fbpixel

Search icon
Search
Βρήκαμε την πιο γρήγορη & νόστιμη συνταγή που θα χαρίσει στον οργανισμό σας την ενέργεια που χρειάζεται
LET'S BOOST YOU UP

Βρήκαμε την πιο γρήγορη & νόστιμη συνταγή που θα χαρίσει στον οργανισμό σας την ενέργεια που χρειάζεται

Ο λαχταριστός αρακάς του Μπάρμπα Στάθη αποτελεί το μυστικό που θα απογειώσει αυτήν την σούπα με τζίντζερ, γιαούρτι και τραγανή γκρανόλα


Ήρθε η ώρα να boost-άρουμε φυσικά το ανοσοποιητικό μας, να μπλέξουμε τα σωστά υλικά και να νοστιμίσουμε το φαγητό με συνταγές εύκολες, που θα μας κάνουν να επιστρέψουμε για καλό λόγο στην κουζίνα. Άλλωστε, τη ζητάει η εποχή αυτήν τη φροντίδα. Αν, λοιπόν, είστε έτοιμοι για δοκιμή, πάρτε χαρτί και φύγαμε! Έχουμε ωραίες ιδέες και τις πιο γευστικές συνταγές για να δοκιμάσετε, με τα υλικά και τις τροφές που θα βοηθήσουν το ανοσοποιητικό και τη διάθεσή σας.

Aς ξεκινήσουμε με μια πλούσια συνταγή σούπας, που είναι εύκολη και πολύ θρεπτική. Το μυστικό για το ζωντανό, πράσινο χρώμα της; Ο εξαιρετικής ποιότητας αρακάς Μπάρμπα Στάθης.

Φωτογραφίες - Συνταγές: Δημήτρης Κοπαράνης

Σούπα αρακά με τζίντζερ, γιαούρτι και τραγανή γκρανόλα

People: 4 - Minutes: 25' - Method: Boil

Υλικά

  • 1 συσκευασία αρακάς Μπάρμπα Στάθης (1000 γρ)
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    Μπάρμπα Στάθης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 μεγάλη πατάτα ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. ζεστό νερό

Για την αλμυρή γκρανόλα

  • 1 αβγό, το ασπράδι του
  • 50 γρ. ηλιέλαιο
  • 30 γρ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 90 γρ. βρώμη
  • 50 γρ. σουσάμι
  • 50 γρ. ηλιόσποροι
  • 50 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • Λίγη πάπρικα καπνιστή
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Γκρανόλα
  • Στραγγιστό (ή φυτικό) γιαούρτι
  • Φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • Φρέσκα μυρωδικά
  • Χυμός λεμονιού
  • Φρεσκοτριμμένο
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι μαζί με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον αρακά απευθείας από την κατάψυξη, την πατάτα, το ζεστό νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια ένταση, για περίπου 20' ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Όταν η σούπα είναι έτοιμη, την περνάμε απ’ το multi και στη συνέχεια, από λεπτό σουρωτήρι. Θα πρέπει να έχουμε μια βελούδινη υφή. Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε την γκρανόλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Σε ένα μπολ χτυπάμε το ασπράδι ελαφρά. Σ’ ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το ηλιέλαιο και το μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου) και βράζουμε για 2'. Σ’ ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τη βρώμη, το σουσάμι, τους ηλιόσπορους, τα καρύδια, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, το μείγμα με το λάδι και το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 10'. Ανοίγουμε τον φούρνο, ανακατεύουμε ελαφρά και ψήνουμε για ακόμη 10'. Αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις είναι έτοιμη η γκρανόλα αποθηκεύουμε εκτός ψυγείου, σε δοχείο με καπάκι που κλείνει καλά. Μοιράζουμε τη σούπα στα πιάτα. Σερβίρουμε με την γκρανόλα που φτιάξαμε, τον χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, τα μυρωδικά και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Boost you up tip of the day: Επιλέξτε μια γευστική σούπα με κύριο συστατικό τον αρακά για να κάνετε detox και να κρατηθείτε ζεστοί κατά τις πρώτες κρύες ημέρες του χειμώνα. 
mparmpa2.jpg

Αbout

Ο Μπάρμπα Στάθης προσφέρει μεγάλη γκάμα λαχανικών, με το καθένα από αυτά να περιέχει έναν μοναδικό θησαυρό ωφέλιμων συστατικών, για τη δημιουργία των πιο θρεπτικών και νόστιμων συνταγών! Όλα τα λαχανικά Μπάρμπα Στάθης συλλέγονται την ιδανική στιγμή της ωρίμανσής τους και καταψύχονται άμεσα, σφραγίζοντας όλη τη φρεσκάδα, τις βιταμίνες και τη γεύση τους. Έτσι, απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο λαχανικά τόσο φρέσκα όσο τη στιγμή που κόπηκαν! Tip: Ο αρακάς, γλυκός και τρυφερός, μαγειρεύεται εύκολα και απλά, απευθείας από την κατάψυξη, δίχως να χρειάζεται καθάρισμα, ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και αποτελεί φυσική πηγή βιταμίνης C. 

Site: www.barbastathis.com

Facebook: @barbastathis.gr

Instagram: @barbastathis

YouTube: Barba Stathis