fbpixel

Search icon
Search
Weekend Agenda: Η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά τον Ιούλιο με τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις ψυχαγωγίας
AGENDA

Weekend Agenda: Η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά τον Ιούλιο με τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις ψυχαγωγίας

Πώς να περάσετε αξέχαστα στην πόλη αυτό το Σαββατοκύριακο


Άλλο ένα Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού είναι εδώ και η Θεσσαλονίκη μάς καλεί να το απολαύσουμε, κάνοντας όλες τις καλοκαιρινές στιγμές μοναδικές και αξέχαστες. Ακόμα κι αν δεν αποδράσετε σε κάποια κοντινή παραλία με τον καύσωνα να συνεχίζει δυναμικά, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές προτάσεις τις οποίες αξίζει να ακολουθήσετε, ώστε να έρθετε σε επαφή με την τέχνη, αλλά και τη γοητεία της πόλης.

Ακολουθήστε τις παρακάτω προτάσεις & μετατρέψτε αυτό το Σαββατοκύριακο σε ένα από τα πιο αξέχαστα του φετινού καλοκαιριού!

Θεατρική παράσταση

Info: «Μία χώρα δύο αιώνες μετά», απόψε στο Θέατρο Κήπου στις 21:00.


Το Φεστιβάλ Δωδώνης -για πρώτη φορά σε δική του παραγωγή-, το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και η ομάδα Anima παρουσιάζουν μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση με αφορμή τα 200 χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Ποιοι είναι οι ήρωες του χθες και ποιοι του σήμερα; Τι πιστεύουν οι σημερινοί νέοι ότι είναι; Τι άκουγε ο Σολωμός από τον βράχο της Ζακύνθου εκτός από τους κανονιοβολισμούς του Μεσολογγίου; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν μπροστά στα μάτια σας. Παίζουν οι: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Άρης Μπαταγιάννης, Αμαλία Νίνου, Ράνια Σχίζα, Μαρία Χάνου.

Μουσική βραδιά

Info: Η Dilek Koç στην Πλαζ Αρετσούς, απόψε στις 21:00.


H Dilek Koç και το σχήμα της μάς ταξιδεύουν στην Ανατολή, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα τοπικά εστιατόρια, στα λιμάνια του Αιγαίου και στους ρυθμούς των Βαλκανίων, παρουσιάζοντας ένα μουσικό πρόγραμμα που έχει να κάνει με την κοινή μουσική παράδοση και με τα διαχρονικά, λαϊκά κι έντεχνα τραγούδια των δύο λαών. Γεγονός που αποδεικνύει πως ο λαϊκός πολιτισμός αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς και όχι πεδίο αντιπαραθέσεων στην πολυτάραχη ιστορία της περιοχής.

Εκθέσεις

Info: «Ιβάν Κλιούν. Υπερβατικά τοπία. Ιπτάμενα γλυπτά. Φωτεινές σφαίρες», MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη,
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 10:00-18:00.


Υπερβατικά τοπία, ιπτάμενα γλυπτά, φωτεινές σφαίρες, σχήματα, φόρμες, σχέδια, μελέτες χρωμάτων με αποκορύφωμα ένα εκτυφλωτικό κόκκινο φως, αλλά και παραστατικές και ταυτόχρονα συμβολικές μορφές, συνθέτουν τη μεγάλη, πρώτη διεθνή έκθεση με αντικείμενο το έργο και τη ζωή του Ιβάν Κλιούν. Η έκθεση συμπληρώνεται με έργα από τις συλλογές της Ιρίνα Πράβκινα και των Ταμάζ και Ιβέτα Μανασέροφ.

Info: «DOMΑ: Από το σπήλαιο του Πλάτωνα στη σύγχρονη πραγματικότητα», MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 10:00-18:00.


Μια σύγχρονη πραγμάτευση της πλατωνικής αλληγορίας του σπηλαίου μέσω του δημιουργικού συγκερασμού διαφορετικών καλλιτεχνικών ιδιωμάτων αποτελεί η έκθεση «DOMΑ: Από το σπήλαιο του Πλάτωνα στη σύγχρονη πραγματικότητα». Η έκθεση αναπτύσσεται σε δύο ενότητες: Στην πρώτη ενότητα ο Στάθης Μήτσιος, προσκεκλημένος καλλιτέχνης της φετινής διοργάνωσης, σκηνογραφεί μια πολυμεσική ανάγνωση της αλληγορίας, ανασυνθέτοντας σπαράγματα παλαιότερων εργασιών και συνεργασιών σε ένα καινούριο έργο που συνδυάζει την τρισδιάστατη προβολική χαρτογράφηση (3D Projection Mapping) με ένα διαρκώς μεταλλασσόμενο ηχοτοπίο.

Κινηματογραφικές προβολές

Info: "Mystere a Saint Trope", Ελληνίς Θερινός, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 22:45.


Κάθε καλοκαίρι, ο δισεκατομμυριούχος Τρανσάν και η σύζυγός του Ελιάν φιλοξενούν τους πιο glam celebs στην πολυτελή βίλα τους, στη Νότια Γαλλία. Όταν ένα από τα αυτοκίνητα τους βρεθεί με κομμένα φρένα, σε συνδυασμό με μια σειρά απειλητικά γράμματα τότε ο Τρανσάν θα αναγκαστεί να αναζητήσει ένα επιθεωρητή για να εξιχνιάσει την υπόθεση. Στην μέση των καλοκαιρινών διακοπών μόνο ο υπερόπτης και αδέξιος Μπουλέν είναι διαθέσιμος για αυτή τη δουλειά. Έτσι για να πιάσει τον ύποπτο και να λύσει το μυστήριο δεν έχει άλλη επιλογή από το να υποδυθεί τον μπάτλερ.

Info: "Black Widow", Cineplexx One Salonica, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 19:40.


Μια επικίνδυνη συνομωσία φέρνει τη Natasha Romanoff, γνωστή ως Black Widow, αντιμέτωπη με τις ρίζες της. Ένας αντίπαλος την καταδιώκει ανελέητα και η Natasha θα βρεθεί να παλεύει με το κατασκοπικό παρελθόν της, αλλά και τις διαλυμένες σχέσεις που άφησε πίσω της πριν γίνει μια από τους εκδικητές.

Info: "Jungle Cruise", Cineplexx One Salonica, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20:00.


Η Lily είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει ένα αρχαίο δέντρο με απαράμιλλες θεραπευτικές ικανότητες, κρατώντας στα χέρια της τη δύναμη να αλλάξει το μέλλον της ιατρικής. Το απίθανο ντουέτο σε μια επική και απρόσμενη περιπέτεια, θα συναντήσει αμέτρητους κινδύνους και υπερφυσικές δυνάμεις, όλα κρυμμένα στην παραπλανητική ομορφιά του πλούσιου τροπικού δάσους. Καθώς όμως τα μυστικά του χαμένου δέντρου ξεδιπλώνονται, η ζωή της Lily και του Frank παίζεται κορώνα γράμματα και το ανθρώπινο είδος κρέμεται από μία κλωστή.

Have a nice weekend!