fbpixel

Search icon
Search
Traditional meets Modern: Μια κατοικία στη Βόρεια Αμερική είναι το απόλυτο ορεινό καταφύγιο
INTERIORS

Traditional meets Modern: Μια κατοικία στη Βόρεια Αμερική είναι το απόλυτο ορεινό καταφύγιο

Βρίσκεται στο Deer Valley, ένα θέρετρο κρυμμένο στα βουνά Wasatch της Γιούτα


Το Deer Valley, ένα θέρετρο κρυμμένο στα βουνά Wasatch της Γιούτα στη Βόρεια Αμερική, είναι γνωστό για τα πανύψηλα πεύκα και τις παγκοσμίου φήμης πλαγιές του. Για τη Julia DeWahl και τον Dan Romero, λάτρεις του σκι μ' έδρα τη Βενετία της Καλιφόρνια, και τα δύο μικρά παιδιά τους, έγινε δεύτερο σπίτι τους μόλις αντίκρισαν ένα σαλέ με ελβετικές και βαυαρικές επιρροές. Η πέτρινη πρόσοψη του σπιτιού και τα περίτεχνα σκαλιστά ξύλινα μπαλκόνια «ξύπνησε» στο ζευγάρι μνήμες από χειμερινές αποδράσεις. Παρ' όλη την εξωτερική γοητεία του, ωστόσο, το ακίνητο είχε ένα σημαντικό μειονέκτημα: οι μπεζ εσωτερικοί του χώροι δεν εξέπεμπαν μια ιδιαίτερη σχεδιαστική ταυτότητα, κάτι που οι νέοι ιδιοκτήτες άλλαξαν ολοκληρωτικά με τη βοήθεια του Electric Bowery, ενός αρχιτεκτονικούς studio -πασίγνωστου στην Αμερική- που διοικείται από τους Lucia Bartholomew και Cayley Lambur.

Μεταξύ άλλων, το design studio εξειδικεύεται στα πολυτελή και φιλόξενα χειμερινά καταφύγια που αποπνέουν οικειότητα, ενώ το στιλ που πρεσβεύει είναι ένα τέλειο μείγμα αλπικής ακρίβειας, μοντέρνας αισθητικής και προσοχής στη λεπτομέρεια, με μια πιο παραδοσιακή έμφαση στην άνεση και την πολυτέλεια. Οι πηγές έμπνευσής του είναι η τέχνη και η φύση.

Take a tour!
edc100123electricbowery-009-1-650a0ed223a0c.jpg


Ένα εντυπωσιακό τζάκι κυριαρχεί στο κέντρο του κομψού chalet. Είναι προφανές ότι τα έργα τέχνης που η αρχιτεκτονική ομάδα επιλέγει για να χαρακτηρίσει τους εσωτερικούς χώρους που διακοσμεί εμπνέονται από το περιβάλλον τους και το καταφύγιο αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση. Το καθιστικό απαρτίζεται από βελούδινους καναπέδες με γούνινα στοιχεία, ενώ ο συνδυασμός του ξύλου με μαύρες επιφάνειες, επίσης, χαρίζει μια αίσθηση ρουστίκ ζεστασιάς στο εσωτερικό.

Ο πρώτος και ο δεύτερος όροφος είναι ξύλινες κατασκευές ντυμένες με ξύλο πεύκου. Η επικλινής στέγη είναι ανοιχτή σε κάποια σημεία, ώστε το φυσικό φως να διαπερνά το εσωτερικό του χώρου και να υπάρχει άμεση σύνδεση με το περιβάλλον τριγύρω, που έτσι κι αλλιώς συμμετέχει μέσω των πολυάριθμων ανοιγμάτων. Το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού αποτελείται από γήινες αποχρώσεις του καφέ και του μπεζ, ενώ δεν είναι λίγοι οι bold τόνοι, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τον σκούρο πράσινο και το μοντέρνο μαύρο. Με αυτές τις χρωματικές επιλογές, πέτυχε να ισορροπήσει το κλασικό με το ultra modern design και το αποτέλεσμα είναι απλώς εκπληκτικό.

edc100123electricbowery-010-1-6503bdf4d7f7e.jpg


Πέρα από το ξύλο που κυριαρχεί, εντοπίζουμε και την πέτρα ως ένα βασικό υλικό που ενισχύει την όλη ατμόσφαιρα και δίνει ακόμα πιο winter και mountain style vibe. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση των απίστευτα μοντέρνων μαρμάρινων επιφανειών που έχουν επιλεχθεί σε πολλούς από τους χώρους - κυρίως στην κουζίνα.

Όσο για τα έπιπλα, το ξύλο για άλλη μια φορά έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς επίσης δεν είναι λίγα τα μεταλλικά στοιχεία που έχουν τοποθετηθεί, κάνοντας πολύ ενδιαφέρουσα την όλη αισθητική. Σχεδόν σε κάθε δωμάτιο, μάλιστα, υπάρχει και από ένα τζάκι -σήμα κατατεθέν οποιουδήποτε mountain house, το οποίο ενισχύει τη ζεστή ατμόσφαιρα -μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά! Όλα δείχνουν να «δένουν» τόσο ονειρεμένα μεταξύ τους, ενώ το τελικό αποτέλεσμα, πέρα από πολύ μοντέρνο, θεωρείται και τα απόλυτα διαχρονικό και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχει καμία σχέση με πριν.

edc100123electricbowery-004-6503bc59df27c.jpg


Στο «ζεστό» master bedroom, όπου, επίσης, το ξύλο κυριαρχεί, ο τοίχος χρωματίστηκε επιμέρους σκούρο κόκκινο, ενώ οι φίνες λεπτομέρειες χαρίζουν αίσθηση θαλπωρής. Όλα τα design αντικείμενα κι έπιπλα συνθέτουν με τόλμη το συναρπαστικό σύνολο μιας χειμερινής κατοικίας, που πραγματικά είναι one of a kind.

Κοιτάζοντας έναν προς έναν τους χώρους, καταλαβαίνουμε το cozy vibe που αποπνέεται σε κάθε σημείο και πόσο ονειρική μπορεί να χαρακτηριστεί η αίσθηση που προσφέρει στους ιδιοκτήτες κάθε φορά που επισκέπτονται τη βίλα τους τα weekends. Ένα σύγχρονο, homie space, που παρέχει όλες τις ανέσεις για μια απόλυτα αναζωογονητική διαμονή, μακριά από την αστική βοή και τους γρήγορους ρυθμούς.

Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Chris Mottalini, Elle Decor