fbpixel

Search icon
Search
Tώρα μπορείτε να νοικιάσετε τη Villa Balbiano του House of Gucci στο Airbnb
INTERIORS

Tώρα μπορείτε να νοικιάσετε τη Villa Balbiano του House of Gucci στο Airbnb

Για μια one of a kind διανυκτέρευση


Το λαμπερό palazzo του 16ου αιώνα -το σπίτι του πατριάρχη της οικογένειας Gucci Aldo Gucci στην επερχόμενη ταινία House of Gucci- μπορεί τώρα να νοικιαστεί στην Airbnb για μια one of a kind διανυκτέρευση.

Η βίλα βρίσκεται στο Ossuccio της Λομβαρδίας, στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Como, είναι η κινηματογραφική κατοικία της οικογένειας Gucci, μέσα στην οποία είδαμε πολλές σκηνές στο trailer αλλά και τις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει εδώ και καιρό. Η αίσθηση πολυτέλειας που αποπνέει το story, μπορούμε να πούμε σιγουριά πως ταιριάζει με αυτό το σπουδαίο αρχιτεκτονικό δημιούργημα, το οποίο δεσπόζει στην περιοχή και η γοητεία του είναι πραγματικά ασύλληπτη.

gucci6-1-A2Fnj.jpg


Διατηρείται σε άψογη κατάσταση με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, όπως τις υπερπολυτελείς σουίτες της -σχεδιασμένες από τον φημισμένο Jacques Garcia- την ιδιωτική προβλήτα, τον περιποιημένο κήπο, τις τοιχογραφίες που μετρούν πέντε αιώνες ζωής, αλλά και με άλλα updated facilities, όπως το αξιόπιστο WiFi και τις wellness υπηρεσίες. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη έπαυλη λαμβάνουν χώρα πολλά glam events, όπως γάμοι ή after wedding parties.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να περάσουν μια βραδιά στους χώρους του, απολαμβάνοντας λίγη από τη χλιδή που μπορεί να προσφέρει αλλά και βιώνοντας μια αυθεντική εμπειρία πολυτέλειας. Το βασικότερο highlight του κτίσματος είναι πως δίνει την αίσθηση πως δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε η παραμικρή αλλαγή από τους περασμένους αιώνες, ενώ παράλληλα προσαρμόζεται απίστευτα στο σήμερα. Από χώρο σε χώρο, η επιβλητική διακόσμηση έχει τον τρόπο να «κόβει» την ανάσα, τη στιγμή που η θέα που προσφέρεται από τα παράθυρα και αντικρίζει τη λίμνη είναι πραγματικά συγκλονιστική. Η αρχοντιά κυριαρχεί ακόμα και στην παραμικρή γωνία, παραπέμποντας σε ένα σύγχρονο παλάτι με επιρροές από περασμένους αιώνες.

Δεν είναι μόνο τα κοστούμια στο House of Gucci που έχουν τραβήξει τις αισθητικές μας παρορμήσεις, αλλά και οι τοποθεσίες στην επερχόμενη ταινία σε σκηνοθεσία του Ridley Scott. Το cast της ταινίας, το οποίο περιλαμβάνει τον Adam Driver ως κληρονόμο τoυ οίκου Gucci, Mauricio Gucci, και τη Lady Gaga ως τη δολοφονική πρώην σύζυγο Patricia Regiano, πετάνε από τη μια επιδεικτική σκηνή στην άλλη, από τις πίστες του σκι της Κορτίνα στους δρόμους της Φλωρεντίας της πατρίδας του Gucci. Ρώμη προς St Moritz. Τίποτα δεν είναι πιο μεγαλοπρεπές από τη Villa Balbiano, το παλάτι του 18ου αιώνα στην πανέμορφη δυτική όχθη της λίμνης Κόμο και το φανταστικό σπίτι του πατριάρχη της οικογένειας Gucci, Aldo Gucci, του προέδρου της Gucci και μεγαλύτερου γιου του ιδρυτή του οίκου, Guccio Gucci, που ίδρυσε το τότε επωνυμία δερμάτινων ειδών το 1921.

Το σπίτι,το οποίο είναι μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κατοικίες στη λίμνη Κόμο, ανήκε κάποτε στον καρδινάλιο Tolomeo Gallio και διαθέτει έξι
πολυτελείς σουίτες, σχεδιασμένες από τον αναγνωρισμένο Γάλλο interior designer Jacques Garcia. Εξαιρετικοί κήποι, με περιποιημένο γκαζόν και περίτεχνα σιντριβάνια, διακρίθηκαν από τα Βραβεία British Society of Garden Designers Awards (για ιστορική αποκατάσταση) το 2017.

Ακόμα και σήμερα υπάρχουν τοιχογραφίες trompe l'oeil από τους αδερφούς Recchi και Agostino Silva, ένθετα μαρμάρινα έπιπλα, επιχρυσωμένα έπιπλα ταπετσαρίες και κρυστάλλινους πολυελαίους και δωμάτια με έμφαση στα αντικείμενα τέχνης που προέρχονται από τους Christie's και Sotheby's.

gucci2-7-marrr.jpg

Για όσους επιθυμούν να απολαύσουν μια μοναδική διανυκτέρευση, ο οικοδεσπότης της Villa Balbiano προσφέρει μια ειδική διαμονή μιας νύχτας, διαθέσιμη μέσω της Airbnb στις 30 Μαρτίου 2022, όπου δύο επισκέπτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στη μαγευτική κύρια σουίτα και τις πολυτελείς ανέσεις της, όπως οι πρώτοι τέσσερις όροφοι της κατοικίας, η εξωτερική πισίνα, η ιδιωτική προβλήτα και το καΐκι.

Info:
Οι κρατήσεις για αυτήν τη διαμονή μιας διανυκτέρευσης είναι ανοιχτές τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στις 17:00.

Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερους χώρους της εμβληματικής κατοικίας!

Φωτογραφίες: Wallpaper