fbpixel

Search icon
Search
Weekend is Calling: 7 προτάσεις για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο στην πόλη
AGENDA

Weekend is Calling: 7 προτάσεις για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο στην πόλη

Πώς θα περάσετε υπέροχα στη Θεσσαλονίκη τις προσεχείς ημέρες


Άλλο ένα Σαββατοκύριακο είναι εδώ και η Θεσσαλονίκη μάς καλεί να το απολαύσουμε, κάνοντας όλες τις καλοκαιρινές στιγμές μοναδικές και αξέχαστες. Ακόμα κι αν δεν κατευθυνθείτε σε κάποια κοντινή παραλία με τον καύσωνα να συνεχίζει δυναμικά, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές προτάσεις τις οποίες αξίζει να ακολουθήσετε, ώστε να έρθετε σε επαφή με την τέχνη, αλλά και τη γοητεία της πόλης.

Ακολουθήστε τις παρακάτω προτάσεις & μετατρέψτε αυτό το Σαββατοκύριακο σε ένα από τα πιο αξέχαστα του φετινού καλοκαιριού!

Cinema

Info: The Forever Purge, Odeon Μακεδονία, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21:30.

Στο πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο της αγαπημένης σειράς τρόμου, ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα ανατρέπεται: το πείραμα απέτυχε! Η ιστορία αυτήν τη φορά είναι τοποθετημένη στη σημερινή Αμερική, όπου οι νομοθέτες έχουν υψώσει ένα τοίχος ανάμεσα στο Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα ζευγάρι Μεξικανών ξεφεύγει από τα καρτέλ της πατρίδας του, για να καταλήξει σε μια Αμερική όπου ο πολιτισμός καταρρέει και η κάθαρση διαρκείας ετοιμάζεται να ξεσπάσει.

Info: The Father, Cine Παράδεισος, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:15.

Ο Antony είναι σχεδόν 80 χρονών και αρνείται να δεχθεί τις νοσοκόμες που προσλαμβάνει η κόρη του για να τον φροντίζουν. Από την άλλη η κόρη του ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Παρίσι για να παντρευτεί. Αν η κόρη του δεν είναι παντρεμένη τότε ποιος είναι ο άντρας που μπαινοβγαίνει από το σπίτι του και ισχυρίζεται ότι είναι παντρεμένος εδώ και 10 χρόνια με την κόρη του; Μήπως τελικά αυτός ο άντρας και η κόρη του προσπαθούν να τον βγάλουν τρελό;

Info: Nobody, Cineplexx One Salonica, Σάββατο στις 23:00 & Κυριακή στις 21:00.

Μερικές φορές, ο άνθρωπος που περνάει απαρατήρητος είναι και ο πιο επικίνδυνος. Ο βραβευμένος με Emmy, Bob Odenkirk πρωταγωνιστεί στον ρόλο ενός υποτιμημένου και παραγκωνισμένου πατέρα και συζύγου, ο οποίος δέχεται τα χτυπήματα της ζωής χωρίς να αντιδρά: ο Κανένας. Όταν δύο ληστές εισβάλλουν στο σπίτι του ένα βράδυ, ο αδρανής άνδρας δεν υπερασπίζεται τον εαυτό του και την οικογένειά του, στην προσπάθειά του να μην προκαλέσει υπερβολική βία. Ποια είναι άραγε η τραγική συνέχεια; Η απάντηση στις οθόνες σας!

Live concerts

Info: Ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Θέατρο Δάσους, απόψε στις 21:00.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης έρχεται απόψε στο Θέατρο Δάσους, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών ζωντανών εμφανίσεών του και του 7ου Φεστιβάλ Δάσους στη Θεσσαλονίκη, για μια καλοκαιρινή συναυλία. Μια βραδιά μεγάλη με μπαλάντες, rock ενέργεια, παραδοσιακά κομμάτια, χιούμορ, τραγούδια-σταθμούς, αλλά και τις νέες του επιτυχίες που θα μας κάνουν να μη σταματάμε να τις τραγουδάμε.

Info: Ο Γιώργος Αβραμίδης & η Αλεξάνδρα Σιέτη στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής, απόψε στις 21:30.

Ο τρομπετίστας Γιώργος Αβραμίδης συμπράττει με την Αλεξάνδρα Σιέτη απόψε στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας με τη νέα του μπάντα στις εκδηλώσεις «Καλοκαίρι στο Μέγαρο». Οι δυο τους, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, θα «πλημμυρίσουν» την πόλη με ήχους σύγχρονους, αλλά και κομμάτια του παρελθόντος που έχουν μείνει σε όλους μας αξέχαστα.

Theater

Info: Μήδεια του Μποστ στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών, απόψε στις 21:15.

Η Μποστική παρωδία που ανατρέπει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα. Στη Μήδεια, ο Μέντης Μποσταντζόγλου (Μπόστ) ξεκίνησε να γράφει ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της επειδή ήτανε κάτι παλιόπαιδα που δεν παίρνανε τα γράμματα και δεν θέλανε να δουλέψουν.

Info: Μέδουσα στο Αρχαίο Θέατρο Δίου, Σάββατο & Κυριακή στις 21:00.

Οι «Χορευτές του Βορρά» παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Μέδουσα» αυτό το Σαββατοκύριακο στο Αρχαίο Θέατρο Δίου. Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα 2021 του θεσμού Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, συμμετέχοντας στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολύμπου. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Τατιάνας Παπαδοπούλου και σε μουσική του εξάρχοντα βιολιστή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Αντώνη Σουσάμογλου , σκιαγραφούν τη βαθιά ανθρώπινη κι εύθραυστη πλευρά της Μέδουσας με οδηγό το ανθρώπινο σώμα και τη μουσική. Η Μέδουσα δεν είναι το «τέρας», αλλά ένα από τα πιο διαχρονικά σύμβολα της Γυναίκας- θύματος, η οποία καλείται να βρει την ταυτότητά της και να επιβιώσει σε μια κοινωνία που είναι θεμελιωμένη με βάση τις πατριαρχικές επιταγές και η οποία δεν διστάζει να δαιμονοποιήσει την ομορφιά της και να την τιμωρήσει γι' αυτήν.

Have a nice weekend!