fbpixel

Search icon
Search
We love the city: Οι εκδηλώσεις και τα δρώμενα της πόλης που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο
AGENDA

We love the city: Οι εκδηλώσεις και τα δρώμενα της πόλης που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για όλους


Όπως κάθε Δευτέρα, έτσι και σήμερα η ατζέντα της εβδομάδας είναι πιο ανανεωμένη από ποτέ και καλεί τους Θεσσαλονικείς να περάσουν μοναδικά στην πόλη. Εκδηλώσεις και δρώμενα για όλα τα γούστα, βρίσκονται στη διάθεσή σας για να χαρείτε στο έπακρο κάθε στιγμή της city life, να ψυχαγωγηθείτε και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας.

Πληροφορηθείτε για όλα όσα διαδραματίζονται στη Θεσσαλονίκη αυτές τις ημέρες & ανανεώστε την ατζέντα σας τώρα!

Δευτέρα 05/10

Έκθεση

Info: Κέντρο Αρχιτεκτονικής Δήμου Θεσσαλονίκης, ώρες λειτουργίας: 14:00 - 20:00.

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (ΣΚΕΤΒΕ) εγκαινιάζει σήμερα την 13η Ομαδική Έκθεση Μινιατούρας στη Θεσσαλονίκη. Στην έκθεση θα συμμετέχουν 55 καλλιτέχνες με περισσότερα από 200 έργα διαφόρων τεχνικών και μέσων μικρής φόρμας (ζωγραφική, μικρογλυπτική, κεραμική, χαρακτική και ψηφιδωτό).

Τρίτη 06/10

Κινηματογραφική προβολή



Info: Ολύμπιον - Αίθουσα «Παύλος Ζάνας», προβολή στις 21:00.

Story: Στρεσαρισμένη από την προσωπική κι επαγγελματική της ζωή, μια δασκάλα κινέζικων στην Σιγκαπούρη αναπτύσσει θερμά αισθήματα για έναν ανήλικο μαθητή της, ο οποίος την ερωτεύεται. Η ταινία «Η εποχή της βροχής» πρέπει να μπει στη watch list σας asap. Πρωταγωνιστούν: Jia Ler Koh, Christopher Ming-Shun Lee, Shi Bin Yang.

Τετάρτη 07/10

Έκθεση

Info: Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου, Παλαιών Πατρών Γερμανού 5, ώρες λειτουργίας: 10:30 - 14:00.


Η Zina Athanassiadou Gallery συμμετέχει στην Art Athina με δεκαπέντε σημαντικούς καλλιτέχνες από τη γενιά του '60 μέχρι σήμερα: Κωστής Βελώνης, Γιώργος Γεροντίδης, Απόστολος Γεωργίου, Πάρης Γιαχουστίδης, Γιώργος Γυπαράκης, Δανιήλ, Ingo Dunnebier, Λίνα Θεοδώρου, Βλάσης Κανιάρης, Mαριάννο & Ντένι Καπουράνη, Νίκος Κεσσανλής, Μαρία Παπαδημητρίου, Δημήτρης Τζαμουράνης, Αλέξανδρος Τουλιόπουλος, Αλέξανδρος Ψυχούλης.

Πέμπτη 08/10

Θεατρική παράσταση

Info: Θέατρο Αυλαία, στις 21:00.

Η θεατρική παράσταση «Τζόρνταν» των Άννα Ρέϋνολντς και Μόιρα Μπουφίνι, έρχεται ξανά στο Θέατρο Αυλαία. Story: Η Σίρλεϋ μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια με ένα πατέρα βάναυσο που κακοποιούσε τη μητέρα της. Λίγο μετά την εφηβεία της, βρίσκει τον έρωτα -και μαζί μια δίοδο διαφυγής- στο πρόσωπο ενός μηχανόβιου εραστή. Η Σίρλεϋ μένει έγκυος κι αυτός δεν αργεί να βαδίσει στα μονοπάτια του πατέρα της και να γίνει βίαιος, χτυπώντας την, εξευτελίζοντάς την και φέρνοντας ακόμα και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι άλλες γυναίκες για να του προσφέρουν ηδονή. Μέσα σε όλες τις δυσκολίες που ξετυλίγουν το κουβάρι τους, η νεαρή γυναίκα καταφέρνει να σταθεί στα πόδια και το κάνει για χάρη του μονάκριβου γιου της. Πρωταγωνιστεί η Μαρία Κορινθίου.

Παρασκευή 09/10

Έκθεση

Info: Εικαστικός χώρος Ρώ, Ρωμανού 5 (περιοχή Λευκού Πύργου), εγκαίνια: 19:00 - 22:00.


Αυτήν την Παρασκευή και το Σάββατο, ο εικαστικός χώρος Ρώσας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Μαρίας Μπελιβάνη "She and the sea", όπου θα παρουσιαστούν οι δημιουργίες τις επιτυχημένης καλλιτέχνιδας. Διανύοντας μια νέα εποχή -τελείως διαφορετική και αβέβαιη- η Μαρία Μπελιβάνη θέλησε να αποτυπώσει τη δύναμη της φύσης και του γυναικείου φύλου, μέσα από τις εξαιρετικές δημιουργίες της.

Σάββατο 10/10

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά



 Info: Ολυμπιακό Μουσείο, 10:00 - 12:00.



Το Ολυμπιακό Μουσείο της πόλης μας υποδέχεται τους μικρούς του φίλους ηλικίας 6-12 ετών και τους καλεί να ζήσουν αξέχαστες, απολαυστικές, γεμάτες κέφι και πολλή δημιουργία συναντήσεις. Με γνώμονα την ενδυνάμωση της προσωπικότητας των παιδιών, την ανακάλυψη των ικανοτήτων τους, και την καλλιέργεια της έμφυτης ανάγκης τους για δημιουργία και μάθηση, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου σχεδίασε τις νέες και βιωματικές δράσεις των εργαστηρίων, ανακαλύπτοντας πόσο ευχάριστη είναι η διαδικασία του μαγειρέματος και της απασχόλησης στην κουζίνα -ακόμα και από αυτήν την ηλικία, αντιμετωπίζοντας το όλο γεγονός σαν ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

Κυριακή 11/10

Θεατρική παράσταση

Info: Θέατρο Σοφούλη, στις 21:00.

«Το Παλτό» του Νικολάι Γκογκόλ έρχεται ξανά στο Θέατρο Σοφούλη, έπειτα από την επιτυχία που σημείωσε κατά τον προηγούμενο καιρό. Story: Ο Ακάκιος, ο κεντρικός ήρωας του έργου, γύρω από τον οποίο σχηματίζονται ομόκεντροι κύκλοι, είναι ένας τίμιος, ευσυνείδητος και αγνός υπάλληλος, που υπηρετεί έναν μηχανισμό, επινοημένο και φτιαγμένο ώστε να υποτάσσει, να αποβλακώνει και να αμείβει ελάχιστα. Ταλαιπωρημένος από τον βαρύ χειμώνα της Αγίας Πετρούπολης, ο Ακάκιος αναγκάζεται να αντικαταστήσει το παλιό και φθαρμένο του παλτό με ένα νέο και όμορφο. Αυτή η πράξη, όσο ασήμαντη και να φαίνεται στις μέρες μας, αλλάζει οριστικά και αμετάκλητα τη ζωή του και γίνεται η αιτία να βιώσει το πιο σκληρό πρόσωπο της βαθιά ταξικής ρωσικής κοινωνίας στα μέσα του 19ου αιώνα. Σκηνοθεσία: Αντώνης Καραγιάννης.

Enjoy!