fbpixel

Search icon
Search
Βελονισμός: Απαλλαγείτε από περιττά κιλά και τοπικό πάχος
HEALTH

Βελονισμός: Απαλλαγείτε από περιττά κιλά και τοπικό πάχος

Η Dr. Τζένη Πεταλά Msc, PhD, γενική ιατρός, εκπαιδευμένη στον ιατρικό βελονισμό, εξηγεί πώς αυτή η τεχνική μειώνει το αίσθημα της πείνας


Ο βελονισμός είναι μία μέθοδος 4.000 ετών, που ανακαλύφθηκε στην Κίνα και χρησιμοποιείται σε ιδιωτικά ιατρεία αλλά και σε δημόσια νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, τη συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλά και έγκριτα πανεπιστήμια όπως το Harvard. Επομένως, θεωρείται ασφαλής και εφαρμόζεται για διάφορες παθήσεις αλλά και εξαρτήσεις, όπως η υπερφαγία και η νόσος της παχυσαρκίας. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής πιέζει ήδη αρκετά τον άνθρωπο, με συνέπεια αυτός να καταφεύγει συχνά στο φαγητό σαν παρηγοριά. Κανένας δεν πεινάει τόσο, ώστε να δικαιολογούνται οι ποσότητες που καταναλώνει. Ο βελονισμός ηρεμεί, εξισορροπεί το νευρορμονικό σύστημα και σας μαθαίνει να ζείτε ξανά με λιγότερο φαγητό, να χορταίνετε πιο εύκολα, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

aiony-haust-gtkvigehan4-unsplash.jpg

Γιατί να επιλέξει κάποιος τον βελονισμό για να χάσει κιλά; Τι επιπλέον προσφέρει;

Πρώτα πρώτα, συμβάλλει στον έλεγχο της πείνας και στην άμεση απώλεια βάρους, γρήγορα και εύκολα, απαλλάσσοντάς σας από τον φαύλο κύκλο των υπερφαγικών επεισοδίων που ακολουθούνται από ενοχικές σκέψεις και τούμπαλιν. Σε κάθε συνεδρία, εξισορροπείται η γλυκόζη στο αίμα, έτσι ώστε να μη σας αφήνει να τρέμετε από την πείνα, δηλαδή να εκδηλώνετε επεισόδια υπογλυκαιμίας. Τόσο η γλυκόζη, όσο και η κορτιζόλη (ορμόνη του στρες που επηρεάζει τον μεταβολισμό) και η λεπτίνη (ορμόνη που ελέγχει το βάρος) εξισορροπούνται, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε γρήγορα κορεσμό και να χάνετε πιο εύκολα βάρος. Με τη βοήθεια του βελονισμού το να ελαττώσετε την πρόσληψη θερμίδων γίνεται παιχνίδι, επειδή μειώνει την όρεξη, ηρεμεί το γαστρεντερικό, καταπολεμά την αϋπνία και έτσι σας βοηθά να είστε πιο συνεπής με τη διατροφή σας. Η θετική του επίδραση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην επίδραση των αντι-στρες και αντικαταθλιπτικών βιοχημικών ουσιών που εκκρίνονται από το σώμα, όπως οι ενδορφίνες, η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη κ.ά.

Βοηθάει και στο τοπικό αδυνάτισμα;

Με το ειδικό μηχάνημα ηλεκτροβελονισμού που εφαρμόζεται σε κάθε θεραπεία επιτυγχάνεται τοπική απώλεια των κατακρατήσεων και των λιποκυττάρων, με αποτέλεσμα να χάνετε πόντους σε σημεία που επιθυμείτε, π.χ. σε κοιλιά, μηρούς, μπράτσα κ.λπ. Οι βελόνες είναι πολύ λεπτές και το μηχάνημα του ηλεκτροβελονισμού δεν πονάει, αντιθέτως είναι πολύ ευχάριστο σε συνδυασμό με την όλη διαδικασία.

daria-litvinova-af7x4gtjmqm-unsplash.jpg

Συνοπτικά, πού πλεονεκτεί αυτή η μέθοδος;

Καταστέλλει την όρεξη, επιταχύνει τον μεταβολισμό, αυξάνει το αίσθημα κορεσμού, μειώνει το άγχος και ηρεμεί, απαλλάσσει από τον καύσο, τον μετεωρισμό (φούσκωμα) και τη ναυτία, προκαλεί αποτοξίνωση, απώλεια κατακρατήσεων και λιπόλυση στα σημεία τοπικού πάχους με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος ηλεκτροβελονισμού.

Και ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται για την απώλεια βάρους;

Καταρχάς, τα κιλά που χάνονται είναι ένα με δύο την εβδομάδα. Η κάθε συνεδρία βελονισμού διαρκεί μισή ώρα και οι βελόνες είναι μίας χρήσεως. Παράλληλα, δίδεται και ειδική διατροφή για τη στήριξη του οργανισμού και για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η σταδιακή απώλεια βάρους είναι σημαντική, επειδή σας προφυλάσσει από πιθανή διαταραχή του ορμονικού συστήματος. Για να διατηρηθούν τα κιλά που χάθηκαν μετά το τέλος της θεραπείας, ίσως χρειαστεί να εφαρμοστούν λίγες μόνο επαναληπτικές συνεδρίες, ως συντήρηση.

petala.jpg

Ευχαριστούμε την Dr. Τζένη Πεταλά, Msc, PhD, Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Γενική γιατρό, Εκπαιδευμένη στον ιατρικό βελονισμό σε Ελλάδα και Ιταλία, για τις πληροφορίες.

Info: Βούλγαρη 2 & Μακρυγιάννη γωνία (Άνωθεν Εθνικής Τράπεζας), Άνω Ηλιούπολη, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 606090 και 6973 382091, www.lotusmedic.gr