fbpixel

Search icon
Search
Valli Experience: Ο Giambattista Valli εντυπωσίασε με την παρουσίαση δύο συλλογών σε μία
TRENDS & CATWALKS

Valli Experience: Ο Giambattista Valli εντυπωσίασε με την παρουσίαση δύο συλλογών σε μία

Ο διάσημος οίκος «πάντρεψε» την Haute Couture με την Ready To Wear Collection και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό


Κι ενώ ο χώρος της μόδας περιμένει με αγωνία την έναρξη του Fashion Month για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, διάσημοι σχεδιαστές και οίκοι δεν σταματούν να μας εντυπωσιάζουν και να μαγνητίζουν τα βλέμματα. Αυτήν τη φορά η προσοχή μας στράφηκε στο εκκεντρικό και ιδιαίτερο fashion brand, Gimbattista Valli, το οποίο παρουσίασε μία «υβριδική» Haute Couture συλλογή. Με τα κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον» να αυξάνονται συνεχώς στη Γαλλική πρωτεύουσα, ο σχεδιαστής αποφάσισε να μην υπάρξει κοινό στο show του. Μία πασαρέλα που παρακολουθήσαμε σε βίντεο. 

Valli Experience 

giambattista-valli.jpg

Η συλλογή ονομάστηκε Valli Experience και είχε ως βασικό στοιχείο κάτι πολύ εντυπωσιακό. Ο fashion designer αποφάσισε να «παντρέψει» δύο συλλογές... σε μία. Πιο συγκεκριμένα, προχώρησε στη συγχώνευση της Hauter Couture με την Ready To Wear Collection, χαρίζοντας μας ένα εντυπωσιακό και πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα, που κέρδισε την προσοχή μας από την πρώτη κιόλας στιγμή. Ο λόγος που οδήγησε τον Valli σ΄αυτήν τη μίξη ήταν ότι ήθελα να «γειώσει» λίγο το μεγαλείο της Υψηλής Ραπτικής και να εξυμνήσει τη δεύτερη μ' ένα πιο χαλαρό και casual τρόπο. Άλλωστε στην πασαρέλα του δε διευκρινίζει ποιο κομμάτι ανήκει σε ποια συλλογή. Αυτή τη φορά ήθελε απλά να δείξει το ένστικτό του. 

«Η βιομηχανική πλευρά των ready to wear μας είναι πολύ, πολύ υψηλή», είπε χαρακτηριστικά, για να εξηγήσει καλύτερα αυτό που τον οδήγησε να δημιουργήσει μία συλλογή σαν κι αυτήν. 

giambattista-valli-2.jpg

Κατά τη διάρκεια της πασαρέλας τα είδαμε όλα. Οι ογκώδεις τούλινες τουαλέτες -σήμα κατατεθέν του Giambattista Valli- εντυπωσίασαν με τον καλύτερο τρόπο, για ακόμα μία φορά, κάνοντας λίγο πιο ξεκάθαρη την παρουσία της Haute Couture αισθητικής. Τα χρώματα τα οποία επέλεξε, «έπαιξαν» πολύ σημαντικό ρόλο στη δυναμική των κομματιών. Έντονοι και φωτεινοί τόνοι, όπως το μοβ, το κόκκινο αλλά και πιο ουδέτεροι, ανάμεσά του το μπεζ και το μαύρο, έκαναν αυτές τις τουαλέτες να αποτελούν κομμάτι που κάθε γυναίκα θέλει να έχει στη συλλογή της. 

«Σκέφτηκα, ότι θέλω να πιάσω το χέρι των θεατών και να τους ξεναγήσω σε όλους τους ορόφους του ατελιέ, για να δείξω ότι είτε είναι ένα κερί, ένα φόρεμα υψηλής ραπτικής ή ένα μπλουζάκι, χρησιμοποιούμε τις ίδιες γνώσεις για τη δημιουργία τους», είπε ο Giambattista Valli. 

giambattista-valli-3.jpg

Εκτός από τα τούλινα, ογκώδη, εντυπωσιακά φορέματα που μας έχει συνηθίσει ο οίκος, η συλλογή περιείχε και άλλες δημιουργίες που αξίζουν την προσοχή σας. Σχέδια με έντονα λαμπερά στοιχεία, όπως οι πούλιες, tweed σακάκια μαζί με αντίστοιχα tops, κομψά μαύρα παλτό, παντελόνες, οι οποίες δημιουργούσαν μία μοναδική σιλουέτα κατά την κίνηση αλλά και minis που «απογείωναν» τη θηλυκότητα, ήταν μερικά από αυτά που ξεχώρισα, 

Παρακολουθήστε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο του show!