fbpixel

Search icon
Search
Weekend Agenda: Τι να κάνετε στη Θεσσαλονίκη αυτές τις ημέρες
AGENDA

Weekend Agenda: Τι να κάνετε στη Θεσσαλονίκη αυτές τις ημέρες

Προτάσεις που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας


Ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο ξεκινάει και η πόλη μάς καλεί να το απολαύσουμε στο έπακρο. Μοναδικές προτάσεις για όλα τα γούστα που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας και θα σας κάνουν να περάσετε φανταστικά στη χειμερινή Θεσσαλονίκη. Από θεατρικές παραστάσεις μέχρι σινεμά κι καλλιτεχνικές εκθέσεις, οι επιλογές είναι πολλές κι εσείς δεν έχετε παρά να τις ανακαλύψετε, ώστε να ξεκινήσετε μοναδικά το weekend σας.

Παρακάτω οι πιο updated προτάσεις για να περάσετε μοναδικά!

Κινηματογραφικές προβολές

The French Dispatch

french-dispatch.jpg

Η συναρπαστική νέα ταινία του Wes Anderson «ζωντανεύει» στις οθόνες μια συλλογή ιστοριών από το τελευταίο τεύχος ενός αμερικανικού περιοδικού που δημοσιεύθηκε σε μια φανταστική γαλλική πόλη του 20ού αιώνα. Δυνατές συγκινήσεις, προσωπικές ιστορίες, εμπειρικά γεγονότα και inside μυστικά βρίσκονται στο επίκεντρο και κρατούν τον θεατή με αμείωτο το ενδιαφέρον. Πρωταγωνιστούν: Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Lyna Khoudri κ.ά.

Infο: Odeon Μακεδονία (αίθουσα 1), Παρασκευή & Σάββατο στις 22:00.

The Hand of God

1630740266905-0620x0435-0x0x0x0-1630740383920.jpg

Βρισκόμαστε στη δεκαετία του '80 όπου συναντάμε έναν 17χρονο άτακτο Ιταλό έφηβο, που ζει μια κεφάτη ζωή με την οικογένεια του που αγαπάει τη ζωή και τα μέλη της απολαμβάνουν να ανακατεύονται ο ένας στις περίπλοκες σχέσεις των άλλων. Έπειτα, έρχονται γεγονότα που αλλάζουν τα πάντα. Το πρώτο είναι η πανηγυρική άφιξη του θρύλου της μπάλας, Ντιέγκο Μαραντόνα στη Νάπολη, κάτι που γεμίζει περηφάνια τον νεαρό αλλά και όλη την πόλη. Τα υπόλοιπα στις κινηματογραφικές οθόνες! Πρωταγωνιστούν: Filippo Scotti, Toni Servillo, Teresa Saponangelo, Marlon Joubert, Luisa Ranieri.

Info: Βακούρα (αίθουσα 2), Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 18:00 & στις 20:15.

House of Gucci

house-of-gucci-lady-gaga-1.jpg

Το "House of Gucci" ξεκίνησε να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των fashion lovers! Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές της χρονιάς, όπου παρουσιάζονται τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του Maurizio Gucci, καθώς και τις πιο καλά κρυμμένες πτυχές της δημοφιλούς οικογένειας. Η ταινία έχει ήδη καταφέρει να αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές. Πρωταγωνιστούν: Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek, Al Pacino.

Info: Cineplexx One Salonica (αίθουσα 2), Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20:40.

Luger

658840-RnM08.jpg

Ορεινή Κρήτη, 1958. Η οικογένεια Αγγελιδάκη, μια συνηθισμένη φτωχή εργατική οικογένεια της εποχής, προσπαθεί να ανέλθει κοινωνικά. Η ενασχόλησή της με το εμπόριο πετρελαίου θα αποτελέσει το εφαλτήριό της για την απόκτηση τεράστιου πλούτου και υπέρμετρης κοινωνικής ανόδου. Ο απότομος πλουτισμός όμως θα επηρεάσει καταλυτικά τα μέλη της οικογένειας. Ακολουθώντας την οικογένεια Αγγελιδάκη σε βάθος 25 χρόνων, θα ξετυλιχθεί ένα κουβάρι περίπλοκων σχέσεων και λεπτών ισορροπιών, με τη σταδιακή αποξένωσή τους να τους στιγματίζει βαθιά. Πώς αλήθεια επηρεάζει ο πλούτος τους ανθρώπους; Πρωταγωνιστούν: Τάσος Νούσιας, Στεφανία Γουλιώτη, Γιωργής Τσουρής, Ερρίκος Λίτσης, Νίκος Χίλιος, Έφη Γούση, Μάνος Ιωάννου.

Info:
Odeon Makedonia (αίθουσα 2), Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20:40.

Θεατρικές παραστάσεις

Η μητέρα του σκύλου

658535.jpg

Το βραβευμένο έργο του Παύλου Μάτεσι, «Η μητέρα του σκύλου», ανεβαίνει στο Θέατρο Τ από την ομάδα Male Di Luna, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Ρουμελιώτη. Μέσα από μια πρωτότυπη θεατρική διασκευή, πέντε ηθοποιοί διαρκώς επί σκηνής, μεταφέρουν την ενέργεια, τη ζωντάνια και τη μοναδική ατμόσφαιρα ενός από τα πιο πολυσυζητημένα και πολυδιαβασμένα μυθιστορήματα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Πυρήνας του έργου είναι η αφήγηση της Ραραού. Η ηρωίδα του Μάτεσι με το παράξενο όνομα είναι μία συνταξιούχος ηθοποιός που αναπολεί το νεανικό παρελθόν της, ανασύροντας σκληρές αλλά και τρυφερές ιστορίες από την περίοδο της γερμανο-ιταλικής Κατοχής και της Απελευθέρωσης που ακολούθησε.

Info: Θέατρο Τ, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:40, Κυριακή στις 19:00.

Το Ελεύθερο ζευγάρι

658207.jpg

Το «Ελεύθερο ζευγάρι», η ξεκαρδιστική και δεικτική κωμωδία για ένα ζευγάρι που πειραματίζεται με τα όρια της σχέσης του, παρουσιάζεται στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα. Γραμμένο από ένα άλλο ζευγάρι, τον Ιταλό νομπελίστα συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιό Ντάριο Φο και τη σύζυγό του Φράνκα Ράμε, το «Ελεύθερο Ζευγάρι» μάς κάνει να αναρωτηθούμε: «Πόσο ανοιχτή μπορεί να είναι μια σχέση;», «Πόσο υποτάσσεται στις νόρμες μιας κοινωνίας συγκεκριμένων δομών και μέσα στα όρια της ταξικής πολιτικής κατάστασής;».

Info: Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

Fine dining & music experience

12-bo3Ww.jpg

Το Wine Style και το ΑνφανΓκατέ σάς προσκαλούν απόψε σε μια Food & Wine Experience! Επιλεγμένες σοδειές και ετικέτες του Moschopolis Winery, του πιο ανερχόμενου οινοποιείου της Βόρειας Ελλάδας από τη Θεσσαλονίκη, συνδυάζονται με ένα ξεχωριστό μενού από μοναδικές γεύσεις και αρώματα του Χειμώνα, ειδικά σχεδιασμένο από τον Executive Chef, Πρόδρομο Ασημάκη και της μπριγάδας του. Οικοδεσπότες της βραδιάς ο ο Στέφανος Κόγιας (Wine Style), εμπνευστής της ιδέας Food & Wine Experience και ο Θοδωρής Γερμάνης, οινοποιός του Moschopolis Winery.

Info: ΑνφανΓκατέ, Αγιού Δημητρίου 159Α, απόψε στις 20:30.

Εθελοντική αιμοδοσία

730x500-blooddonation-2021.jpg

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, από τις 10:00 έως και τις 13:00, η κινητή μονάδα του Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου» θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», με σκοπό την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Κολεγίου. Πρόκειται για σημαντική κίνηση, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, που μπορεί να δώσει χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία σε όλο τον κόσμο. Με όπλο την υπευθυνότητα και την αλληλεγγύη μπορούμε να χαρίσουμε το πολυτιμότερο δώρο στους συνανθρώπους μας, και κυρίως στις ευπαθείς ομάδες. Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου – Δημοτικού. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση του απαραίτητου υγειονομικού πρωτοκόλλου προστασίας που επιβάλλει ο ΕΟΔΥ για κάθε δράση εθελοντικής αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείων.

Info: Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», Κυριακή στις 10:00-13:00, για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Coming soon...

Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Ευθυβουλίδη

selidas.jpeg
Γιάννης Ευθυβουλίδης
unnamed-wAxDp.jpg
Ένα από τα έργα του: «Γάμος... Περιμένοντας τη νύφη»

Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης ζωγραφικής του Γιάννη Ευθυβουλίδη στην γκαλερί Ρω. Έργα που αποτυπώνουν το σχεδιαστικό σύμπαν του Έλληνα ζωγράφου, μέσα από τα οποία γίνονται ορατές πολλές από τις περιστάσεις της καθημερινότητας, πάντα υπό τη δική του καλλιτεχνική ματιά που εκφράζεται σε καμβάδες. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Info: Γκαλερί Ρω, Ρωμανού 5 (περιοχή Λευκού Πύργου), ώρες λειτουργίας: Δευ., Τρ, Πε., Πα.: 10:00-21:00. Τετ., Σαβ.: 11:00-15:00.

Enjoy!