fbpixel

Search icon
Search
Βουργουνδί: Το απόλυτο χρώμα της σεζόν και πώς να το εισάγετε στη διακόσμησή σας
INTERIORS

Βουργουνδί: Το απόλυτο χρώμα της σεζόν και πώς να το εισάγετε στη διακόσμησή σας

Μπορεί να φαντάζει μια τολμηρή επιλογή για το σπίτι σας, αλλά υπάρχουν τρόποι να το εντάξετε κομψά


To βουργουνδί έχει κατακτήσει τις πασαρέλες των πιο μεγάλων οίκων, αλλά και τις street style εμφανίσεις των fashionistas. Δεν είναι, όμως, ο χώρος της μόδας που δίνει έδαφος στο πιο hot χρώμα της σεζόν. Ήδη έχει περάσει και στο design, ενώ παρατηρούμε η παρουσία του σε ένα δωμάτιο δημιουργεί την αίσθηση της ζεστασιάς και του απόλυτου μοντερνισμού. Εάν, λοιπόν, ακολουθείτε πιστά τις τάσεις, δεν έχετε παρά να το επιλέξετε για τη διακόσμησή, με μικρές ή και μεγάλες πινελιές που θα κάνουν τη διαφορά, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που θα λατρέψετε.

Δείτε παρακάτω όλα τα pro tips που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε!

Αλλάξτε τo χρώμα τον τοίχων

dark-side.jpg

Ο μόνος τρόπος για να δείτε έντονα τη διαφορά στους χώρους σας εντάσσοντας αυτό το χρώμα, είναι να βάψετε του τοίχους. Ωστόσο, ακούγεται παράτολμο, και όχι άδικα. Η αλήθεια είναι πως αυτή η τόσο σκούρα απόχρωση του κόκκινου ταιριάζει καλύτερα σε μεγάλα σπίτι, στα οποία δεν υπάρχει ο φόβος του να δείχνουν μικρά και σκοτεινά εξαιτίας της χρωματικής παλέτας που θα επιλέξετε για τους τοίχους. Αν το σπίτι σας, λοιπόν, είναι μικρό, καλό είναι να επιλέξετε πιο φωτεινούς τόνους, δημιουργώντας extra διάσταση.


Βάψτε μόνο το τζάκι ή έναν μικρό τοίχο

ae7a2ef317785b558221d237d28e2a13.jpg

Εναλλακτικά, προχωρήστε μια μικρότερη αλλαγή που θα λειτουργήσει καλύτερα στον δικό σας χώρο. Θα κάνει super αντίθεση με τα υπόλοιπα χρώματα του σπιτιού σας, καθώς το βουργουνδί ξεχωρίζει για τον statement χαρακτήρα του. Σκεφτείτε το στο τζάκι ή σε έναν μικρότερο τοίχο μέσα στο σπίτι σας, όπως για παράδειγμα στο γραφείο.


Βουργουνδί έπιπλα

a-cool-monochromatic-space-with-black-and-white-furniture-a-printed-and-textural-rug-and-a-bold-red-sofa-for-a-touch-of-color.jpg

Εάν πάλι αναζητάτε μια λιγότερο «μόνιμη» λύση για την κατοικία σας, τότε θα πρέπει να στραφείτε σε άλλες επιλογές, τις οποίες θα μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αφαιρέσετε από τον χώρο σας, δίχως να απαιτείται μεγάλη διαδικασία. Μια από αυτές είναι τα μπορντό έπιπλα που θεωρούνται ιδιαίτερα cool ακόμα και για την πιο κλασική κατοικία. Στρέψτε το ενδιαφέρον σας σε έναν καναπέ, μια βιβλιοθήκη, ένα coffee table ή ακόμα κι ένα γραφείο.


Extreme makeover στην κουζίνα

katiethewlis-gyc-nov2021-232.jpg

Πώς θα σας φαινόταν μια μεγάλη αλλαγή στην κουζίνα σας; Το μπορντό μια χρωματική λύση την οποία συναντάμε πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια στις κουζίνες - και στα μπάνια. Σκεφτείτε, λοιπόν, το ενδεχόμενο να αλλάξετε το χρώμα του ντουλαπιών, κάνοντας τον χώρο σας να φαίνεται πιο ζεστός και απίστευτα μοντέρνος. Θα ταιριάξει τέλεια με χρυσά πόμολο, αλλά και με λευκό μάρμαρο. Αποφύγετε αυτήν διαδικασία εάν το σπίτι σας είναι μικρό ή αν δε φωτίζεται επαρκώς, γιατί θα πετύχετε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Μοντέρνα και vintage στοιχεία μαζί

361978544-2427991270698073-5777888274906754304-n.jpg

Κάτι που θα δημιουργήσει ένα διαφορετικό vibe στην αισθητική του σπιτιού σας είναι οι vintage προσθήκες, συνδυαστικά με άλλες πιο μοντέρνες. Ως γνωστόν, οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά σε ένα σκηνικό. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να προσέξετε ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια της κατοικίας σας. Μια ωραία ιδέα είναι να προσθέσετε ένα oversized έργο τέχνης σε ένα μοντέρνο σχέδιο, που θα λειτουργήσει ως center piece στον χώρο σας. Είτε στο σαλόνι και την τραπεζαρία είτε στο υπνοδωμάτιο και το γραφείο, θα ορίσει με την παρουσία του το design ολόκληρου του χώρου.