fbpixel

Search icon
Search
Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε τα δόντια των ονείρων σας με τη μέθοδο της αόρατης ορθοδοντικής
HEALTH

Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε τα δόντια των ονείρων σας με τη μέθοδο της αόρατης ορθοδοντικής

Η οδοντίατρος Dr. Χριστίνα Μπουτσιούκη απαντάει σε όλες μας τις ερωτήσεις


Και εάν μέχρι τώρα το χέρι αβίαστα έκρυβε τα στραβά δόντια κάθε φορά που χαμογελούσατε, πλέον με τις τεχνικές αόρατης ορθοδοντικής Six Month Smiles® και Clear Aligners® δεν χρειάζεται να περιμένετε 2 χρόνια, ούτε να καταφύγετε αναγκαστικά στα αντιαισθητικά σιδεράκια.

Οι έρευνες δείχνουν ότι όσοι έχουν ίσια δόντια έχουν 57% μεγαλύτερη πιθανότητα να βγουν ραντεβού μόνο από τη φωτογραφία τους σε social media.

Εμείς ρωτήσαμε την Οδοντίατρο Dr. Χριστίνα Μπουτσιούκη σχετικά με τις διάφορες τεχνικές που μπορούμε να ακολουθήσουμε ώστε να αποκτήσουμε το χαμόγελο των ονείρων μας. 

Τι είναι τα Six Month Smiles®; 

Πρόκειται για τον πιο γρήγορο τρόπο να ισιώσει κανείς στραβά δόντια και να αποκτήσει ένα χαμόγελο γεμάτο αυτοπεποίθηση. Ειδικά σχεδιασμένα για το κάθε δόντι, διαφανή brackets και λευκά σύρματα συνθέτουν έναν ορθοδοντικό μηχανισμό, ο οποίος - παρόλο που δεν φαίνεται - βρίσκεται μόνιμα συγκολλημένος επάνω στα δόντια. Έτσι αποφεύγεται η αφαίρεση και η επανατοποθέτηση του μηχανισμού σε κάθε γεύμα, όπως γίνεται με τα μασελάκια. Ασκεί δυνάμεις μόνο στα προβληματικά σημεία, και ως εκ τούτου μετακινεί τα δόντια γρηγορότερα, μπορεί να αποφύγει εξαγωγές δοντιών για ορθοδοντικούς λόγους ενώ μπορεί να διορθώσει κενά, συνωστισμούς, στραβά ή «πεταχτά» δόντια σε μέσο χρονικό διάστημα 6 μηνών! 

Οι ρυθμίσεις του εξατομικευμένου ορθοδοντικού μηχανισμού γίνονται κάθε 2-4 εβδομάδες και οι αλλαγές είναι ορατές ήδη από τον πρώτο μήνα, κάνοντας τη μέθοδο κατάλληλη ακόμη και γι’ αυτούς που βιάζονται πολύ ή έχουν ένα σύντομο deadline, όπως γάμος, μετακίνηση εκτός χώρας, εποχιακή εργασία εκτός πόλης ή ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα.

shutterstock-478870663.jpg

Τι είναι τα Clear Aligners®;

Με την τεχνική της αόρατης ορθοδοντικής χωρίς σιδεράκια, γίνονται μετακινήσεις και διορθώσεις δοντιών με διαφανείς νάρθηκες Clear Aligners®, οι οποίοι κατασκευάζονται εξατομικευμένα για κάθε περίπτωση από θερμοπλαστικό υλικό, μετά από τη λήψη αποτυπώματος των δοντιών. Χρησιμοποιώντας τις τελευταίες εξελίξεις της 3D υπολογιστικής τεχνολογίας, σε συνδυασμό με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ψηφιακού σχεδίου θεραπείας, δημιουργείται από εξειδικευμένο εργαστήριο μια σειρά ναρθήκων οι οποίοι ασκούν δυνάμεις στα δόντια αναγκάζοντας τα να μετακινηθούν, ενεργοποιώντας κάθε φορά διαφορετική περιοχή.

Έτσι, ενώ στην κλασική ορθοδοντική θεραπεία, οι δυνάμεις ασκούνται από μεταλλικά στοιχεία, τα "σιδεράκια", στην περίπτωση της αόρατης ορθοδοντικής, η άσκηση των δυνάμεων γίνεται από το πολυμερές του νάρθηκα. Ο κάθε νάρθηκας ClearAligner® είναι διαφορετικός από τον προηγούμενο, καθώς αντιστοιχεί σε διαφορετικό βήμα μετακίνησης των δοντιών. Έτσι αλλάζοντας νάρθηκες στη διάρκεια της θεραπείας, τα δόντια σταδιακά μετακινούνται στις επιθυμητές θέσεις. Μάλιστα, μόλις μετά από τους 2-3 πρώτους μήνες θεραπείας, η μετακίνηση ξεκινά να είναι ορατή στον καθρέφτη!

Είναι καλύτερες μέθοδοι από τα σιδεράκια;

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια, τα Six Month Smiles® και τα Clear Aligners® δεν φαίνονται όταν χαμογελάτε, δεν προκαλούν ουλίτιδα, ούτε συγκέντρωση μικροβιακής πλάκας κάνοντας τα δόντια σας πιο ευάλωτα στην τερηδόνα και ολοκληρώνουν τη θεραπεία σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Μάλιστα τα Clear Aligners® μπορούν να αφαιρεθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας και να καθαριστούν. Η αόρατη ορθοδοντική είναι ανώδυνη και δεν προκαλείται καμία δυσκολία στην ομιλία, αφού το στόμα συνηθίζει τους ορθοδοντικούς μηχανισμούς σε λίγες ημέρες. Η τεχνικές αυτές είναι κατάλληλη και για ασθενείς οι οποίοι έκαναν στο παρελθόν ορθοδοντική θεραπεία, αλλά το αποτέλεσμα δεν διατηρήθηκε ή δεν τους ικανοποιεί πλέον, ακόμη και για περιοδοντικούς ασθενείς. Καθώς είναι αόρατη, ταιριάζει απόλυτα στο lifestyle ενός ενήλικα που θέλει να ισιώσει τα δόντια του, χωρίς αυτό να επηρεάσει αρνητικά την επαγγελματική και προσωπική του ζωή.

Μπορεί να κάνει κάποιος τη θεραπεία εξ' αποστάσεως;

Φυσικά! Πλέον η νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, επιβάλλει τις ελάχιστες δυνατές επαφές. Ο προγραμματισμός της θεραπείας σας γίνεται ανά 2-4 μήνες έτσι ώστε να κάνετε τις ελάχιστες δυνατές επισκέψεις στο Οδοντιατρείο Smiles προκειμένου να παραλάβετε τους νέους σας νάρθηκες. Έτσι μένετε ασφαλείς, δεν επιβαρύνεστε με επιπλέον μεταφορικά έξοδα, ούτε χρειάζεται να απουσιάζετε συχνά από τη δουλειά σας. Τι πιο βολικό;

117.JPG

Ευχαριστούμε την Οδοντίατρο Dr. Χριστίνα Μπουτσιούκη, DDS, MSc, για τις πληροφορίες.

Site: www.odontiatreio-smiles.gr

Bio

Εξειδικευθείσα στην Αισθητική Οδοντιατρική - Certified Clear Aligners Provider - Exclusive Provider Six Month Smiles στην Ελλάδα. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης & Διδάκτωρ της Πανεπιστημιακής Κλινικής Justus-Liebig, στο Giessen της Γερμανίας. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη.