fbpixel

Search icon
Search
Vacay Mode On: Αυτά είναι τα ονειρικά νησάκια της Χαλκιδικής που αξίζει να εξερευνήσετε
TRAVEL

Vacay Mode On: Αυτά είναι τα ονειρικά νησάκια της Χαλκιδικής που αξίζει να εξερευνήσετε

Γαλαζοπράσινα νερά κι ειδυλλιακά τοπία


Xαλκιδική. Αγαπημένος προορισμός, που φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι εκατοντάδες επισκέπτες, καθώς βρίσκεται μία ανάσα από τη Θεσσαλονίκη. Διαθέτει μερικές από τις καλύτερες -κατά γενική ομολογία- παραλίες της Ελλάδας και προσφέρει αμέτρητες επιλογές που καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Το πρώτο πόδι ξεχωρίζει για τα κοσμοπολίτικα beach bars και τα luxury clubs που αποτελούν πόλο έλξης κι υπόσχονται ατελείωτες ώρες διασκέδασης, ενώ στο δεύτερο και στο τρίτο πόδι, θα βρείτε μαγευτικές αμμουδιές, με γαλαζοπράσινα νερά και καταπράσινα τοπία που θα σας κλέψουν την καρδιά.

Εκτός όμως από τις διάσημες παραλίες της, η Χαλκιδική έχει και μερικά, καλά κρυμμένα «μυστικά» κι ένα από τα αυτά, είναι τα μικρά νησάκια της. Γνωρίστε τα πιο μαγευτικά μέρη της κι ετοιμάστε τη δική σας λίστα με τους must-visit προορισμούς, που πρέπει να εξερευνήσετε ακόμη και φέτος!

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Χαλκιδική!

Κέλυφος

kornjaca2.jpg

Βρίσκεται ανάμεσα στην χερσόνησο της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας, ακριβώς απέναντι από τον Νέο Μαρμαρά κι είναι γνωστό για το ιδιαίτερο σχήμα του. Το Κέλυφος ή αλλιώς χελώνα, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι ένα μικρό νησί που ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη ομορφιά του. Θέλετε να εξερευνήσετε παρθένα τοπία, με απόκρημνους βράχους και μεγάλες σπηλιές ή να κολυμπήσετε σε γαλαζοπράσινα νερά; Τότε σίγουρα θα πρέπει να το επισκεφθείτε και να γνωρίσετε από κοντά την άγρια ομορφιά του. Για να φτάσετε σε αυτό, θα πρέπει να νοικιάσετε μία βάρκα ή ένα σκάφος από τον Νέο Μαρμαρά ή την χερσόνησο της Κασσάνδρας, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι ένα μέρος που κατοικείται. Extra info: Αν είστε λάτρεις των θαλάσσιων sports και του βυθού, αποτελεί σίγουρα go to προορισμό, καθώς είναι το ιδανικό μέρος για scuba diving ή snorkeling. Απολαύστε την απόλυτη adventure-day, παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα κι ετοιμαστείτε για μία μοναδική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Δρένια 

shutterstock-1488785402.jpg

Για τους ντόπιους, τα Δρένια είναι γνωστά κι ως Γαϊδουρονήσια. Στην πραγματικότητα είναι ένα σύμπλεγμα από έξι νησιά που βρίσκεται στην Χαλκιδική, περίπου δύο μίλια μακριά από την Ουρανούπολη και το κάθε ένα από αυτά, έχει τη δική του μορφολογία κι ομορφιά. Το μεγαλύτερο από όλα, διαθέτει οργανωμένη παραλία και beach bar, ενώ τα υπόλοιπα φημίζονται για το φυσικό τους τοπίο. Διαθέτουν χρυσαφένιες αμμουδιές και πεντακάθαρα, γαλάζια νερά και προσφέρονται για χαλαρές στιγμές μακριά από την πολυκοσμία. Οι αμμώδεις ακτές, σε συνδυασμό με τους μικρούς κόλπους σχηματίζουν μικρές λίμνες και το θέαμα είναι απλά εντυπωσιακό! Μπορείτε να τα επισκεφθείτε με δικό σας σκάφος ή με καραβάκια από την Αμμουλιανή ή το λιμάνι της Ουρανούπολης. Εxtra info: Το ονομά τους το πήραν από το μεγαλύτερο, ενώ τα υπόλοιπα έχουν ονόματα όπως Άρτεμις, Φέτη και Πέννα. 

Διάπορος

shutterstock-1598300176.jpg

Ένα νησί με εξωτική ομορφιά, στην "καρδιά" της Χαλκιδικής. Τιρκουάζ νερά, καταπράσινο τοπίο κι απόλυτη ηρεμία. Ο Διάπορος είναι ένα μικρό νησί, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Βουρβουρού και πολύ κοντά στον Άγιο Νικόλαο. Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού καλύπτεται από ένα καταπράσινο πευκοδάσος, ενώ τα πεντακάθαρα νερά του κι οι απέραντες αμμουδιές, αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να περάσουν χαλαρωτικές διακοπές, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, ενώ γύρω από αυτό, βρίσκονται πολλά ακόμα μικρότερα νησάκια, όπως το Αμπελίτσι, η Καλόγρια, το Περιστέρι, ο Άγιος Ισίδωρος και το Πρασονήσι, που είναι γνωστά για την εξωτική τους ομορφιά και τα κρυστάλλινα νερά. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα σκάφος από την Βουρβουρού και να τα απολαύσετε όλα, οργανώνοντας μία ημερήσια εκδρομή, γεμίζοντας εμπειρίες κι εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες για πάντα στη μνήμη σας. Extra info: Παρά το γεγονός ότι ο φυσικός κόλπος που σχηματίζεται είναι αρκετά μεγάλος, τα νερά δεν είναι ποτέ κρύα, γι' αυτό κι αποτελεί must-visit προορισμό για τους χειμερινούς κολυμβητές.

Αμμουλιανή

shutterstock-333810599.jpg

Ένας μικρός παράδεισος, με κατάλευκες αμμουδιές, καταγάλανα νερά κι ήρεμους ρυθμούς ζωής. Αυτή είναι η Αμμουλιανή, το πανέμορφο νησί που βρίσκεται στον κόλπο του Αγίου Όρους κι αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες που ψάχνουν το κάτι διαφορετικό. Πρόκειται για ένα μέρος με πολλές παραλίες που κόβουν την ανάσα, όπως είναι οι Αλυκές, ο Άγιος Γεώργιος, τα Νησάκια, η Μεγάλη Άμμος, και τα Καραγάτσια. Το πράσινο κυριαρχεί στο νησί κι οι απομονωμένοι κόλποι της αποτελούν go to προορισμό για όσους επιθυμούν ηρεμία και ξεκούραση, ενώ σε περίπτωση που το επιλέξετε για τις διακοπές σας, καλό είναι να βρεθείτε σε όλες τις παραλίες. Extra info: Αν σας αρέσει η πεζοπορία, θα απολαύσετε την παραμονή σας σε αυτό, καθώς υπάρχουν πολλά περιπατητικά μονοπάτια που αξίζει να εξερευνήσετε, ενώ προσφέρεται και για καταδύσεις. 

Περιστέρι - Ελιά

shutterstock-1486776092.jpg

Βρίσκονται μια ανάσα από το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής και τα τελευταία χρόνια, αποκτούν όλο και περισσότερους φανατικούς επισκέπτες, που καταφθάνουν σε αυτά, για να θαυμάσουν από κοντά τη φυσική τους ομορφιά. Το Περιστέρι κι η Ελιά, είναι δύο μικροσκοπικά κι άκρως εξωτικά νησάκια, που μέχρι πριν από μερικά χρόνια ήταν άγνωστα κι αποτελούσαν τον πιο καλά κρυμμένο θησαυρό στην Βόρειο Ελλάδα. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα ιδιαίτερο σύμπλεγμα νησιών στα τιρκουάζ νερά, ιδανικά για κολύμπι στις διπλές παραλίες και τις μικρές μπλε λίμνες, ενώ για να τα προσεγγίσει κανείς μπορεί να νοικιάσει βάρκα από την Βουρβουρού. Σίγουρα δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο όλα τα υπόλοιπα νησιά, ωστόσο πραγματικά αξίζει να βρεθεί κανείς σε αυτά, για να γνωρίσει από κοντά την απαράμιλλη ομορφιά τους. Εxtra info: Τα συγκεκριμένα νησάκια, αποτελούν εδώ και χρόνια αγαπημένο spot επιφανών ανθρώπων της περιοχής, που τα επέλεξαν ως θέρετρα για τους καλοκαιρινούς μήνες κι είναι πιθανό να συναντήσετε μερικά, γνωστά πρόσωπα εφόσον τα επισκεφθείτε.