fbpixel

Search icon
Search
Traveller Review Awards 2023: Η Ήπειρος αναδείχθηκε ως η 2η πιο φιλόξενη περιοχή του κόσμου
TRAVEL

Traveller Review Awards 2023: Η Ήπειρος αναδείχθηκε ως η 2η πιο φιλόξενη περιοχή του κόσμου

Τα φετινά βραβεία της πλατφόρμας αναγνώρισαν με την όγδοη θέση την αξία των sustainable καταλυμάτων της χώρας μας


Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος η δημοφιλής ταξιδιωτική πλατφόρμα "Booking.com" πραγματοποίησε τον καθιερωμένο θεσμό των Traveller Review Awards, αναδεικνύοντας τα πιο φιλόξενα μέρη του κόσμου για το 2023. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που αναγράφονται στη σελίδα της, οι συγκεκριμένες τοποθεσίες εκτείνονται σε πέντε ηπείρους και περιλαμβάνουν από κρυμμένα παράκτια διαμάντια και αγροτικούς προορισμούς που περιβάλλονται από μαγευτική φυσική ομορφιά, μέχρι μια πολυσύχναστη μητρόπολη της Λατινικής Αμερικής. Διαχρονικό στόχο αποτελεί η προσφορά έμπνευσης προς τους επισκέπτες της για μελλοντικά ταξίδια

Στην κορυφή των φετινών διακρίσεων βρίσκεται το Polignano a Mare στην Ιταλία, που έκανε το ντεμπούτο του και αναγνωρίστηκε ως η πιο φιλόξενη πόλη του πλανήτη, ενώ η La Rioja στην Ισπανία, η οποία είναι επίσης νεοεισερχόμενη στη λίστα, αναδείχθηκε, αντίστοιχα, ως η πιο φιλόξενη περιοχή. Σημαντικές θέσεις κατέκτησαν και οι πόλεις Hualien της Ταϊβάν (δεύτερη πιο φιλόξενη πόλη), San Sebastián της Ισπανίας (τρίτη πιο φιλόξενη πόλη) και Δρέσδη της Γερμανίας (τέταρτη πιο φιλόξενη πόλη). 

shutterstock-1369195211-HVZIV.jpg
La Rioja, Ισπανία

Τα Traveller Review Awards 2023 ανέδειξαν ακόμη τα καταλύματα και άλλους παρόχους ταξιδιωτικών υπηρεσιών από 220 χώρες και προορισμούς, οι οποίοι συγκέντρωσαν τις καλύτερες κριτικές από τους ταξιδιώτες. Βασίστηκαν σε 240 εκατ. πιστοποιημένες κριτικές στην πλατφόρμα της Booking.com, 1,36 εκατ. συνεργάτες από το χώρο των καταλυμάτων, 230 παρόχους ενοικίασης αυτοκινήτου και 58 παρόχους υπηρεσιών μεταφορών με ταξί από τα αεροδρόμια.

Συνολικά, 1,36 εκατ. πάροχοι ταξιδιωτικών υπηρεσιών έλαβαν βραβείο για τις υπηρεσίες τους, ενώ για έκτη συνεχή χρονιά, τα διαμερίσματα (629.421) αποτελούν το πιο πολυβραβευμένο είδος καταλύματος παγκοσμίως, αποσπώντας βραβεία τρεις φορές περισσότερα από τις εξοχικές κατοικίες (177.795) και τα ξενοδοχεία (172.036). Είναι η πρώτη φορά που τα ξενοδοχεία βρίσκονται στην τρίτη θέση των βραβείων.

Ο "ζεστός" και βιώσιμος χαρακτήρας της ελληνικής φιλοξενίας
shutterstock-1045349644.jpg
Τα νέα είναι ιδιαίτερα ευχάριστα για την χώρα μας, καθώς η Ήπειρος άγγιξε τη δεύτερη θέση στον κατάλογο με τις πιο φιλόξενες περιοχές της γης για το έτος που ξεκίνησε. Η Ελλάδα κατάφερε να διακριθεί και στο στοιχείο της βιωσιμότητας των καταλυμάτων της, κατακτώντας την όγδοη θέση με αριθμό καταλυμάτων 54.473 και λαμβάνοντας το σήμα «Travel Sustainable» (15%) για τις προσπάθειές της να λειτουργεί με πιο αειφόρο τρόπο. Την πρώτη θέση στην κατηγορία κέρδισε η Ιταλίαμε τα περισσότερα βραβεία καταλύματος (170.638) και ακολουθούν η Ισπανία (108.217), η Γαλλία (103.365), η Γερμανία (76.479), η Κροατία (64.206), η Πολωνία (60.721), το Ηνωμένο Βασίλειο (60.697), η Βραζιλία (53.658) και οι ΗΠΑ (46.839).

Όσον αφορά τις χώρες με τα περισσότερα βραβεία για διαμερίσματα, σπίτια και άλλα μοναδικά καταλύματα, πρώτη ήταν και πάλι η Ιταλία, ενώ ακολούθησαν η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Κροατία.

Σε επίπεδο παρόχων υπηρεσιών μεταφορών, η Ισπανία συγκέντρωσε τα περισσότερα βραβεία (23) και ακολούθησε η Ελλάδα (21), η Γαλλία, η Ιταλία και η Πορτογαλία. Αλλά και στις μεταφορές με ταξί από και προς τα αεροδρόμια στην πρώτη θέση, τα περισσότερα βραβεία έλαβε η Ισπανία (11 πάροχοι με 442 οδηγούς), δεύτερη ήταν η Ελλάδας (7 πάροχοι με 1.196 οδηγούς) και ακολούθησαν Ιταλία, Πολωνία και Πορτογαλία.

Source: Hospitalitynet