fbpixel

Search icon
Search
Weekend Vibes: Τι να κάνετε στη Θεσσαλονίκη αυτό το τριήμερο
AGENDA

Weekend Vibes: Τι να κάνετε στη Θεσσαλονίκη αυτό το τριήμερο

Πώς να αξιοποιήσετε δημιουργικά κάθε στιγμή


Ακόμη ένα Σαββατοκύριακο ξεκινάει και η πόλη μάς καλεί να το απολαύσουμε στο έπακρο. Μοναδικές προτάσεις για όλα τα γούστα που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας και θα σας κάνουν να περάσετε φανταστικά στη χειμερινή Θεσσαλονίκη. Από θεατρικές παραστάσεις μέχρι σινεμά κι καλλιτεχνικές εκθέσεις, οι επιλογές είναι πολλές κι εσείς δεν έχετε παρά να τις ανακαλύψετε, ώστε να ξεκινήσετε μοναδικά το weekend σας.

Ακολουθήστε τις παρακάτω προτάσεις ώστε να περάσετε μοναδικά!

Σινεμά

Nightmare Alley

https-2f2fcdncnncom2fcnnnext2fdam2fassets2f211215130352-nightmare-alley-handout.jpg

Ο χαρισματικός και φιλόδοξος Stanton Carlisle (Bradley Cooper) γίνεται μέλος ενός περιοδεύοντα θιάσου και κερδίζει την εύνοια του μέντιουμ Zeena (Toni Collette) και του συζύγου της Pete (David Strathairn). Σύντομα, θα χρησιμοποιεί τις νέες του γνώσεις για να κάνει κομπίνες σε βάρος της πλούσιας ελίτ της Νέας Υόρκης του 1940. Έχοντας την αγνή Molly (Rooney Mara) πιστή στο πλευρό του, ο Stanton καταστρώνει ένα κόλπο με στόχο έναν μεγιστάνα (Richard Jenkins), με τη βοήθεια μιας μυστηριώδους ψυχιάτρου (Cate Blanchett), που μπορεί να είναι και η πιο επικίνδυνη αντίπαλός του. Πρωταγωνιστούν: Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette, Willem Dafoe κ.ά.

Info: Cineplexx One Salonica, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:30.

Scream

scream-4-review-R3T8C.jpg

25 χρόνια μετά τους αλλεπάλληλους βάναυσους φόνους που σόκαραν το φιλήσυχο Γούντσμπορο, ένας καινούργιος δολοφόνος βάζει ξανά την μάσκα Ghostface και αρχίζει να ακολουθεί μία παρέα εφήβων, για να επαναφέρει μυστικά από το θανατηφόρο παρελθόν της πόλης. Πρωταγωνιστούν: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette, Melissa Barrera, Kyle Gallner, Mason Gooding, Mikey Madison κ.ά.

Ιnfo: Odeon Πλατεία, Σάββατο και Κυριακή στις 18:30.

What Do We See When We Look at the Sky?

image-w1280.jpg

Όταν η Λίσα και ο Γκιόργκι συναντιούνται τυχαία σε έναν δρόμο της Γεωργιανής πόλης Κουταΐσι, γεννιέται ένας έρωτας με την πρώτη ματιά. Ο έρωτας τούς χτυπάει τόσο αιφνιδίως που ξεχνούν ακόμα και να ρωτήσουν ο ένας το όνομα του άλλου. Προτού χωρίσουν οι δρόμοι τους, συμφωνούν να συναντηθούν την επόμενη μέρα. Δεν ήξεραν όμως πως η μοίρα τούς επιφύλαξε κάτι διαφορετικό. Θα καταφέρουν να ξανασυναντηθούν; Και αν ναι, θα ξέρουν ποιοι είναι; Η ζωή συνεχίζεται κανονικά στην πόλη τους, με τα αδέσποτα σκυλιά στους δρόμους, το Παγκόσμιο Κύπελλο να ξεκινά και μια ομάδα παραγωγής ταινιών προς αναζήτηση του αληθινού έρωτα, μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται. Πρωταγωνιστούν: Giorgi Bochorishvili, Ani Karseladze, Oliko Barbakadze κ.ά.

Info: Ολύμπιον, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 18:30 και στις 21:30.

Θέατρο

«Ο Πουπουλένιος» του Martin McDonagh

650938-fn5mp.jpg

Η εμβληματική παράσταση «Ο Πουπουλένιος» του Martin McDonagh, σε σκηνοθεσία Μαίρης Ανδρέου, επιστρέφει στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Το έργο είναι μια καθηλωτική μαύρη κωμωδία. Σε ένα απροσδιόριστο ολοκληρωτικό κράτος, ένας συγγραφέας και ο αδερφός του, ανακρίνονται από δύο αστυνομικούς, καθώς οι σκοτεινές ιστορίες που γράφει ο πρώτος, παρουσιάζουν ομοιότητες με μια σειρά φόνων παιδιών. Παίζουν: Σπύρος Σαραφιανός, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Γρηγόρης Παπαδόπουλος κ.ά.

Info: Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

«Mute» του Γιώργου Χρυσοστόμου

645282-Dhups.jpg

Ένας άνθρωπος που κυνηγά το μυαλό του, ένας άνθρωπος που αρνείται τις λέξεις. Μια πολυκατοικία. Ένας μαέστρος, ένας ηλικιωμένος, ένας φοβητσιάρης, ένας γυμναστής, ένας σεξομανής, ένας γκαντέμης... Τι τους συνδέει; Είναι ένας ή περισσότεροι; Κάποτε όλα διαλύονται· οι λέξεις έρχονται απρόσμενα. Μια παράσταση με μουσική χωρίς μουσικούς, με λέξεις χωρίς λέξεις. Μια παράσταση που κάποιος τολμά να ανοίξει την πόρτα του δωματίου του και να δείξει τι πραγματικά υπάρχει μέσα σε αυτό. Ερμηνεία: Γιώργος Χρυσοστόμου.

Info:
Θέατρο Αριστοτέλειον, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00.

«Κατερίνα» του Αύγουστου Κορτώ

katerina-copy-01-e1574928953824-1zUPs.jpg

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγκλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν την χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της. Ερμηνεία: Λένα Παπαληγούρα.

Info: Θέατρο Αυλαία, Παρασκευή 21:15, Σάββατο και Κυριακή στις 19:00 και στις 21:15.

Εκθέσεις

Το Πάνθεον των ηρώων του 1821 - Τα γεγονότα στη Μακεδονία

1821-ZPkZc.jpg

Μια περιοδική έκθεση με τίτλο «Το Πάνθεον των ηρώων του 1821 - Τα γεγονότα στη Μακεδονία» εγκαινιάζεται στον χώρο υποδοχής (φουαγιέ) του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, και θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022. Η έκθεση παρουσιάζει έργα ζωγραφικής του συνταγματάρχη ε. α., ειδικού συμβούλου του Πολεμικού Μουσείου, συλλέκτη, κ. Βασιλείου Νικόλτσιου, με θέμα την Επανάσταση του 1821 στη Μακεδονία καθώς και ιστορικές μινιατούρες και διοράματα μικρών διαστάσεων από την συλλογή του κ. Αθανασίου Ζηβώνη. Μέσα από σύγχρονους ζωγραφικούς πίνακες αναδεικνύονται πυρακτωμένες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στη Μακεδονία, ενώ οι μικρογραφίες ξαναζωντανεύουν ηρωικές μορφές και στιγμές του '21.

Info: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, καθημερινά 08:30-15:30.

Γιαννούλης Χαλεπάς: Δούναι και Λαβείν

672912.jpg

Η μυθιστορηματική ζωή του σημαντικού Έλληνα γλύπτη μέσα από μια έκθεση που διατρέχει όλη του τη ζωή. Το μεγαλείο της τέχνης του, οι τρικυμίες και οι φωτισμένες στιγμές του μέσα από έργα που εκτίθενται για πρώτη φορά. Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη νέα έκθεση με τίτλο: «Γιανούλης Χαλεπάς: Δούναι και λαβείν», σε συμπαραγωγή με το Onassis Culture. Αφετηρία της μεγάλης έκθεσης για τον Γιανούλη Χαλεπά είναι η πρόσφατη απόκτηση ενός μεγάλου συνόλου γλυπτών και σχεδίων από το Ίδρυμα Ωνάση. Πρόκειται για ένα μέρος της σπουδαίας συλλογής της Ειρήνης και Βασιλείου Χαλεπά, των ανιψιών του καλλιτέχνη, οι οποίοι τον Αύγουστο του 1930 τον έφεραν από την Τήνο στην Αθήνα, όπου δημιούργησε περισσότερα από 40 έργα και πάρα πολλά σχέδια στα τελευταία 8 χρόνια της ζωής του. 

Info: Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Σάββατο και Κυριακή 10:00-18:00.

Dont' miss!

Simoni x Myro Gallery

fireshot-capture-111-fw-simoni-x-myro-gallery-pempti-27-ianoyarioy-konstantinostania-mailgooglecom.png

Η πρώτη ατομική έκθεση της Ελένης Σιμώνη στη Myro Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκη), εγκαινιάζεται στις 27 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου. Η Σιμώνη είναι μια καλλιτέχνης που έχει προκαλέσει εντυπώσεις λόγω του ακατέργαστου ταλέντου της και της σύγχρονής της προσέγγισης στην τέχνη. Ο κόσμος της περιτριγυρίζεται από ελληνικά στοιχεία, άνθη, χρωματιστές αύρες και μία ροζ μελαγχολία που έχει σχολιαστεί σε διάφορες συνεντεύξεις της. Η μοναδική τεχνική της που συνδυάζει τη φωτογραφία και διάφορα mixed media έχει διακριθεί ανάμεσα από κορυφαίους καλλιτέχνες στο εξωτερικό, σε εκθέσεις στο Μιλάνο, το Λονδίνο, το Μόντε Κάρλο, τη Μαδρίτη και την Ελλάδα. Μάλιστα, τον περασμένο Σεπτέμβριο άνοιξε το προσωπικό της studio στη Θεσσαλονίκη όπου έχει δημιουργήσει την καινούρια της σειρά έργων. Η έμπνευση της είναι ο έρωτας, οι αύρες των ανθρώπων και η κομψότητα μιας Ελλάδας που δακρύζει.

Info: Myro Gallery, Παρασκευή 17:00-21:00 και Σάββατο 10:00-14:00.

Enjoy!