fbpixel

Search icon
Search
Week agenda: Tι να κάνετε στη Θεσσαλονίκη αυτήν την εβδομάδα
AGENDA

Week agenda: Tι να κάνετε στη Θεσσαλονίκη αυτήν την εβδομάδα

Οι δημιουργικές προτάσεις για να εμπλουτίσετε το καθημερινό σας πρόγραμμα


H εβδομάδα ξεκινάει, δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαύσουμε ξεχωριστές εξόδους. Η Θεσσαλονίκη έχει αποδείξει ότι αγαπά τον χειμώνα, χαρίζοντάς μας ευχάριστες εκπλήξεις. Από ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις μέχρι πρωτότυπα μουσικά events, κάθε ημέρα είναι και μια πρόσκληση για να περάσουμε όμορφες στιγμές. Εμείς σας προτείνουμε όλα όσα ξεχωρίσαμε, για να εμπλουτίσετε το πρόγραμμά σας και να ανακαλύψετε καινούργιες πλευρές τις πόλης.

Take some notes!

ΔΕΥΤΕΡΑ

"Παρέλαση"

parelasi.jpg

Μια σπουδή του Θεάτρου της Πραγματικότητας σε ολόκληρο το σύμπαν της Λούλας Αναγνωστάκη. Με επίκεντρο το λογοκριμένο μονόπρακτο που γράφτηκε μια ανάσα πριν τη δικτατορία κι εκδόθηκε ακριβώς μετά. Για δυο νέα παιδιά. Ή χιλιάδες. Κι η δραματουργία θ’ αποτυπώνει την ερώτηση κρίσεως του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Για ένα έργο βαθιά προσωπικό. Και θα πρωταγωνιστεί το αληθινό ένα. Για τα παράλογα και τα λογικά. Για τα πάθη και τα όνειρα. Ως τις ρίζες της ανθρώπινης συνύπαρξης. Τρία χρόνια μετά τις κατάμεστες Κούκλες στον Θερμαϊκό, ο Νικόλας Ανδρουλάκης παρουσιάζει πρώτα στην Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά, ένα έργο πραγματικού παραλόγου. Σε έναν κόσμο που ψάχνει λόγο. Στην πόλη που συμβαίνουν φέτος οι μεγάλες κοινωνικές ζυμώσεις κι οι μετατοπίσεις.

Info: Θέατρο Αυλαία, Τσιμισκή 136, Δευτέρα & Τρίτη στις 21:15. Ακόμη δύο παραστάσεις θα συνεχίσουν στις 16 & 17 Ιανουαρίου. 

Διάλεξη του Στέλιου Βιρβιδάκη "Η συνέργεια μεταξύ διανοητικών και ηθικών αρετών την εποχή της πανδημίας"

concerthall1.png
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το διεπιστημονικό κέντρο αριστοτελικών μελετών ΑΠΘ και στο πλαίσιο του Β΄ Κύκλου Διαλέξεων "Ο Αριστοτέλης Σήμερα" οργανώνουν την διάλεξη "Η συνέργεια μεταξύ διανοητικών και ηθικών αρετών την εποχή της πανδημίας: Μία Νεοαριστοτελική προσέγγιση" του Στέλιου Βιρβιδάκη - Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, Δευτέρα στις 19:00. 

ΤΡΙΤΗ

Σταμάτης Σπανουδάκης "Για τη Σμύρνη"

1512678480-stamatis-spanoudakis.jpg
Δύο μεγάλες συναυλίες, αφιερωμένες στα 100 χρόνια από τη συμπλήρωση της Μικρασιατικής καταστροφής με τίτλο "Για τη Σμύρνη" θα μας ταξιδέψουν στον χρόνο και σε νοσταλγικές μελωδίες. Ο διακεκριμένος συνθέτης, Σταμάτης Σπανουδάκης, έχοντας δίπλα του τους επί σειρά ετών συνεργάτες του, θα παρουσιάσει επιλεγμένα αποσπάσματα από το σύνολο του πλούσιου έργου του.

"Μετά από πολλές, ξεπερασμένες πια, δυσκολίες, θα βρεθώ στη Θεσσαλονίκη για να παίξω στο αγαπημένο μου κοινό ό,τι έπαιξα και τον Οκτώβριο στο Ηρώδειο. Δύο συναυλίες για όλους τους Μακεδόνες! Το θέμα και ο τίτλος είναι "Για τη Σμύρνη". 22 η Σμύρνη, 22 η φετινή χρονιά, και 22 χρόνια από την κυκλοφορία του δίσκου μου "Για τη Σμύρνη". Αριθμοί, που ίσως και να μην σημαίνουν τίποτε. Ίσως και να σημαίνουν κάτι. Όπως και η μουσική, νοήματα και έννοιες που μια ζωή ανιχνεύουμε, χωρίς ποτέ να αγγίξουμε πραγματικά. Υπόσχομαι να είμαι παρών, αναμένοντας τη μαγεία που συντελείται, όταν ήχος και ακροατής, με ένα δάκρυ, ενώνονται. Ίσως η δική μου χαρά να 'ναι μεγαλύτερη απ' τη δική σας, μα ακόμα πιο μεγάλη θα είναι η χαρά του παππού μου από το Μοναστήρι!"


Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, Τρίτη & Τετάρτη στις 21:00. 

Ομαδική εικαστική έκθεση "Τελευταίο Σύνορο του Ανθρώπου Η Πνοή του Θεού… Σύμπαν"

755192.jpg
Η Govedarou Art Gallery σε συν-διοργάνωση με τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας (Ο.Φ.Α) παρουσιάζει στο χώρο της στη Γεωργίου Παπανδρέου 5, την ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο: "Τελευταίο Σύνορο του Ανθρώπου Η Πνοή του Θεού…ΣΥΜΠΑΝ", την επιμέλεια της οποίας φέρει η εικαστικός και ιδιοκτήτρια της γκαλερί Νατάσα Γκοβεδάρου.

Info: Govedarou - Art Gallery, Γεώργιου Παπανδρέου 5, Τρίτη από τις 18:00 έως τις 20:00. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 10 Ιανουαρίου 2023 και θα διαρκέσει μέχρι 27 Ιανουαρίου.

Κινηματογραφική προβολή, Ένας Άνθρωπος που τον Έλεγαν Όttο - A Man Called Otto

a-man-called-otto-tom-hanks-crop.jpg
Βασισμένο στο κωμικό και συγκινητικό best seller , η ταινία "Ένας Άνθρωπος Που Τον Έλεγαν Όttο" (A Man Called Otto) αφηγείται την ιστορία του Otto Anderson (Tom Hanks), ενός γκρινιάρη μεσήλικα που έχει πρόσφατα χηρεύσει. Ο σχολαστικά οργανωμένος και μοναχικός κόσμος του δέχεται ένα δυνατό ταρακούνημα όταν μια νέα ζωηρή οικογένεια μετακομίζει στο απέναντι σπίτι. Ο Όttο συναντά το ταίρι του στην πολύ έξυπνη κι ακόμη πιο πολύ έγκυο Marisol κι οδηγούνται σε μια απίθανη φιλία που θα ανατρέψει την καθημερινότητά του. Μια αστεία και συγκινητική ιστορία για το πως οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγουμε ακόμη και στα πιο απροσδόκητα μέρη.

Πρωταγωνιστούν: Tom Hanks, Mariana Treviño, Rachel Keller, κ.α.

Ιnfo: Η ταινία προβάλλεται σε όλες τις κεντρικές περιοχές της Θεσσαλονίκης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αίθουσες, ημερομηνίες και ώρες προβολής, μπορείτε να επισκεφθείτε τις επίσημες σελίδες τους. 

ΤΕΤΑΡΤΗ

Τα "Κατά Μάρκον" ξανά στο Θέατρο "Αμαλία"

739143.jpg
Μια ρεμπέτικη λειτουργία ερευνά και προβάλλει τις ιστορικές και κοινωνικές συνθήκες που γέννησαν την παράδοση του Ρεμπέτικου και προσδιόρισαν το ύφος και το ήθος του. Αφετηρία αποτελούν οι δραματοποιημένες αφηγήσεις δύο από τους κορυφαίους ρεμπέτες, του Μάρκου Βαμβακάρη και του Μιχάλη Γενίτσαρη, από τις αρχές του 20ου αιώνα έως τη δεκαετία του ’60, καθώς και άλλα αντιπροσωπευτικά κείμενα της περιόδου. Μέσα από τις μνήμες, τις διηγήσεις και τα τραγούδια τους, ξεκινάμε από την παλιά Σύρα του Μάρκου, για να καταλήξουμε στον Πειραιά της εποχής του Μεσοπολέμου, όπου η σμυρναίικη σχολή παραχωρεί τη θέση της στο πειραιώτικο ρεμπέτικο. Σε μια εποχή κρίσιμη και μεταβατική, με τους πρόσφυγες και τους εργάτες του λιμανιού να εξωθούνται στο περιθώριο, παρακολουθούμε τη μύησή τους στον κόσμο της "πιάτσας" και τη γεμάτη πάθος κι ένταση ζωή του ρεμπέτη, με την ιδιαίτερη ιδεολογία, τις αξίες και τα σύμβολά της. 

Info: Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71, Τετάρτη στις 21:00. Οι παραστάσεις θα συνεχίσουν μέχρι 14 Ιανουαρίου 2023.

Οι προβολές της παράστασης προέρχονται (ευγενική παραχώρηση) από πίνακες του Χρήστου Μποκόρου.

Δημιουργικά Εργαστήρια Τέχνης και Φιλαναγνωσίας

754985.jpg

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα είναι το μοναδικό μουσείο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης όπου έχει εντάξει στον εκπαιδευτικό του σχεδιασμό βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, που αξιοποιούν τη Λογοτεχνία και τη Δημιουργική Έκφραση και Γραφή για τη βελτίωση του προφορικού και γραπτού λόγου, την καλλιέργεια της θετικής σχέσης με το βιβλίο και την αγάπη για τις τέχνες, μέσα σε ένα οργανωμένο πλαίσιο ψυχαγωγίας και μάθησης.

Αφετηρία έμπνευσης αλλά και πεδίο δημιουργικής προσέγγισης θα αποτελεί ένα βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας καθώς και αποσπάσματα άλλων βιβλίων, ποιήματα, εικαστικά έργα τέχνης αλλά και παλιές φωτογραφίες και βίντεο των αδελφών Μανάκια, των πρώτων κινηματογραφιστών στα Βαλκάνια. Τα παιδιά θα γνωρίσουν τη δομή, τα αφηγηματικά στοιχεία των ιστοριών, τον ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο μπορούμε να διαβάσουμε και να γράψουμε σύντομα κείμενα (λέζάντες, διαφημίσεις, αφίσες), ποιήματα (ομοιοκαταληξίες, καλλιγραφήματα, limericks) και μικρές ιστορίες αφήγησης (short stories). Αξιοποιούμε τις εμπειρίες των παιδιών, παίζουμε με τις λέξεις, τις εικόνες και τα χρώματα, τους δείχνουμε πως η γραφή και η ανάγνωση μπορούν να γίνουν μία διασκεδαστική περιπέτεια και δεν πρέπει να ντρέπονται ή να φοβούνται να εκφραστούν ελεύθερα και δημιουργικά. Εισηγήτρια εργαστηρίων: Κατερίνα Τζαβάρα, Εκπαιδευτικός MSc – Συγγραφέας.

Info: Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, Προξένου Κορομηλά 23, τετάρτη από τις 18:00 έως τις 19:30. 

ΠΕΜΠΤΗ

"Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!" του Γιώργου Καπουτζίδη στο Βασιλικό Θέατρο

743626.jpg
Ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια. Ένας γάμος που διαλύεται από μία απιστία. Κι ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστον, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό. Ένας πρώην, ένας νυν, αναρίθμητα ραντεβού μέσω ίντερνετ κι ένα σπίτι που όσο περνά η ώρα… πλημμυρίζει. Κυριολεκτικά. Και πριν βουλιάξουν οριστικά, θα πρέπει να πούνε την αλήθεια. Όλοι σε όλους. Το πρώτο  θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη, το οποίο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και κέρδισε την αγάπη του κόσμου από το αρχικό του ανέβασμα, τώρα παρουσιάζεται από το ΚΘΒΕ σε μια ανανεωμένη εκδοχή, συνεχίζοντας την πετυχημένη του πορεία. Μια κωμωδία για τις ανθρώπινες σχέσεις που αναδεικνύει μοναδικά τους προβληματισμούς και τα κοινωνικά ζητήματα, που ο ίδιος ξέρει να θίγει τόσο εύστοχα.

Info: Βασιλικό Θέατρο, 30ής Οκτωβρίου 2, Πέμπτη στις 21:00. 

Γιώργος Ζογγολόπουλος έκθεση γλυπτικής και ζωγραφικής "Τα έργα ηχούν σαν μουσική"

751337.jpg
Στο Μέγαρο Μουσικής έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε από κοντά ορισμένα από τα πλέον γνωστά γλυπτά του γνωστού καλλιτέχνη, Γιώργου Ζογγολόπουλου, ανακαλύπτοντας άγνωστες πτυχές του πολυσχιδούς του έργου. Γλυπτά που παρουσιάζουν την έννοια του ρυθμού μέσα από την υδροκινητική λειτουργία. Ανάλαφρες μεταλλικές συνθέσεις που ενεργοποιούνται από τα στοιχεία της φύσης. Μεγεθυντικοί φακοί που δίνουν νέες διαστάσεις αλλά και προοπτικές στην ανάγνωση των γλυπτών. Η έκθεση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ο.Μ.Μ.Θ. με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου και την Art Thessaloniki.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 17:00 έως τις 20:00. 

Κινηματογραφική προβολή, Το Χρυσάφι του Ρήνου - Rheingold

image004.jpg

Συρία, 2010. Ο Giwar Hajabi, μετέπειτα διάσημος και ως ράπερ Xatar, υπόκειται σε βασανιστήρια για να αποκαλύψει την τοποθεσία ενός αποθέματος κλεμμένου χρυσού μετά από μια μεγάλη ληστεία. Η παραμονή του στο συνωστισμένο κελί θα τον κάνει να ανατρέξει στη ζωή του, ξεκινώντας από την παιδική του ηλικία όταν η οικογένειά του χρειάστηκε να διαφύγει από το Ιράν και να καταλήξει τελικά στη Γερμανία. Πρωταγωνιστούν: Emilio Sakraya, Kardo Razzazi, Mona Pirzad, κ.ά.

Info: Οι αίθουσες και οι ώρες προβολής δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Comedy For The Masses “10 Years Anniversary”

jeremy.jpg
Το πρώτο show της σπουδαίας τριάδας κωμικών, δέκα χρόνια μετά την πρώτη τους παράσταση, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο κόσμος μίλησε λοιπόν και απαίτησε και δεύτερη παράσταση στη Θεσσαλονίκη. Κώστας Μαλιάτσης Σάλας, Mikeius και Jeremy, κάνουν δυναμικό comeback με νέα κείμενα, στην πιο ευχάριστη έκπληξη της φετινής σεζόν. Για τους παλιούς που θέλουν να θυμηθούν αλλά και τους νέους που θέλουν να μάθουν, τα θέατρα όλης της χώρας, θα γεμίσουν ξανά γέλια με ένα ταυτόχρονο αέρα γλυκιάς νοσταλγίας

Info: Θέατρο Αριστοτέλειο, Εθνικής Αμύνης 2, Παρσευή στις 21.30. 

Νίκος Κουκής έκθεση φωτογραφίας "Remastered/ Επαναπροσέγγιση"

ekthesi-photo-casa-bianca.jpg
Μία μεγάλη έκθεση με αναδρομικό χαρακτήρα και με στόχο να ταξιδέψει τον επισκέπτη στη Θεσσαλονίκη του φωτογράφου, από τα νεανικά του χρόνια έως και το σήμερα, με κυρίαρχο στοιχείο την ανθρώπινη παρουσία ή και απουσία. Ο επιμελητής της έκθεσης Άρις Στοϊδης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για "Μια εμμονική επιστροφή του Νίκου Κουκή στα μέρη όπου δούλεψε ο πατέρας του, στα μέρη όπου έπαιξε, όπου κολύμπησε ως παιδί, όπου ανδρώθηκε - με εμβόλιμα ενδιάμεσους σταθμούς του, στον χρόνο της θητείας του στον στρατό, στα μέρη όπου έπαιξε σαν μουσικός, στην "αδερφή" Χαλκιδική και το Άγιο Όρος, στις περιπέτειες της ζωής του, στις γυναίκες που σαν άλλα τοπία τον ταξίδεψαν στην φωτογραφική του διαδρομή, στους συνεχείς πειραματισμούς του που τον οδήγησαν από τον ύμνο στο υλικό Σώμα στην πνευματικότητα των εξαϋλωμένων Αντισωμάτων, και τελικά στο χώρο της ψηφιακής ζωγραφικής, που μας δείχνει καθαρά την εξαιρετική δεξιότητά του με το χρώμα και τις υφές, ως έτοιμου ζωγράφου, απότοκο της εμπειρίας χρόνων".

Info: Casa Bianca, Θεμιστοκλή Σοφούλη 3, Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 18:00. 

ΣΑΒΒΑΤΟ

733670-CPIzj.jpg
Η "Άλκηστις" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου, μεταφέρεται στην Θεσσαλονίκη για δυο μόνο παραστάσεις. Με προσωπικό ύφος που εξερεύνησε η σκηνοθέτης στην παράσταση ο "Λάμπρος" του Διονύσιου Σολωμού (υποψήφια παράσταση για το βραβείο σκηνοθεσίας Κάρολος Κουν) η "Άλκηστις" είναι μια παράσταση με αναλογικού τύπου εργαλεία, όπως το επιδιασκόπιο και χάρτινες φιγούρες μιας ναΐφ αισθητικής, που παντρεύει τον υπέροχο ποιητικό λόγο του Ευριπίδη με τις live λύρες και την τεχνολογία του ήχου. Ένα οπτικοακουστικό σύμπαν για την κατάδυση της ψυχής στον Άδη και τη γιορτή της ζωής. Μια παράσταση με χιούμορ που ακροβατεί ανάμεσα στην τραγωδία και το σατυρικό δράμα και που διερευνά τα όρια των παραστατικών τεχνών, του θεάτρου και της performance. Ο θεός Απόλλωνας είναι τιμωρημένος από τον Δία. Πρωταγωνιστούν: Έλενα Μαυρίδου, Δημήτρης Λάλος, Σωτήρης Τσακομίδης, κ.α. 

Info: Θέατρο Αριστοτέλειο, Εθνικής Αμύνης 2, Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 19:00. 

"Το Τελευταίο Βαγόνι"

kentriki-foto-antighrafo.jpg
Η τέχνη οφείλει να διασώζει ζωντανή τη μνήμη. Στη βάση αυτής της φιλοσοφίας εδράζεται και η ιδέα που συνέλαβε η χορογράφος Τριάδα Αρμουτίδου, για να δώσει μ’ έναν ξεχωριστό τρόπο σάρκα και οστά σ’ ένα θέμα γνωστό σε πολλούς αλλά και ταμπού για κάποιους, την ιστορική πορεία του εβραϊκού λαού. Έχοντας στενούς δεσμούς η ίδια με την Πολωνία, όπου σπούδασε μπαλέτο και χορογραφία αλλά και την Ελλάδα, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά θα ενώσει για άλλη μια φορά ένα πλήθος συντελεστών με κοινό σκοπό έναν, να μην ξεχάσει κανείς την ιστορία.

Η χοροθεατρική παράσταση θεσμός "Το Τελευταίο Βαγόνι", αφορά πραγματικά ιστορικά γεγονότα τα οποία εκτυλίχθηκαν στην Θεσσαλονίκη και θα μας ταξιδέψει για πέμπτη χρονιά, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της παράστασης είναι η βιωματική προσέγγιση των γεγονότων αφενός από τους συντελεστές που είναι πάνω από 300 παιδιά-χορευτές (από σχολές χορού της περιφέρειας και της Θεσσαλονίκης) και αφετέρου από τους θεατές που θα δουν να ζωντανεύουν κομμάτια της ιστορίας, πολλά από τα οποία έχουν μείνει κρυμμένα εδώ και δεκαετίες. 

Παίζουν: Ναταλία Ζωγράφου, Ξανθή Καπάρου

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, Σάββατο στις 20:00.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Expo Wedding 2023 - Έκθεση Γάμου & Βάπτισης

v4c3741-1-orig.jpg
Από το 2006, κάθε χρόνο χιλιάδες μελλόνυμφα ζευγάρια την επισκέπτονται για να οργανώσουν τον γάμο ή την βάπτιση του παιδιού τους. Η έκθεση πραγματοποιείται, στο κεντρικότερο σημείο της Θεσσαλονίκης, σε έναν χώρο με εύκολη πρόσβαση, στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης", στην Δ.Ε.Θ. Μια ευκαιρία για τους επισκέπτες να πραγματοποιήσουν μια μαζική έρευνα αγοράς, γλυτώνοντας χρόνο, επιλέγοντας παράλληλα, τους κατάλληλους συνεργάτες που θα εκπληρώσουν το όνειρο τους για ένα τέλειο event. Η έκθεση πλαισιώνεται με πρόγραμμα στον χώρο εκδηλώσεων, το οποίο περιλαμβάνει επιδείξεις νυφικών, βραδινών, γαμπριάτικων. Τυχερά ζευγάρια τα οποία παίρνουν μέρος στις κληρώσεις που πραγματοποιούνται από την διοργάνωση καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης, κερδίζουν πλούσια δώρα.

Info: Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης - Σ.Κ. Ιωάννης Βελλίδης, Λεωφ. Στρατού 3, Σάββατο & Κυριακή από τις 10:00 έως τις 21:00. Κυριακή από τις 12:00 έως τις 20:00. 

"Οι Περιπέτειες ενός Μονόκερου" στο Metropolitan Urban Theater

749645.jpg
Ένας Μονόκερος, ένα Ρομπότ, μία Πριγκίπισσα και ένας Στρατιώτης, είναι τα αγαπημένα παιχνίδια του Ανδρέα και της Χριστίνας. Τέσσερα παιχνίδια που είναι έτοιμα να ζήσουν κάθε μέρα με την φαντασία τους και μία νέα περιπέτεια. Εκτός όμως από μία. Μία περιπέτεια τόσο παράξενη που θα αλλάξει την ζωή τους για πάντα. Τα παιδιά, ο Ανδρέας και η Χριστίνα, μια μέρα αποφάσισαν να χαρίσουν τα παιχνίδια τους σε έναν παιδικό σταθμό. Τα έβαλαν όλα, λοιπόν, μέσα σε μια χάρτινη κούτα. Όλα εκτός από ένα που ξέχασαν. Τον Μονόκερο. Έτσι έχασε τους αγαπημένους του φίλους. Για να βρεθεί κοντά τους, πρέπει να βγει έξω στον πραγματικό κόσμο. Άραγε, θα καταφέρει ο Μονόκερος, μέσα από τις περιπέτειες του, να βρει τον δρόμο για τον παιδικό σταθμό και να συναντήσει ξανά τους φίλους του;  Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Βουγιατζή, Κατερίνα Γανδά, Δήμητρα Θεοδουλίδου, κ.ά.

Info: Metropolitan - The Urban Theater, Αλεξάνδρου Φλέμιγκ 2, Σάββατο στις 18:00 & Κυριακή στις 11:30. 

Have a nice week!