλέγουν τη Μύκονο, για τις πιο χαλαρωτικές διακοπές της ζωής τους. Διαθέτει μεταξύ άλλων private pool, jacuzzi και spa με πολλές υπηρεσίες και θαλασσοθεραπεία και βρίσκεται λίγα μόλις λεπτά από την Ελιά. Τα δωμάτια και οι σουίτες του συνδυάζουν το κυκλαδίτικο στιλ με σύγχρονες πινελιές κι έχουν θέα στη θάλασσα. Απολαύστε το πρωινό σας μπροστά στο απέραντο γαλάζιο, αλλά κι ένα λαχταριστό dinner με τα signature cocktails και τις μοναδικές γεύσεις του chef του εστιατορίου. Spa, water sports και yoga. Τι καλύτερο μπορεί να θέλει κανείς για τις διακοπές του;

Κρήτη

cf083030.jpg

Η Κρήτη αποτελεί διαχρονικά έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα. Εκτός από τις αμέτρητες παραλίες με τα γαλάζια νερά, τις μαγευτικές αμμουδιές και τα ταβερνάκια με τις ρακές και τους εκλεκτούς μεζέδες, προσφέρεται για διακοπές ψυχικής χαλάρωσης. Η Μπάλος, το Ελαφονήσι, τα Φαλάσαρνα, το Αγιοφάραγγο κι η Χρυσή είναι μερικές μόνο από τις must visit παραλίες του νησιού, ενώ για όσους θέλουν να κάνουν ένα break από την καθημερινότητα και να ξεφύγουν από όλα, το Aldemar Royal Mare φαντάζει ιδανική επιλογή. Η πολυτέλεια συναντά την άνεση κι η χαλάρωση την ευεξία και δεν είναι τυχαίο ότι το γαλλικό περιοδικό, "Paris Match" το συμπεριέλαβε στα δέκα καλύτερα κέντρα θαλασσοθεραπείας του κόσμου. Πρόκειται ουσιαστικά για μία υπερπολυτελές παραθαλάσσιο resort με θέα στη θάλασσα, που διαθέτει λαμπερά δωμάτια και σουίτες, καταπράσινους κήπους, και δεκάδες δραστηριότητες για να περάσετε ιδανικά τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, από την πρώτη κιόλας στιγμή της άφιξής σας, θα σας συστήσει την κατάλληλη σειρά περιποίησης που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας και το μόνο που θα πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τις συμβουλές του για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε το μασάζ κάτω από το ντους ψιλής βροχής ή θαλασσινού νερού αλλά και το πρόγραμμα Royal Mare new energy, που στοχεύει στη διατήρηση της φυσικής κατάστασης.

Λευκάδα

3-C1j1z.jpg

Η Λευκάδα είναι νησί του Ιονίου πελάγους και μαζί με την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, την Ιθάκη, τη Ζάκυνθο και τους Παξούς, συνθέτουν την περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Είναι το τέταρτο σε έκταση και πληθυσμό νησί στο Ιόνιο, με περίπου 25.000 κατοίκους κι είναι γνωστή παγκοσμίως για τις μαγευτικές της παραλίες, ενώ πολλές από αυτές έχουν βραβευτεί τα τελευταία χρόνια ως οι καλύτερες της Μεσογείου, με πιο γνωστές το Πόρτο Κατσίκι και τους Εγκρεμνούς. Οι καταρράκτες στο Δημοσάρι, λίγο έξω απ' το Νυδρί καθώς και το Φαράγγι της Μέλισσας στο δήμο Σφακιωτών είναι επίσης μερικά από τα hot σημεία του νησιού. Πέρα ωστόσο από τις φυσικές της ομορφιές, αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς wellness προορισμούς στην Ελλάδα. Το Porto-Galini Seaside Resort & Spa είναι ένα πανέμορφο ξενοδοχείο πέντε αστέρων, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της, περίπου 4 χιλιόμετρα από το Νυδρί, που προσφέρει στους επισκέπτες άνεση, ξεκούραση και στιγμές ευεξίας κι ηρεμίας. Αν θέλετε να αποβάλλετε το extra άγχος και το συσσωρευμένο stress, μην παραλείψετε μία επίσκεψη στο spa του resort, καθώς σίγουρα θα λατρέψετε τις beauty & wellness treatments κατά την παραμονή σας σε αυτό. Η αρωματοθεραπεία, το indian head massage και το body peeling είναι μερικές μόνο από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες του spa.

Σαντορίνη 

128553919-779991785887537-6205423695407926402-n.jpg

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα, που αποτελεί κάθε καλοκαίρι πόλο έλξης για τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο. Η Σαντορίνη βρίσκεται στις Κυκλάδες κι είναι γνωστή για την απαράμιλλη φυσική της ομορφιά, το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, το ηφαίστειο με την εντυπωσιακή καλντέρα και τη μοναδική θέα στο Αιγαίο. Η Κόκκινη Παραλία είναι από τις πιο γνωστές και εντυπωσιακές παραλίες του νησιού και συνολικά του Αιγαίου, όπως κι η Περίβολος, με την ψιλή άμμο και τα πεντακάθαρα βαθιά νερά, ενώ από την άλλη ο Γιαλός, με τη μαύρη άμμο και τους βραχώδεις λόφους πίσω από την ακτή, συγκεντρώνει παραδοσιακά αρκετό κόσμο. Η Σαντορίνη διαθέτει πολλά wellness resorts κι ένα από αυτά, είναι το Andronis Luxury Suites, το οποίο βρίσκεται στην Οία. Μεταξύ άλλων, διαθέτει private πισίνες και θερμαινόμενα jacuzzi κι είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε, απολαμβάνοντας το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, ενώ στο Mare Sanus Spa μπορείτε να απολαύσετε exclusive treatments από έμπειρους θεραπευτές.

Κέρκυρα 

domes-miramare-a-luxury-collection-resort-corfu.jpeg

Η Κέρκυρα είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο γνωστά νησιά του Ιονίου, με τις χρυσαφένιες αμμουδιές, τα  κρυστάλλινα νερά, τους καταπράσινους λόφους και τα γραφικά της σοκάκια. Πρόκειται για ένα νησί με πλούσια αρχιτεκτονική και μοναδικά αξιοθέατα. Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά μέρη της είναι η αμμώδης παραλία του Αγίου Γεωργίου Πάγων, που βρίσκεται στη δυτική ακτή, η Παλαιοκαστρίτσα, η Γλυφάδα κι η Μυρτιώτισσα, ενώ στην ανατολική ακτή, βρίσκεται η παραλία Μπαρμπάτη, με το ψιλό χαλίκι κι η Δασιά. Στην Κέρκυρα βρίσκεται και το Domes Miramare Corfu, με τη μοναδική θέα στο Ιόνιο,  που μαγνητίζει τα βλέμματα από το πρώτο λεπτό. Για όσους θέλουν να βιώσουν την απόλυτη wellness εμπειρία, στην private area του ξενοδοχείου, είναι το boutique Soma Spa που προσφέρει μία σειρά από personalize treatments. Μερικές από τις signature υπηρεσίες του, είναι το Slimming & Drainage μασάζ που βοηθάει στην καύση του λίπους και καταπολεμά την κατακράτηση, αλλά και το χαλαρωτικό μασάζ σε ολόκληρο το σώμα.

Σπάρτη

byzantium-suite-private-california-hot-tub-resized.jpeg

Ο Μυστράς ήταν η πιο ισχυρή βυζαντινή πόλη της Πελοποννήσου από τον 13ο έως τον 15ο αιώνα και βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές του Ταϋγέτου, περίπου οκτώ χιλιόμετρα μακριά από την Σπάρτη. Το φρούριο, οι πύργοι, το μικρό παλάτι, τα πετρόχτιστα αρχοντικά, οι βυζαντινές εκκλησίες και τα μοναστήρια αποτελούν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά μέρη του τόπου και συγκεντρώνουν επάνω τους όλα τα βλέμματα. Η βυζαντινή πόλη του Μυστρά θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα και μάλιστα έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Εκεί βρίσκεται και το Euphoria Retreat, που αποτελεί την καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν να περάσουν χαλαρωτικές διακοπές, σε ένα ρομαντικό περιβάλλον. Διαθέτει δωμάτια με πανέμορφη θέα, λαμπερές σουίτες κι υπηρεσίες spa για όσους θέλουν να χαλαρώσουν. Το relax & destress program βρίσκεται ψηλά στην to do list όσων το επισκέπτονται και πραγματικά θα επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας πιο ξεκούραστοι κι ανανεωμένοι.

*Κεντρική φωτογραφία: Myconian Avaton - Design Hotels