fbpixel

Search icon
Search
"Wednesday" Addams Family series: Η νέα εποχή της δημοφιλούς κωμωδίας τρόμου έρχεται το φθινόπωρο στο Netflix
ARTS & CULTURE

"Wednesday" Addams Family series: Η νέα εποχή της δημοφιλούς κωμωδίας τρόμου έρχεται το φθινόπωρο στο Netflix

Η Catherine Zeta-Jones πρωταγωνιστεί στον ρόλο της Morticia και η Jenna Ortega ενσαρκώνει την creepy "Wednesday"


Σκοτάδι, αγωνία, φόβος, αλλά και ισχυρή δόση black humor βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Αυτή η μακάβρια αριστοκρατική οικογένεια αγαπάει το μαύρο χρώμα και τις ξαφνικές, επικίνδυνες εκπλήξεις μέσα στην βροχερή, γεμάτη καταιγίδες, νύχτα. Τα μέλη της συνδέονται με πολύ "δυνατούς" δεσμούς, όμως ο βασικός της χαρακτήρας παραμένει έντονα μητριαρχικός. Οι "Addams" δεν μοιάζουν με καμιά άλλη οικογένεια στην ιστορία του Αμερικανικού κινηματογράφου. Η υπερφυσική τους ταυτότητα διατηρεί την άγρια ομορφιά της μέχρι σήμερα, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του παγκόσμιου τηλεοπτικού κοινού. 

Τα νέα είναι ευχάριστα για ακόμη μια χρονιά. Σύμφωνα με την δημοσίευση του "Vanity Fair" στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, η νέα εποχή των "Addams Family" πλησιάζει και μας προσκαλεί να συντονιστούμε στους δέκτες μας το φθινόπωρο. Η "Wednesday" έχει ήδη γίνει "talk of the town" και αναμένεται να προβληθεί στην πλατφόρμα του Netflix, όπως αποκάλυψε και ο δημοφιλής σκηνοθέτης ταινιών τρόμου, Rob Zombie,  σε  πρόσφατη ανάρτηση στο InstagramΑκόμη δεν γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία της κυκλοφορίας της.

Η πρώτη season αποτελείται από οχτώ επεισόδια και επικεντρώνεται στη μελαγχολική κόρη της οικογένειας, Wednesday Addms, κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στο Nevermore Academy. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη που κυκλοφόρησε από το Netflix: "Τα επεισόδια θα αποτυπώσουν την προσπάθειά της να κατακτήσει την αναδυόμενη ψυχική της ικανότητα, να αποτρέψει την δολοφονική μανία, η οποία έχει τρομοκρατήσει την τοπική πόλη και να λύσει το υπερφυσικό μυστήριο που ενέπλεξε τους γονείς της πριν από 25 χρόνια". 

299394808-2930518860582646-3552041032916399140-n.jpg
@vanityfair

Στο main cast της σειράς έχει επιλεγεί η star του "Chicago", Catherine Zeta-Jones, η οποία θα πρωταγωνιστήσει ως η Morticia, η αυταρχική μητέρα της οικογένειας. Ο τηλεοπτικός Πορτορικανός ηθοποιός, Luis Guzmán, θα υποδυθεί τον Gomez Addams και φυσικά, στον ρόλο του κεντρικού προσώπου, Wednesday, θα παρακολουθήσουμε την 19χρονη Αμερικανίδα ηθοποιό, Jenna Ortega. Μερικά ακόμη ονόματα που έχουν ενταχθεί στο cast είναι οι: Isaac Ordonez, Thora Birch, Riki Lindhome, Jamie McShane, Hunter Doohan, Georgie Farmer, Moosa Mostafa, Emma Myers, Naomi J. Ogawa, Joy Sunday. 

Την 1η Ιουνίου, το Netflix στον επίσημο λογαριασμό του στην πλατφόρμα του Twitter μοιράστηκε το πρώτο του teaser trailer, προβάλλοντας ένα σύντομο και αρκετά creepy μήνυμα του "Thing", του ασώματου χεριού που δομεί μια διαχρονική πρωταγωνιστική περσόνα στη σειρά. Το ίδιο μας μεταφέρει: «Δώστε προσοχή στην προειδοποίησή μου. Ένας σοβαρός τρόμος πλησιάζει. Την λένε… Wednesday». Στις 6 Ιουνίου, στο πλαίσιο του "Netflix Geeked Week", που αφορά στην παρουσίαση του horror content της πλατφόρμας, κυκλοφόρησε ένα πλήρες trailer, διάρκειας 25 δευτερολέπτων, δίνοντας την πρώτη γεύση στο κοινό της Jenna Ortega ως Wednesday. Με την χαρακτηριστική δυσοίωνη μελωδία να κυριαρχεί και την ίδια με το σκοτεινό της ύφος να πλέκει τα πλεξουδάκια της με το "Thing" στον ώμο της, κρατάμε την ανάσα μας για τη συνέχεια. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Teen Vogue", ο γνωστός Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, Tim Burton, "σκηνοθέτησε τέσσερα από τα οκτώ επεισόδια, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της συνολικής εμφάνισης της σειράς". Στη συνέχεια, προσθέτει το σχόλιο, λέγοντας ότι: "Ίσως το πιο περίεργο πράγμα για το show, που θα κάνει το ντεμπούτο του αυτό το φθινόπωρο, είναι ότι o ίδιος δεν έχει ασχοληθεί ξανά με το δημιουργικό κομμάτι της συγκεκριμένης σειράς".

Σύμφωνα με το "Vanity Fair": "Για την πρώτη του πραγματική «εισβολή στην τηλεόραση», ο Burton έφερε μαζί του την μακροχρόνια συνεργάτιδά του - και βραβευμένη με τέσσερα Όσκαρ -, Colleen Atwood, ως ενδυματολόγο για να δώσει στη Morticia την χαρακτηριστική βαμπιρική εμφάνιση της και στον Gomez τις φανταχτερές ρίγες κρατούμενου".

Η Jenna Ortega επιλέχθηκε για τον ρόλο της στη σειρά τον Μάιο του 2021. Στις 6 Ιουνίου, η Ortega ανήρτησε μια black and white selfie της στο Instagram, μεταφέροντάς μας την ατμόσφαιρα που κυκλοφορεί στα backstage, με την ίδια να μην "βγαίνει" εκτός του πρωταγωνιστικούς της ρόλου, με την χλωμή επιδερμίδα της να κυριαρχεί. 

285960964-1253750545363898-7340147152325442243-n.jpg
@jennaortega

Ταξιδεύοντας πίσω στον χρόνο και στο μακρινό 1964, η τηλεοπτική σειρά, "Adams Family", βασίστηκε στα κόμικς του Αμερικανού καλλιτέχνη και γελοιογράφου, γνωστού για τους σκοτεινούς χιουμοριστικούς και μακάβριους χαρακτήρες του, Charles Addams. Είχαν ξεχωρίσει παγκοσμίως, καθώς είχαν αποτυπωθεί στο "New Yorker". Στη σειρά συμμετείχαν οι John Astin ως Gomez Addams, η Carolyn Jones ως Morticia Addams, ο Jackie Coogan ως Uncle Fester, η Lisa Loring ως Wednesday, ο Ken Weatherwax ως Pugsley και η Blossom Rock ως Grandmama. Η σειρά προβλήθηκε μόνο για δύο season στο "ABC"

the-addams-family-1964-tv-series.jpg

Κανείς δεν ξεχνά το 1991 και την ταινία που παρήχθη από τον David Levy και σκηνοθετήθηκε από τον πρώην διευθυντή φωτογραφίας, Barry Sonnenfeld. Η Anjelica Huston ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της ως Morticia. Η ταινία ξεπέρασε τον προϋπολογισμό της κατά 5 εκατομμύρια δολάρια λόγω συνεχών επαναγραφών και καθυστερήσεων κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, προβλημάτων υγείας των ατόμων που συμμετείχαν στα γυρίσματα κι ένα γενικά αγχωτικό γύρισμα για τον ίδιο τον Sonnenfeld.

image-1.jpg

Ακόμη μια προβολή που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν το 2019, όταν προβλήθηκε το animation "The Addams Family" σε σκηνοθεσία των Conrad Vernon και Greg Tiernan. Στην ταινία κινουμένων σχεδίων πρωταγωνιστούν οι φωνές των Oscar Isaac, Charlize Theron, Chloë Grace Moretz, Finn Wolfhard, Nick Kroll, Snoop Dogg, Bette Midler και Allison Janney. Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά από την United Artists Releasing στις 11 Οκτωβρίου 2019. Έλαβε μικτές κριτικές από κριτικούς για την αφήγηση και το σενάριό της. Το sequel της κυκλοφόρησε την 1η Οκτωβρίου 2021.

011-cda-100-0020-v00426b2.jpg