fbpixel

Search icon
Search
Valentino Haute Couture Fall '21: Ο Pierpaolo Piccioli απογείωσε τα έντονα χρώματα με τους πιο αρμονικούς συνδυασμούς
TRENDS & CATWALKS

Valentino Haute Couture Fall '21: Ο Pierpaolo Piccioli απογείωσε τα έντονα χρώματα με τους πιο αρμονικούς συνδυασμούς

Όγκοι, φτερά και opera gloves μάγεψαν τον κόσμο της μόδας


Οι επιδείξεις για την Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής για την περίοδο Φθινόπωρο 2021 συνεχίζονται με καταπληκτικές δημιουργίες και μοναδικές συλλογές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Εχθές το βράδυ τη σκυτάλη ανέλαβε ο ιταλικός οίκος Maison Valentino.

valentino-1.jpg

Για ακόμα μία φορά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του fashion house, Pierpaolo Piccioli, απέδειξε με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο τον λόγο για τον οποίο όλος ο κόσμος της μόδας μιλάει γι’ αυτόν. Στο Gaggiandre της Βενετίας ή αλλιώς στα ναυπηγεία της, έλαβε χώρα η Haute Couture Fall ’21 collection. Στην εποχή της Αναγέννησης, το συγκεκριμένο μέρος ήταν το κέντρο της βιομηχανίας της πόλης, αφού λέγεται ότι δημιουργούνταν ένα σκάφος την ημέρα. Ο ψηλός πύργος από τούβλα που συνεχίζει να δεσπόζει στην περιοχή, είναι το μέρος όπου τα πλοία ελέγχονταν για τελευταία φορά πριν ταξιδέψουν στη λιμνοθάλασσα για τις αποστολές τους. Αυτή είναι η Βενετία και η ιστορία της κατά την περίοδο της Αναγέννησης. Τώρα αυτό το σημείο ονομάζεται το Arsenale όπου παρουσιάζονται οι Μπιενάλε της Τέχνης και της Αρχιτεκτονικής της πόλης.

Ο Piccioli έκανε τα «μαγικά» του κάτω από τις καμάρες του Sansovino, στο σημείο όπου τα πλοία κάποτε δέχονταν επισκευή. Κανένας από το κοινό δεν επιτρεπόταν να φοράει χρωματιστά κομμάτια και, ευτυχώς, όλοι ακολούθησαν κατά γράμμα την οδηγία. Η επίδειξη συμπληρώθηκε από τον Βρετανό τραγουδιστή Cosima, του οποίου η πλούσια φωνή έδωσε μια ισχυρή εκδοχή στο Calling You από την ταινία Bagdad Cafe του 1987, που άνοιξε την επίδειξη.

valentino-3.jpg

Οι δημιουργίες που πλαισίωσαν το show ήταν εξαιρετικές. Δεν άργησε μάλιστα να γίνει αντιληπτός ο λόγος, για τον οποίο ο creative director ζήτησε από το κοινό να ντυθεί στα λευκά. Ο Piccioli απογείωσε τα έντονα χρώματα και τους εκκεντρικούς συνδυασμούς αυτών, παρουσιάζοντας το ροζ, το βιολετί, το πράσινο αλλά και το καφέ, το ένα μετά το άλλο, με τρομερή αρμονία. Παρουσιάστηκαν σύνολο 84 looks και το κάθε ένα αποτέλεσε μία διαφορετική πρόταση, από puffball micro mini και αέρινες γραμμές που κολακεύουν τις σιλουέτες μέχρι midi skirts και φορέματα με φουρό.

Από τα φορέματα σε σχήμα μπάλας έως και τα mini με τα φτερά, ολόκληρη η πασαρέλα ήταν η επιτομή της κομψότητας. Φυσικά και τα αξεσουάρ που επιλέχθηκαν «έκλεψαν» την παράσταση. Τα opera gloves σε εκκεντρικά χρώματα συνδυάστηκαν ανατρεπτικά με τα μοναδικά σύνολα του οίκου και απέδειξαν ότι θα κυριαρχήσουν για ακόμα μία σεζόν.

valentino-3.jpg

Και σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω για να θεωρηθεί αυτή η επίδειξη μία από τις πιο εντυπωσιακές της σεζόν, υπήρξαν και οι καλλιτεχνικές συνεργασίες, οι οποίες απέδειξαν ότι η τέχνη και η μόδα πολλές φορές είναι αλληλένδετες. Το αποτέλεσμα ήταν μία γιορτή της δημιουργικότητας, του handmade αλλά και των ταλαντούχων καλλιτεχνών του fashion house, οι οποίοι δημιούργησαν καταπληκτικά έργα τέχνης.

Δε χρειάζεται να πούμε πολλά για να περιγράψουμε τη μαγεία αυτής της συλλογής, αρκεί να δείτε τα looks και να παρακολουθήσετε το βίντεο παρακάτω!