fbpixel

Search icon
Search
Top Beauty Treatments: Έτσι θα αποκτήσετε λαμπερή και νεανική επιδερμίδα το καλοκαίρι
MAGAZINE

Top Beauty Treatments: Έτσι θα αποκτήσετε λαμπερή και νεανική επιδερμίδα το καλοκαίρι

Η Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος Έλενα Ραδοπούλου μάς εξηγεί πώς πρέπει να την φροντίσουμε


Ενόψει των διακοπών, είναι σωστό να προετοιμάσουμε το δέρμα μας ώστε να μη δημιουργηθούν έντονες βλάβες σε αυτό. Τα προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από τη έκθεση στον ήλιο χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: η πρώτη αφορά στις υπερμελαγχρώσεις (κηλίδες), τις λεπτές ρυτίδες και το άνοιγμα των σμηγματογόνων πόρων, ενώ η δεύτερη, στις λειτουργικές βλάβες.

Πριν από τις διακοπές, λοιπόν, οφείλουμε να πραγματοποιήσουμε μία επίσκεψη στον δερματολόγο, για να εξετάσουμε ολοσωματικά το δέρμα μας. Πιθανόν να παρατηρηθούν τυχόν βλάβες, είτε μελαγχρωματικές είτε μη, και οτιδήποτε άλλο κριθεί ως επικίνδυνο. Αν παρατηρηθεί κάτι άξιο προσοχής, ο γιατρός είτε το φωτογραφίζει για παρακολούθηση είτε το αφαιρεί χειρουργικά. Είναι σημαντικό ν’ αναφερθεί ότι μία φορά τον χρόνο χρειάζεται δερματοσκοπική εξέταση. Όσον αφορά στις αισθητικές βλάβες, που επιδεινώνονται από τη δράση του ήλιου, καλύτερα το «προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν». Αυτό σημαίνει ότι είναι ώρα να ενυδατώσουμε και να λειάνουμε το δέρμα μας.

shutterstock-1024226077.jpg

Μεσοθεραπεία και καθαρισμός

Πριν από τις διακοπές και την ηλιοθεραπεία, είναι η κατάλληλη περίοδος για τη διενέργεια μεσοθεραπειών, εγχύσεων, δηλαδή, ουσιών (υαλουρονικό, πεπτίδια, βιταμίνες) στην επιδερμίδα με μικρές βελόνες. Πραγματοποιούνται ανά 15 ημέρες ή μία φορά τον μήνα και βοηθούν στην ενυδάτωση και τη λάμψη της, στη λείανση των λεπτών γραμμών και στο φρεσκάρισμα του τόνου. Μία ακόμη θεραπεία είναι ο δερματολογικός βαθύς καθαρισμός για την απομάκρυνση του σμήγματος, με αποτέλεσμα την αποφυγή πρόκλησης επεισοδίων ακμής. Μπορούμε να τον συνδυάσουμε με τη μέθοδο της υδροδερμοαπόξεσης (hydrafacial), που απομακρύνει, με τη βοήθεια του νερού και των οξέων φρούτων, την εξωτερική επιφάνεια του δέρματος.

Botox, υαλουρονικό & Vivace

Συμπληρωματικά, η περίοδος είναι κατάλληλη για να εφαρμόσουμε θεραπείες Botox στις δυναμικές ρυτίδες έκφρασης του μεσόφρυου, του μετώπου, των ματιών, περιστοματικά, αλλά και στον λαιμό. Λόγω της έντονης ηλιοφάνειας, η θεραπεία προτείνεται για την αποφυγή δημιουργίας νέων ρυτίδων. Η αναδιαμόρφωση του περιγράμματος του προσώπου με χρήση υαλουρονικού δεν έχει εποχή και είναι πάντα must. Αντιμετωπίζονται έτσι η χαλάρωση του οβάλ, οι ρυτίδες έκφρασης περιστοματικά, ενώ τονίζεται και το σχήμα των χειλιών. Πρόκειται για απόλυτα φυσικό συστατικό, που απορροφάται σε 6-12 μήνες. Σε συνδυασμό με τις προηγούμενες, προτείνουμε και τη μέθοδο ενέσιμης ραδιοσυχνότητας με το επαναστατικό μηχάνημα Vivace, που προσφέρει αναζωογόνηση και ανάπλαση της επιδερμίδας και αναδιαμόρφωση του οβάλ. Επιπλέον, βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης, ενώ εφαρμόζεται σε πρόσωπο, λαιμό και μπούστο. Για την επίτευξη φυσικού και νεανικού αποτελέσματος, συνιστώνται μηνιαίες συνεδρίες.

Last, but not least

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό το καλοκαίρι να μην ξεχνάμε το skincare. Αφαιρούμε πάντα το make up με τη χρήση αρχικά lotion demaquillage και τελειώνουμε με χρήση καθαριστικού. Το πρωί δεν ξεχνάμε να φοράμε αντιοξειδωτικούς ορούς που προστατεύουν από το οξειδωτικό stress και τη δράση των περιβαλλοντικών παραγόντων, και φυσικά, φοράμε πάντα αντηλιακό. Το βράδυ επαναλαμβάνουμε demaquillage και προτιμάμε ελαφριάς υφής κρεμοσέρουμ με υαλουρονικό. Δεν ξεχνάμε ν’ ανανεώνουμε το αντηλιακό μας μέσα στην ημέρα, τόσο σε πρόσωπο όσο και σε σώμα.

Info

elenar-001-as.jpg

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., ειδικεύτηκε στη Δερματολογική και Αλλεργιολογική Κλινική του Technische Universität München. Είναι πιστοποιημένη εφαρμοστής της θεραπείας Botox (Deutsche Gesellschaft für Botulinum Therapie), των εμφυτευμάτων με υαλουρονικό οξύ (Deutsche Gesellschaft für Botulinum Therapie), της μεσοθεραπείας (Deutsche Gesellschaft für Mesotherapie) και της ενέσιμης λιπόλυσης. Στο ιατρείο της παρέχονται υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα της Κλινικής Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, καθώς και της Αισθητικής Δερματολογίας.

Ιατρείο: Παλαιών Πατρών Γερμανού 2, τηλ. 2310 272255

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2021