fbpixel

Search icon
Search
Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιο είναι το διατροφικό πρόγραμμα που ακολουθεί;
TASTE

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιο είναι το διατροφικό πρόγραμμα που ακολουθεί;

Η πειθαρχία της δεν απουσιάζει ούτε από αυτήν τη συνήθεια


Η βασίλισσα Ελισάβετ κατέχει αυτή τη στιγμή το τίτλο της πιο μακράς διάρκειας μονάρχης. Ανέβηκε στο θρόνο την εποχή του 1952 και εξακολουθεί να τον διατηρεί μέχρι και σήμερα. Στις 21 Απριλίου, έκλεισε τα 96 της χρόνια και η ίδια αποτελεί την πιο μεγάλη σε ηλικία κεφαλή κράτους παγκοσμίως. Το όνομά της συζητιέται διαρκώς από τον κόσμο, με πολλούς να ψάχνουν να βρουν το μυστικό της. Ο λόγος που η ίδια κατάφερε να χαράξει μια υγιής πορεία και να πλησιάζει να κλείσει έναν αιώνα ζωής, πολύ πιθανόν να συνδέεται άρρηκτα με τις διατροφικές της συνήθειες.

Γνωρίζουμε πως ακολουθεί πιστά τους κανόνες και από νεαρή ηλικία είχε μάθει να θέτει μέτρο. Αυτήν ακριβώς την γραμμή ακολουθεί και ως προς τη σχέση της με το φαγητό. Όπως επισήμανε και ο Darren McGrady, ο πρώην σεφ στο παλάτι, η βασίλισσα είναι ιδιαίτερα πειθαρχημένη. Μάλιστα, τόνισε πως «Τρώει για να ζήσει, σε αντίθεση με τον Πρίγκιπα Φίλιππο που αγαπά το φαγητό και σκέφτεται τι θα φάει όλη την ημέρα».

Γενικά, προτιμάει να καταναλώνει κρέας και ακόμα περισσότερο άπαχα ψάρια, αλλά υπάρχουν και μέρες που θα επιλέξει κάτι το διαφορετικό. Δύο φορές την εβδομάδα, ο αρχιμάγειρας της διαθέτει ένα μενού, ώστε να καταλήξει και να διαμορφωθεί το πρόγραμμά της. Επιπλέον, οι τροφές δεν είναι οι μόνες που ελέγχει. Η βασίλισσα έχει υιοθετήσει μερικούς άγραφους κανόνες, οι οποίοι την βοηθάνε να διατηρεί μια ισορροπία και πάνω από όλα να παραμένει γερή και υγιής, σωματικά και ψυχικά.

Συνεχίστε να διαβάζετε & ανακαλύψτε παρακάτω τα διατροφικά tips, τα οποία θα σας βοηθήσουν!

Προσέχει την ποσότητα που καταναλώνει

Όπως αναφέρθηκε, η ίδια δεν είναι και πολύ λιχούδα. Επομένως, εστιάζει στο να τρώει παραπάνω γεύματα, τα οποία θα είναι ελαφρά από το να υπερβάλλει. Με αυτόν τον τρόπο, δεν επιβαρύνει το στομάχι, ενώ είναι αποτελεσματικό και στο να μην έχει μεταπτώσεις στα κιλά της. Αποφεύγονται πιθανά προβλήματα, όπως είναι η παχυσαρκία.

shutterstock-2023223831.jpg

Υγιεινό πρωινό

Το πρώτο πιάτο της ημέρας είναι αρκετά σημαντικό. Έχει φροντίσει να μη ξεφύγει τόσα χρόνια από τα όρια, γι αυτό και το πρωινό της είναι σταθερό. Θα ξεκινήσει με ένα φλιτζάνι τσάι Earl Grey, φυσικά χωρίς ζάχαρη συνοδευόμενο με λίγα μπισκότα για γεύση. Αργότερα, θα συνεχίσει και με φρούτα και δημητριακά. Σε περιπτώσεις που επιθυμεί να το αλλάξει, οι επιλογές της είναι: τοστ και μαρμελάδα ή ένα extra πλούσιο πιάτο με αυγά με καπνιστό σολομό και λάδι τρούφας. Το δεύτερο συνήθως συμβαίνει σε ειδικές περιστάσεις.

Αποφεύγει το άμυλο

Το μεσημεριανό της συμπεριλαμβάνει τροφές, όπως είναι τα ψάρια, τα λαχανικά, το ψητό κοτόπουλο και η σαλάτα. Δεν είναι λάτρης των αμυλούχων, γι αυτό και δεν τα επιλέγει. Για παράδειγμα, τα μακαρόνια απουσιάζουν από το πρόγραμμά της.

Προτιμάει το τσάι από την καφεΐνη

Το έχει καθιερώσει κάθε απόγευμα να απολαμβάνει την διαχρονική της μάρκα, η οποία είναι το earl grey. Γενικότερα, τα οφέλη του τσαγιού είναι πολλαπλά και αντιδρούν θετικά στον οργανισμό. Μειώνουν την χοληστερίνη, την αρτηριακή πίεση, βοηθάνε στην απώλεια βάρους και προστατεύουν από πιθανή εκδήλωση καρκίνου.

shutterstock-53763898.jpg

Η αγαπημένη της σοκολάτα είναι η μαύρη

Ο βασιλικός σεφ αναφέρει πως η ίδια λατρεύει το συγκεκριμένο γλυκό, αλλά με την προϋπόθεση να είναι μαύρη, ούτε γάλακτος ούτε λευκή. Αυτή η διατροφική της συνήθεια είναι άκρως ιδανική, καθώς η μαύρη σοκολάτα είναι γεμάτη φλαβονοειδή, τα οποία προστατεύουν από καρδιαγγειακά προβλήματα και εγκεφαλικά επεισόδια.

Καταναλώνει τις τροφές στην εποχή τους

Η βασίλισσα λατρεύει να συνοδεύει τα πιάτα της με λαχανικά και φρούτα. Βέβαια, σπουδαίο ρόλο γι αυτήν διαδραματίζουν οι θρεπτικές αξίες. Έτσι, λοιπόν, προτιμάει να τρώει όσα είναι της εποχής για να μπορεί να εισπράττει τα συστατικά τους. Ο πρώην σεφ της σημειώνει πως ««Στη βασίλισσα αρέσουν πολύ οι φράουλες, αλλά το χειμώνα, που δεν είναι η εποχή τους, δεν τις ακουμπάει».