fbpixel

Search icon
Search
Βιωματική εμπειρία: Πώς θα εκπαιδεύονται οι πιλότοι και το πλήρωμα στο νέο Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων της AEGEAN
LIFE & CAREER

Βιωματική εμπειρία: Πώς θα εκπαιδεύονται οι πιλότοι και το πλήρωμα στο νέο Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων της AEGEAN

Flight Training Center: Μια κοινοπραξία της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας και της CAE στην Αθήνα για πρώτη φορά


Γνωρίζετε τι κάνει ο πιλότος με το που εισέρχεται στο πιλοτήριο; Ποια είναι η ρουτίνα κινήσεων που ακολουθεί τόσο ο ίδιος, όσο και το πλήρωμα ώστε να εξασφαλισθεί η ασφαλής και ομαλή μεταφορά των επιβατών κατά τη διάρκεια μιας πτήσης; Τις συγκεκριμένες απορίες αλλά και πολλά ακόμα ερωτήματά τους, έλυσαν οι Έλληνες δημοσιογράφοι και άνθρωποι των media στην πρόσφατη επίσκεψή τους μετά από πρωτοβουλία της AEGEAN στο Κέντρο Εκπαίδευσης της CAE στη Μαδρίτη. 

4-MykSM.jpg
Η ελληνική αποστολή Media στο CAE Μαδρίτης

Δέος κι έντονο αίσθημα ευθύνης ένιωσαν οι προσκεκλημένοι της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας, αφού βρέθηκαν στη θέση του πιλότου και βίωσαν την απόλυτη εμπειρία πτήσης μέσα από τον ειδικό προσομοιωτή πιλοτηρίου. Οι δημοσιογράφοι είχαν την τύχη να πιλοτάρουν τον προσομοιωτή ενός Boeing 787 Dreamliner, με ειδική προσαρμογή φόντου την περιοχή των Σπάτων, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το αεροδρόμιο της Σαντορίνης αλλά και της Νέας Υόρκης. Μια μοναδική εμπειρία, που τους προσέφερε τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα την ευθύνη που αισθάνεται ένας πιλότος κατά τη διάρκεια μεταφοράς ενός επιβατικού αεροσκάφους, αλλά και τη συγκινητική στιγμή της πολυαναμενόμενης προσγείωσης. Οι κινήσεις είχαν προσαρμοστεί ακριβώς στις αληθινές συνθήκες πτήσεις, δίνοντας στην πραγματικότητα στους επισκέπτες να κατανοήσουν πόσο σημαντική είναι η γνώση και τήρηση των κανόνων αλλά και η προτεραιότητα στα θέματα ασφαλείας.

3-8c5Pm.jpg
Προσομοιωτής ενός Boeing 787 Dreamliner

Σ' ένα από τα πρώτα «πράσινα» Hangar της Ευρώπης, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η AEGEAN σε συνεργασία με την Καναδική CAE θα πάρει σάρκα και οστά το νέο Flight Training Center - το πρώτο Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα, που θα λειτουργήσει τον Δεκέμβριο του 2023.

Παρακολουθήστε το βίντεο με στιγμιότυπα από την προσομοίωση και την εκπαίδευση:

Παράλληλα με το training των πιλότων εκεί, το πλήρωμα θα έχει τη δυνατότητα να εκπαιδευτεί κατάλληλα για κάθε ενδεχόμενο.

Η ΑEGEAN πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά, δίνοντας την ευκαιρία στους Έλληνες πιλότους να μην χρειάζεται να ταξιδεύουν εκτός συνόρων για την εκπάιδευσή τους. Μάλιστα, το νέο κέντρο εκτός από πιλότους και πλήρωμα για την ίδια την εταιρεία, θα παρέχει εκπαίδευση σε ιδιώτες αλλά και εταιρίες, ενώ θα μπορεί να προσελκύσει υποψήφιους πιλότους από πολλές χώρες.

Training at CAE Madrid 

cae.jpg

Το Κέντρο Εκπαίδευσης της CAE στη Μαδρίτη, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του είδους των εγκαταστάσεων και της εμπειρίας που μπορούν να αναμένουν οι πιλότοι στην Αθήνα, μόλις τεθεί σε λειτουργία. Σε ιδανική τοποθεσία, 10 λεπτά από το αεροδρόμιο Barajas της Μαδρίτης, το CAE Madrid εκπαιδεύει περισσότερους από 5.000 πιλότους και περισσότερα από 15.000 άτομα πληρώματος καμπίνας ετησίως. Φιλοξενεί 11 προσομοιωτές πλήρους πτήσης για τους ακόλουθους τύπους αεροσκαφών: A320, A330, A340, A350, DASH8 Q-300, CRJ200/900/1000, ATR72-600 και B787. Όσον αφορά την εκπαίδευση του πληρώματος καμπίνας, υπάρχουν υποδομές τόσο για τον τύπο αεροσκάφους Α340 όσο και για το Α320, καθώς και, δύο χώροι κατάσβεσης φωτιάς και ένας καπνού. Διαθέτει επίσης 20 αίθουσες διδασκαλίας, πλήρως εξοπλισμένες με ψηφιακούς πίνακες και προβολείς, καθώς και 22 αίθουσες ενημέρωσης για τους προσομοιωτές. Και την ίδια στιγμή, στεγάζει επίσης ένα εστιατόριο, ερμάρια και χώρους αποσκευών, δωρεάν χώρο στάθμευσης και αίθουσα προσευχής πολλαπλών θρησκειών που διατίθεται κατόπιν αιτήματος του πελάτη.

    New AEGEAN-CAE Flight Training Center: Power to the people 

    dsc-8963.jpg

    Με συνολική έκταση 85.000 τ.μ. το πρώτο σύγχρονο οικοσύστημα υπηρεσιών υποστήριξης για την αερομεταφορά στην Ελλάδα θα καλύψει ένα σημαντικό κενό σε υποδομές σε τοπικό επίπεδο για υπηρεσίες υποστήριξης τρίτων μέσω δύο κύριων παράλληλων δραστηριοτήτων, όπως τη λειτουργία συντήρησης πτητικών μέσων, με την ανάπτυξη και σταδιακή στελέχωση της τεχνικής βάσης, τελικής χωρητικότητας έως και 10 θέσεων βαριάς συντήρησης, επισκευών και ελέγχων για πτητικά μέσα διαφόρων τύπων. Καθώς και την ανάπτυξη του Κέντρου Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων με επένδυση σε συνολικά 7 προσομοιωτές πτήσης τελευταίας τεχνολογίας, οι οποίοι θα καλύπτουν ανάγκες εκπαίδευσης για αεροσκάφη τύπου Airbus, ATR και Boeing, και τη δημιουργία εγκαταστάσεων, για τη διενέργεια ειδικής εκπαίδευσης των πληρωμάτων καμπίνας. Αποτελεί μέρος της επένδυσης ύψους 140 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία του πρώτου Σύγχρονου Οικοσυστήματος Υπηρεσιών Υποστήριξης για την αερομεταφορά στην Ελλάδα, για την ενίσχυση της τοπικής αεροπορικής βιομηχανίας και την εδραίωση της εταιρείας και της Ελλάδας ως ένα αεροπορικό κόμβο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

    Η κοινοπραξία θα λειτουργεί αρχικά με τέσσερις προσομοιωτές πλήρους πτήσης (δύο Airbus A320, ενός Boeing 737NG και ενός ATR 72-600). Το κέντρο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα μέσα Δεκεμβρίου 2023 και θα μπορεί να εκπαιδεύει έως και 3.500 πιλότους (42.000 ώρες εκπαίδευσης πιλότων) και πάνω 10.500 άτομα - πλήρωμα καμπίνας ετησίως.

    1-Hj43f.jpg

    Μέσα από αυτή την επένδυση, η AEGEAN ενισχύει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα και τις τεχνικές δυνατότητές της, διευρύνοντας τις αναπτυξιακές της επιλογές και το γνωσιακό επίπεδο των ανθρώπων της. Η Ελλάδα τοποθετείται σταδιακά στον ευρωπαϊκό και διεθνή χάρτη ως εκκολαπτήριο στελεχών για την εταιρεία και τη χώρα, εκπαιδεύοντας του πιλότους και τους μηχανικούς του μέλλοντος, προσφέροντας απεριόριστες δυνατότητες και δημιουργεί μία νέα δυναμική προστιθεμένης αξίας, εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας στην AEGEAN, αλλά και ευρύτερα στον κλάδο. Παράλληλα αξιοποιεί και εξελίσσει το δυναμικό και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της καθώς έχει τη δυνατότητα να αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα εκπαίδευσης των ανθρώπων της, εντάσσοντας πολύ νωρίς στην εκπαίδευση των πιλότων τη χρήση προσομοιωτών και βελτιστοποιεί την ποιότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της.

    Το νέο κέντρο θα τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια με 35.000 τ.μ. φωτοβολταϊκών πάνελ ενσωματωμένα στο «πράσινο» κέλυφος της AEGEAN, που παράγει 3 MW ή 4,4 Gwh ετησίως και θα βρίσκεται σε ένα από τα πιο βιώσιμα αεροδρόμια της Ευρώπης. Πρόκειται να δημιουργήσει έως 500 νέες άμεσες και συνολικά περισσότερες από 1.100 νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης σε διάστημα πέντε έως επτά ετών.