fbpixel

Search icon
Search
Βρήκαμε τα διασημότερα makeup looks από τη χρονιά που γεννηθήκατε
MAKE UP

Βρήκαμε τα διασημότερα makeup looks από τη χρονιά που γεννηθήκατε

Ένα ποτ πουρί για τους λάτρεις του μακιγιάζ


Τα early 2000s, τα late 90s αλλά και κάθε άλλη περίοδος είχαν τη δική τους "ιδιοσυγκρασία", μουσική κουλτούρα, τις δικές τους stylish επιρροές και φυσικά τα δικά τους makeup trends. Αν και τα τελευταία αμφισβητούνται συχνά, αναμφίβολα έχουν δώσει το προσωπικό τους στίγμα σε οτιδήποτε πλέον θεωρείται δεδομένο. Μέσα από αυτά μπορούμε να κάνουμε πιο fashionable και μοντέρνες επιλογές. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, να κάνετε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, και συγκεκριμένα στη χρονιά που γεννηθήκατε, για να πάρετε έμπνευση για το επόμενο look σας. 

Πραγματικά iconic περίοδοι με άφησαν ιστορία και δημιούργησαν όλα όσα σήμερα απολαμβάνουμε. 
colorblocking-h.jpg

1987: Colorblocking

Κίτρινη σκιά, πράσινο eye liner και κόκκινο κραγίον έδιναν το σήμα πως τα 80s τελειώνουν αλλά το κάνουν ένδοξα. Μια pop εποχή που άφησε ιστορία. 

1988: Blue Eyeliner

To graphic liner ήταν ανάμεσα στις μεγαλύτερες τάσεις. Αντί για τα κλασικά χρώματα του μαύρου και του άσπρου, επέλεγαν ένα cobalt blue για να αναδείξουν τα μάτια τους. Σχεδίαζαν γεωμετρικές γραμμές που δε χρειαζόταν να είναι τέλειες. Όσο πιο ατημέλητες, τόσο πιο cool!

1989: Brown Lips

Τα bold χρώματα έδιναν το έναυσμα για statement εμφανίσεις και οι cleebrities τα λάτρευαν γιατί τους έκαναν να ξεχωρίζουν. Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν, φυσικά, τα καφέ χείλη. 

makeup-trends-1.jpg

1990: Contoured Eyes and Cheeks

Και όμως, αυτό το trend υπήρχε πολύ πριν την Kim Kardashian. Μπορεί να είχε δημιουργηθεί σε μια εκδοχή πιο retro και πιο oldfashioned αλλά παρόλα αυτά αποτελούσε μια πραγματικότητα. Μάλιστα, πολλές φορές, η σκιά των ματιών είχε ίδια απόχρωση με αυτή στα ζυγωματικά.

1991: Rosy Lips

Τα neutral lips του 1991 καθορίστηκαν από τη Sarah Jessica Parker και είχαν μια πιο glossy και maximal λογική από αυτή που έχουν σήμερα. Δινόταν ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά και πάντα μονοπωλούσαν στον καμβά του προσώπου.

1992: Pencil-Thin Brows

Και όμως. Όσο και αν προσπαθείτε να κάνετε τα φρύδια σας να φαίνονται πιο πυκνά εκείνη την εποχή οι διάσημες έδειχναν τον αντίθετο δρόμο. Τα τοξοτά στενά φρύδια ήταν το απόλυτο must have.

lip-lines.jpg

1993: Exposed Lip Liner

Όποια ήθελε να είναι in fashion όφειλε να έχει περίγραμμα χειλιών τρείς έως και τέσσερις τόνους πιο σκούρο από αυτό του χρώματος του κραγιόν. Αν και αυτό το trend κράτησε αρκετά χρόνια, πλέον αποτελεί παρελθόν. Και δικαίως.

1994: No-Makeup Makeup

Η Liv Tyler απέδειξε εκείνη τη χρονιά πως μια γυναίκα μπορεί να είναι εντυπωσιακή χωρίς υπερβολές. Η ίδια ποτέ δεν ήταν έντονη στις εμφανίσεις της και για αυτό το makeup της και για αυτό το 1994 χαρακτηρίστηκε από μια απλότητα. Που φυσικά δεν ταίριαζε στην εποχή. 

1995: Frosty Lips

Ο πιο εύκολος τρόπος για να υιοθετήσουν το μεταλλικό, icy φινίρισμα ήταν με ένα κραγιόν. Όπως θα έχετε καταλάβει μέχρι στιγμής, τα statement χείλη είχαν την τιμητική τους.

white-eyeshadow.jpg

1996: White Eye Shadow

Mid-'90s και λευκή σκιά έγιναν αφορμή για looks τα οποία σήμερα δεν τολμάει καμία. Η αίσθηση του paleness στο πρόσωπο έδινε ένα αποτέλεσμα που πριν 25 χρόνια λάτρευαν.

1997: Metallic Shadow

Από τη γραμμή των βλεφαρίδων μέχρι και τα φρύδια, μια μεταλλική σκιά γέμιζε το καπάκι των ματιών των celebrities και γινόταν το απόλυτο trend σε ολόκληρο τον κόσμο.

1998: Bronze Eyes and Lips

Οι σκιές βρίσκονταν κυριολεκτικά παντού και φοριόντουσαν με διαφορετικούς τρόπους. Κοινός παρονομαστής βέβαια σε όλα τα makeup looks ήταν η φρεσκάδα και το ηλιοκαμένο εφέ που αφήνει αυτή η απόχρωση. Φυσικά, το προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω και το τόλμησαν ακόμη και στα χείλη. 

smoky-eyes.jpg

1999: Smoky Eyes

Pamela Anderson, χρυσές αλυσίδες, φουσκωμένα ζυγωματικά και smoky eyes έκαναν έναν ακαταμάχητο συνδυασμό για το τέλος των 90s. Μπορεί και σήμερα να αποτελεί must αλλά τότε το συνδύαζαν με έντονα χείλη και λεπτά φρύδια δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που απέχει από τα πρότυπα του σήμερα. 

2000: Blue Shadow

Το πιο hot ψυχρό χρώμα της σεζόν ήταν το μπλε. Οι αποχρώσεις του κατέκλυσαν τα backstage των εβδομάδων μόδας με τιρκουάζ eyeliner, cobalt blue σκιές, navy smokey eye, aqua blue glitter.