fbpixel

Search icon
Search
Vetements x Madonna tour: Ο high-end οίκος δημιουργεί τα κοστούμια για την περιοδεία της
FASHION NEWS

Vetements x Madonna tour: Ο high-end οίκος δημιουργεί τα κοστούμια για την περιοδεία της

...και ό,τι άλλο ξεχωρίσαμε μέσα στην εβδομάδα


Ο Guram Gvasalia, ο δημιουργικός διευθυντής της VETEMENTS, μόλις έκανε μια συναρπαστική ανακοίνωση: Η VETEMENTS θα δημιουργήσει συγκλονιστικά κοστούμια για την πολυαναμενόμενη Celebration World Tour της θρυλικής Madonna.

Σε ένα ειλικρινές μήνυμα, ο Gvasalia εξέφρασε την τεράστια ευγνωμοσύνη του προς τη Madonna για την απίστευτη συνεργασία. Δουλεύοντας δίπλα-δίπλα, ένωσαν άψογα τα οράματά τους και απελευθέρωσαν ένα παλιρροϊκό κύμα δημιουργικότητας, με αποτέλεσμα ένα μνημειώδες CELEBRATION. Η ευκαιρία να σχεδιάζω κοστούμια για τη Madonna δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα προνόμιο και μια απόδειξη τιμής. Η μαρτυρία της ακλόνητης αφοσίωσης και της άγριας αποφασιστικότητάς της άναψε μια φωτιά έμπνευσης μέσα στον Gvasalia. Τώρα κατανοεί πραγματικά γιατί βασιλεύει ως η απόλυτη βασίλισσα - είναι μαχήτρια, είδωλο και ασταμάτητη δύναμη.

OMEGA: The Seamaster in Summer Blue

0a74a754-63ba-4580-a55a-7438243175ab.jpeg

Προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στο ρολόι που σηματοδότησε την παρουσία της OMEGA στους ωκεανούς, η ελβετική εταιρεία δημιούργησε μια νέα συλλογή καντράν που διακρίνονται για τον τολμηρό σχεδιασμό τους και ένα έντονο χρώμα που παραπέμπει στην απεραντοσύνη του ωκεανού.

Τα επτά εμβληματικά μοντέλα - συνολικά έντεκα ρολόγια - ακολουθούν μια εξελικτική πορεία από την επίσημη ένδυση προς την προηγμένη καταδυτική τεχνολογία. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των κομματιών είναι το Summer Blue της OMEGA, ένα χρώμα που σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό αντικατοπτρίζει την ανθεκτικότητα κάθε Seamaster στο νερό και παραπέμπει απευθείας στα διαπιστευτήριά του για υψηλές επιδόσεις σε αυτό ανεξαρτήτως βάθους: Το Aqua Terra αναπαριστά μια επιφάνεια λουσμένη στο φως, ενώ το Ultra Deep τη σκοτεινή άβυσσο.

Alexander McQueen new candle collection

screenshot-2023-07-06-at-120539-pm.png

Ο οίκος μόδας Alexander McQueen μόλις λάνσαρε την πρώτη του συλλογή κεριών. Τα τρία αρώματα, Ghost Flower, Pagan Rose και Savage Bloom, σχεδιάστηκαν το καθένα από διαφορετικό αρωματοποιό στον οποίο δόθηκε μια ανοιχτή εντολή που πηγάζει από τους κώδικες του οίκου McQueen: την αντιπαράθεση μεταξύ φωτός και σκότους, καινοτομίας και παράδοσης, δύναμης και ευθραυστότητας. Το Ghost Flower αντιπαραβάλλει τη φρέσκια φρέζια και την παιώνια με το γήινο πατσουλί. Το Pagan Rose βασίζεται στην ένταση μεταξύ του εύθραυστου άγριου τριαντάφυλλου και της γήινης τύρφης, και το Savage Bloom έχει μια κεφαλή από τουμπερόζα και μια καρδιά από ούτι.

Tennis core: Sergio Tacchini at Selfridges

dsc02997.webp
Image source: Sergio Tacchini

Το τένις έχει κατακλύσει το Λονδίνο, καθώς συνεχίζεται το πρωτάθλημα του 2023 στο Wimbledon.
η ιταλική μάρκα αθλητικών ειδών Sergio Taccchini δημιούργησε την πρώτη της εγκατάσταση στο Selfridges, στον ανδρικό όροφο, η οποία θα διαρκέσει έως τις 6 Αυγούστου.

Ο χώρος έχει τον τίτλο "Causing a Racquet", μια αναφορά στο τουρνουά που διεξάγεται στο Wimbledon, καθώς και στην ιστορία της μάρκας. Ο χώρος στο Selfridges έχει μετατραπεί σε ένα ολόλευκο γήπεδο τένις με μεγάλες ρακέτες τένις και μπάλες να αποτελούν μέρος της έκθεσης, μαζί με ρωμαϊκές κολώνες και αγάλματα που σηματοδοτούν την ιταλική ιστορία της μάρκας. «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που δημιουργούμε αυτή την καθηλωτική εγκατάσταση για να παρουσιάσουμε τη μάρκα στους πελάτες του Selfridges. Έχουμε επιλέξει προσεκτικά προϊόντα που αντικατοπτρίζουν τόσο την κληρονομιά μας, όσο και την παροχή συναρπαστικών νέων σχεδίων για να τα απολαύσουν όλοι», δήλωσε ο Zubair Mal, UK brand manager της Sergio Tacchini.

Το κατάστημα θα διαθέτει ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά κομμάτια, όπως τα track tops και τα πόλο τους, καθώς και κομμάτια αποκλειστικά για το βρετανικό πολυκατάστημα, όπως το Vento Track Jacket, που εμπνέεται από τη δεκαετία του '90 χρησιμοποιώντας εκτυπώσεις από το αρχείο της Tacchini.

Swatch: BIG BOLD Irony

sc01-22-swatch-big-bold-irony-1stwave-3.jpg


Η Swatch παρουσιάζει τη νέα συλλογή BIG BOLD IronyΓια πρώτη φορά η δημοφιλής σειρά BIG BOLD, που γνωρίσαμε για πρώτη φορά το 2019, κυκλοφορεί σε ανοξείδωτο ατσάλι. Τα πρώτα πέντε ρολόγια ξεχωρίζουν για την αυτοπεποίθηση που εκπέμπουν χάρη στον μεταμοντέρνο συνδυασμό αντιθετικών χρωμάτων και υλικών. Πρόκειται για ρολόγια που συνδυάζουν για πρώτη φορά καρδιά από BIOCERAMIC, μεσα σε κάσα ρολογιού από ανοξείδωτο ατσάλι, δημιουργώντας ένα καταπληκτικό, γωνιώδες, πολυεπίπεδο και high-tech look. 

Επιπλέον, την προσοχή τραβούν οι ξεχωριστές urban λεπτομέρειες. Η πλάκα BIOCERAMIC, το καντράν με τον μηχανισμό που φαίνεται και το ανάγλυφο λουράκι διπλής συμπίεσης διαθέσιμο σε μαύρο, γαλάζιο, κόκκινο, τιρκουάζ και κίτρινο χρώμα. Η αμμοβολισμένη κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι και η κορώνα, μπορεί να φαίνονται βαριές αλλά ζυγίζουν μόλις 108 γραμμάρια. Για το κάτι παραπάνω, οι δείκτες και οι ενδείξεις λάμπουν στο σκοτάδι, και, όπως σε όλα τα ρολόγια BIG BOLD, η κορώνα είναι τοποθετημένη στο σημείο ώρα 2.


Feature image source: @gvasalia