fbpixel

Search icon
Search
Weekend Agenda: Ό,τι θα μας απασχολήσει στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο που μόλις ξεκίνησε
AGENDA

Weekend Agenda: Ό,τι θα μας απασχολήσει στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο που μόλις ξεκίνησε

Ξεχωριστές προτάσεις που θα σας συντροφεύσουν αυτές τις ημέρες


Ακόμα ένα Septmber long weekend είναι εδώ και η Θεσσαλονίκη σας καλεί να βιώσετε μοναδικές εμπειρίες, έχοντας για συντροφιά σας τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας που εναρμονίζονται απόλυτα με την τέχνη. Ένα τριήμερο γεμάτο νέες κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις και μουσικές βραδιές, μόλις ξεκίνησε κι εσείς δεν έχετε παρά να εντάξετε τα πιο in events και τις χαλαρωτικές επιλογές στην ατζέντα σας, προκειμένου να γεμίσετε αυτές τις ημέρες με all day προτάσεις.

Ενημερωθείτε για όσα «τρέχουν» στην πόλη σήμερα και το Σαββατοκύριακο και περάστε υπέροχα!

Παρασκευή 18/09

Music stage

Info: Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, στις 21:30.

Εξαιρετικά δημοφιλής, αγαπημένη και ταλαντούχα η Ελεωνόρα Ζουγανέλη θα εμφανιστεί στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών για να ερμηνεύσει τραγούδια από την προσωπική της πορεία στη μουσική, καθώς και διάφορων άλλων γνωστών καλλιτεχνών, δίνοντάς τους διαφορετικό χαρακτήρα χάρη στη μοναδική της χροιά. Η ίδια έγραψε δημόσια για την περιοδεία της: «Να ‘μαστε λοιπόν. Για να υποκλιθούμε στο ελληνικό καλοκαίρι που πάντα μας φέρνει κοντά. Για να σας στείλουμε όλη μας την ενέργεια από σκηνής και να δεχτούμε τη δική σας επί σκηνής. Τραγούδια δικά μου και άλλα σαν δικά μου που όλα έχουν μέσα τους αυτό που θα ήθελα να σας πω φέτος. Αυτό το καλοκαίρι ας κάνουμε την ενέργειά μας ένα τραγουδώντας! Η ζωή επιμένει, η χαρά ας την συντροφεύει!». Μαζί της επί σκηνής θα είναι: Δημήτρης Μπαρμπαγάλας στις κιθάρες, Μιχάλης Καπηλίδης στα τύμπανα, Ντίνος Χατζηιορδάνου στο ακορντεόν, Βασίλης Νησσόπουλος στο μπάσο, Ηλίας Λαμπρόπουλος στα βιολί, γκάιντα και μπουζούκι.

Κωμική παράσταση

Info: Ανοιχτό θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», στις 21:30.

Ο Δημήτρης Μακαλιάς, ο Ζήσης Ρούμπος και ο Λάμπρος Φισφής ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους για την κωμική παράσταση «Κάψε το Σενάριο... Reloaded On Tour». Μια παράσταση που οι κωμικοί ανεβαίνουν στη σκηνή και υπακούν στις εντολές του κοινού δημιουργώντας από το μηδέν ένα αποτέλεσμα χωρίς σενάριο και χωρίς πρόβες. Μια παράσταση κωμικού αυτοσχεδιασμού που οι θεατές έχουν την ευκαιρία να αποφασίσουν για τα πάντα.

Σάββατο 19/09

Θεατρική παράσταση

Info: Θέατρο Γης, Νταμάρι Τριανδρίας, στις 21:00.

Το θεατρικό αριστούργημα «Η πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου που αγάπησαν κοινό και κριτικοί, μπορείτε να απολαύσετε το Σάββατο που έρχεται στο Θέατρο Γης, στο πλαίσιο της θερινής του περιοδείας και σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Πατρώνη. Το έργο αφορά στους προδομένους έρωτες, την απόρριψη, τη διαφθορά και την αδιαφορία, τη βαναυσότητα κατά των γυναικών και την έλλειψη αυτοπεποίθησης που οδηγεί τις γυναίκες στο περιθώριο.

Έκθεση

Info: Επταπύργιο, ώρες λειτουργίας: 10:00 - 15:00.

Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Επταπυργίου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν την έκθεση «Επταπύργιο: Βιώματα - Μνήμες - Κατοικήσεις». Η έκθεση αποτελεί καρπό της συλλογικής έρευνας της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Επταπυργίου με αντικείμενο τη σύγχρονη ιστορία του μνημείου και τη χρήση του Επταπυργίου ως φυλακής. Σε αυτήν, ζωντανεύουν μνήμες του μακρινού παρελθόντος και παίρνουν τη θέση τους στο σήμερα.

Κυριακή 20/09

Συναυλία

Info: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (χώρος υποδοχής), στις 20:00.

Στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, θα φιλοξενηθεί η ανοιχτή συναυλία με πρωτότυπα έργα Μουσικής Δωματίου του καλλιτέχνη Γιώργου Μαγαλιού το βράδυ της Κυριακής. Ο τίτλος της συναυλίας είναι “Ok Boomer” και περιλαμβάνει τα έργα από το πτυχιακό project του τελειόφοιτου της ειδίκευσης σύνθεσης του Τ.Μ.Ε.Τ., το οποίο προετοιμάζεται συστηματικά τους τελευταίους εννέα μήνες.

Κινηματογραφική προβολή

Info: Odeon Μακεδονία (αίθουσα 7), προβολές: 18:20,   20:20, 22:30.

Η ζωή ενός πατέρα και της κόρης του, που ζουν στη Νέα Υόρκη, δίνει στη δημοσιότητα κάθε λεπτομέρεια μέσα από μια ημέρα προβολής. Κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας, η ψυχολογική κατάστασή του ξεπερνά κάθε προηγούμενη κατάσταση, με την κόρη να προσπαθεί να του συμπαρασταθεί με όλες της τις δυνάμεις. Η σκέψη του ταξιδεύει σε διαφορετικές πραγματικότητες που θα μπορούσε να έχει ζήσει, από τον γάμο του με την παλιά του αγαπημένη στο Μεξικό, την πιθανή καριέρα του ως ντράμερ στη Νέα Υόρκη ή ακόμη και στη μοναχική ζωή του σε ένα απομακρυσμένο ελληνικό νησί. Πρωταγωνιστούν: Javier Bardem, Elle Fanning, Branka Katic, Laura Linney, Salma Hayek.