fbpixel

Search icon
Search
To W Magazine αποτίει φόρο τιμής στις 14 καλύτερες ερμηνείες της χρονιάς
PEOPLE & MOMENTS

To W Magazine αποτίει φόρο τιμής στις 14 καλύτερες ερμηνείες της χρονιάς

Εντυπωσιακές φωτογραφίες με πρωταγωνιστές μερικά από τα πιο εμβληματικά ονόματα του Hollywood


To 2022 ήταν μια χρονιά που τα είχε όλα: ανάμεσα σε αυτά ήταν και οι σπουδαίες ερμηνείες στη μεγάλη οθόνη. Αν και οι μεγάλες και επιτυχημένες παραγωγές συνεχίζονται και στο νέο έτος, το περιοδικό W - που φημίζεται για την εξεζητημένη αισθητική και τα ανατρεπτικά εξώφυλλά του - συγκέντρωσε μερικούς από τους πιο καταξιωμένους stars του Hollywood, οι οποίοι βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση ενός βραβείου, Oscar ή και Χρυσής Σφαίρας, και έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον κοινού και κριτικών. Μέσα στη λίστα των 14 ονομάτων φιγουράρουν iconic ηθοποιοί, όπως ο Brad Pitt, η Cate Blanchett και πολλοί ακόμα. 

Παρακάτω θα ανακαλύψετε όλες τις εμβληματικές προσωπικότητες και τι αυτές έχουν να πουν.  

Brad Pitt

1-1H4xG.jpg
«We all need to find the music in the day.»

Η χρονιά που πέρασε ήταν αρκετά πολυάσχολη για εκείνον. Αφού πρωταγωνίστησε στην ταινία Bullet Train, έκανε μια απρόσμενη guest εμφάνιση στο The Lost City της Sandra Bullock, ανέλαβε την παραγωγή του βραβευμένου από τους κριτικούς Women Talking και She Said, και τέλος, έκλεισε το 2022 με την κυκλοφορία του Babylon, την ξέφρενη, τρίωρη ωδή του Damien Chazelle στο Χόλιγουντ του 1920. Σε αυτήν, ο Pitt πρωταγωνιστεί ως Jack Conrad, ένας γλυκύτατος, αν και κάπως ιδιαίτερος σταρ της εποχής, που παλεύει με το τέλος της καριέρας του στον βουβό  κινηματογράφο. Η φιλόδοξη ταινία, που προετοιμαζόταν για πάνω από μια δεκαετία, έλαβε 9 υποψηφιότητες για τα βραβεία Critics Choice και 5 για τις Χρυσές Σφαίρες, συμπεριλαμβανομένης της υποψηφιότητας του ίδιου για τον καλύτερο Β' Ανδρικό ρόλο.


Michelle Yeoh

2-Orxpv.jpg
«I believe in karma and reincarnation.»

Η Michelle Yeoh είναι μια πολλή αγαπητή γυναίκα στη βιομηχανία. Από τη δεκαετία του 1980, η Μαλαισιανή ηθοποιός έχει καθιερωθεί ως κορυφαία star ταινιών δράσης. Σε ταινίες όπως "Crouching Tiger, Hidden Dragon", "Guardians of the Galaxy Vol. 2" και "Tomorrow Never Dies", επιδεικνύει τις ικανότητές της στις πολεμικές τέχνες εκτός από την υποκριτική της υπεροχή. Αλλά φέτος, η Yeoh μπήκε σε ένα εντελώς νέο είδος ταινίας. Από την περασμένη άνοιξη που κυκλοφόρησε η φημισμένη ταινία της A24 Everything Everywhere All at Once, μετατράπηκε σε ένα ολοκληρωμένο φαινόμενο, συγκεντρώνοντας 6 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα κι έγινε η πρώτη ταινία της εταιρείας παραγωγής που ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας το Hereditary ως το πιο κερδοφόρο έργο της.


Zoë Kravitz

3-1FhU4.jpg
«I’m not cool enough to dance in TikTok.»

Ο ρόλος της Catwoman στον Batman, έχει αποδοθεί από μια σειρά επαγγελματιών: Μεταξύ αυτών, η Halle Berry, η Michelle Pfeiffer και η Eartha Kitt. Αλλά όταν η ηθοποιός, μουσικός και μοντέλο Zoë Kravitz μεταμορφώθηκε στο alter ego της, Selina Kyle, για την ταινία του Matt Reeves "The Batman" του 2022, έφερε τη δική της πινελιά. Η ηθοποιός - η οποία είχε επίσης πρωταγωνιστικούς ρόλους στο High Fidelity και στο Big Little Lies - προσέδωσε μια αίσθηση νεωτερικότητας στον χαρακτήρα, ο οποίος έλαμψε μαζί με τους συμπρωταγωνιστές της Robert Pattinson, ο οποίος υποδύθηκε τον Bruce Wayne/Batman, και τον Paul Dano, που υποδύθηκε τον Riddler.


Jennifer Lawrence 

4-orBR9.jpg
«I don’t think I have any skills whatsoever. But I can parallel park.»

Στα δώδεκα χρόνια που πέρασαν από τότε που η Jennifer Lawrence πρωταγωνίστησε στο σκληρό indie Winter's Bone, έχει συμμετάσχει σε μερικά από τα μεγαλύτερα blockbuster του Χόλιγουντ (The Hunger Games και X-Men). Με την πιο πρόσφατη ταινία της, Causeway, η τέσσερις φορές υποψήφια για Όσκαρ και νικήτρια καλύτερης ηθοποιού επιστρέφει στο είδος της ήσυχης, συναισθηματικής ερμηνείας που την έκανε για πρώτη φορά γνωστή. Ως Αμερικανίδα στρατιώτης που πρέπει να επιστρέψει στην πατρίδα της μετά από τραυματική εγκεφαλική βλάβη που υπέστη στο Αφγανιστάν, ο χαρακτήρας της, η Lynsey, παλεύει να προσανατολιστεί στις οικογενειακές και ρομαντικές σχέσεις σε ένα βαθύ πορτρέτο της θλίψης και της ανθρώπινης σύνδεσης.


Eddie Redmayne

5-ARL8T.jpg
«The older you get the more you romanticize education.»

Ο Eddie Redmayne είναι το είδος του ηθοποιού του οποίου το ταλέντο στη σκηνή και στον κινηματογράφο προηγείται. Έχοντας κερδίσει βραβεία Όσκαρ, BAFTA, Tony και Critics' Circle Theatre Awards για δραματικούς ρόλους όπως ο Stephen Hawking στη «Θεωρία των πάντων» και ο Ριχάρδος ΙΙ του Σαίξπηρ, έχει επίσης μεγάλη απήχηση για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ως μάγος Newt Scamander στις ταινίες "Fantastic Beasts". Τώρα ο Redmayne έχει προσθέσει το φυσικό του χάρισμα και τη βαθιά αίσθηση της ερμηνείας του σε έναν πιο σκοτεινό ρόλο στο "The Good Nurse" του Netflix. Η απεικόνιση του πραγματικού κατά συρροή δολοφόνου Charles Cullen, ο οποίος δολοφόνησε δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, ασθενείς, χάρισε στον Βρετανό σταρ μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Β' Ανδρικού Ρόλου.


Ana de Armas

6.jpg
«I loved theater and ballet. My grandfather used to take me to see ballet every weekend—even the same ballet over and over again.»

Το να παίξεις μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες στην ιστορία του Χόλιγουντ δεν είναι εύκολο κατόρθωμα. Αλλά στο Blonde, η Ana de Armas στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Στην ταινία, η οποία αποτελεί διασκευή του μυθιστορήματος της Joyce Carol Oates που αφηγείται τη ζωή της Marilyn Monroe, η de Armas αγκαλιάζει τον χαρακτήρα της ευγενικά και λαμπερά. Αν και το φιλμ απέχει πολύ από το να είναι μια απλή βιογραφική ταινία, η ερμηνεία της βρίσκει τη συναισθηματική αλήθεια στην καρδιά της ιστορίας.


Daniel Craig

7.jpg
«The trick is to wear the clothes rather than having them wear you.»

Οι περισσότεροι σινεφίλ γνωρίζουν καλά πως τα sequels που είναι πραγματικά καλύτερα από τα αρχικά φιλμ μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Για πολλούς, το Glass Onion: A Knives Out Mystery είναι μεταξύ αυτής της λίστας. Η συνέχεια της επιτυχίας του Rian Johnson είναι κάπως μεγαλύτερη και πιο αστεία από την πρώτη, χάρη στην εκπληκτική ερμηνεία του Daniel Craig, ο οποίος, ως ντετέκτιβ Benoit Blanc, βρίσκεται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο ενός υπέροχου cast από εν δυνάμει δολοφόνους. Ενώ όλοι τους, από τις Janelle Monáe, Kate Hudson, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr. και Edward Norton, παίζουν άψογα, η εκδοχή του Craig ως άλλου Hercule Poirot είναι πραγματικά απολαυστική!


Michelle Williams

8.jpg
«When we finished our last scene, I wept. I have never cried that hard about a role.»

Ο Steven Spielberg έχει ζητήσει από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Χόλιγουντ να υποδυθούν Προέδρους, πειρατές, κατασκόπους και κυνηγούς δεινοσαύρων, αλλά ζήτησε μόνο από έναν να παίξει έναν χαρακτήρα εμπνευσμένο από τη μητέρα του. Στο The Fabelmans, την ημι-αυτοβιογραφική ταινία ενηλικίωσης του σκηνοθέτη, η Michelle Williams υποδύεται την Mitzi, τη μητέρα της οικογένειας, που είναι εμπνευσμένη από τη ζωή του. Είναι μια ερμηνεία που κέρδισε διθυραμβικές κριτικές και Χρυσή Σφαίρα στην ηθοποιό στην πρεμιέρα της ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο τον Σεπτέμβριο, και πολύ πιθανόν να κερδίσει την ηθοποιό την 5η της υποψηφιότητα για Όσκαρ.


Jonathan Majors

9-u72fa.jpg
«I read the story and realized that the character they were asking me to portray was actually my hero.»

Από τότε που πρωτοβγήκε το 2019 με έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του A24 The Last Black Man στο Σαν Φρανσίσκο, ο Jonathan Majors έχει δει την καριέρα του να εκτοξεύεται στα ύψη. Ο ηθοποιός έχει λάβει υπέροχες κριτικές για τους ρόλους στο Da 5 Bloods του Spike Lee, στο Lovecraft Country του HBO και στο Loki της Disney+, ενώ θα υποδυθεί τον Kang the Conqueror στο επερχόμενο Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Αλλά επιστρέφει στις ρίζες του με το Devotion, στο οποίο υποδύεται τον Jesse L. Brown, τον πρώτο μαύρο ναυτικό αεροπόρο στην αμερικανική ιστορία. 


Cate Blanchett

10-zJuXQ.jpg
«In a creative job, you have to be quite brutal with yourself and disciplined

Η ερμηνεία της Cate Blanchett στην ταινία Tár ως Lydia Tár, η παγκοσμίου φήμης συνθέτης-μαέστρος, είναι τόσο πειστική και απόλυτα ποιητική που έκανε πολλούς θεατές να πιστεύουν ότι η Tár ήταν πραγματικό πρόσωπο. Στην πραγματικότητα, η βραβευμένη με EGOT (Emmy, Grammy, Oscar και Tony Award), η πρώτος μαέστρος της Φιλαρμονικής του Βερολίνου στο δράμα του Todd Field είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας. Αλλά η Blanchett της προσέδωσε τόση ζωή που φαίνεται πολύ αληθινή. Και οι κριτικοί το έχουν προσέξει - η Αυστραλιανής καταγωγής ηθοποιός έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα και Critics Choice Award και τώρα διεκδικεί φυσικά το φετινό Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου (θα είναι το τρίτο της Όσκαρ). Η Lydia Tár απεικονίζεται ως μια σκληρή μαέστρος, της οποίας η εγωιστική συμπεριφορά οδηγεί τελικά στην πτώση της. Αλλά οι βαθιά ανθρώπινες πολυπλοκότητες και οι αποχρώσεις της έχουν εξεταστεί προσεκτικά από τη Blanchett, η οποία ήταν τόσο γοητευμένη από τον χαρακτήρα που λέει ότι τώρα δεν μπορεί να οραματιστεί τη ζωή της χωρίς τη Lydia. 


Austin Butler

11-YPdQ5.jpg
«Baz called me - he woke me up, actually - and said, “Hey, Austin. Are you ready to fly, Mr. Presley?”»

Ο Austin Butler είχε σταθερή παρουσία στην τηλεόραση με δημιουργίες με προσανατολισμό στους έφηβους, αλλά μόνο όταν πήρε τον ρόλο σε μια παραγωγή του Broadway του 2018, το "The Iceman Cometh", οι ενήλικες άρχισαν να παρατηρούν το ταλέντο του. «Αν και υπάρχουν πολλοί ερμηνευτές… υπάρχει μόνο ένας ηθοποιός, και το όνομά του είναι Austin Butler», έγραψε ο Hilton Als στην κριτική του στο The New Yorker. Λίγο αργότερα, ο Butler εμφανίστηκε σε ταινίες του Quentin Tarantino και του Jim Jarmusch. Ωστόσο, ήταν ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στον Elvis του Baz Luhrmann που τον έφερε στο προσκήνιο και μέχρι στιγμής του προσέφερε υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες και τα Critics Choice Awards.


Taylor Russell

12-iBBIr.jpg
«I think you can consciously make your own luck - set wide intentions for your life and then lucky things happen. But you have to recognize the lucky things.»

Ήταν μια καλή χρονιά για την Taylor Russell. Η 28χρονη ηθοποιός μαγνήτισε για πρώτη φορά το κοινό στη συναισθηματική ταινία του 2019, "Waves", αλλά είναι ο ρόλος της στο "Bones and All" του Luca Guadagnino που της έχει προσφέρει μια εντελώς νέα βάση θαυμαστών. Στην ταινία, η Russell υποδύεται τη Maren Yearly, μια έφηβη κανίβαλη που προσπαθεί να βρει την αγάπη και να επιβιώσει στην Αμερική της δεκαετίας του '80. Στην πραγματική ζωή, η Russell περιηγείται στο Χόλιγουντ και βρίσκει χώρο για ευγνωμοσύνη.


Brendan Fraser

13.jpg
«Ιt gave me a sense of purpose to be the voice for those we so often disregard in our society.»

Πριν από μερικά χρόνια, μια γρήγορη αναζήτηση στο Google για τον ηθοποιό θα σας οδηγούσε σε ιστορίες clickbait όπως «Τι συνέβη στον Brendan Fraser;» ή οτιδήποτε σχετικό με τους ψίθυρους για την εξαφάνισή του από το Χόλιγουντ. Τώρα, τα αποτελέσματα αναζήτησης συνδυάζονται σχεδόν αποκλειστικά με επαίνους για τον ρόλο της επιστροφής του στην ταινία του Darren Aronofsky, "The Whale". Ο ρόλος του ως καθηλωμένος στο σπίτι υπέρβαρος Charlie του χάρισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα και Critics’ Choice Award Α' Ανδρικού Ρόλου και οι πιθανότητες είναι υπέρ του για ένα Όσκαρ επίσης. Η αφοσίωση και η αγνή αγάπη για τη τέχνη του επί δεκαετίες κάνουν ένα πράγμα σίγουρο: Η αναγέννηση του Brendan Fraser είναι εδώ.


Margot Robbie

14.jpg
«Playing a crazy girl isn’t difficult for me.»

Star quality - αυτό είναι το στοιχείο που διαθέτει σε αφθονία η Margot Robbie. Στην ταινία Babylon, διοχετεύει κάθε σταγόνα της στην ερμηνεία του ρόλου της Nellie LaRoy, μιας ηθοποιού του βωβού κινηματογράφου που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας περίεργης, παρακμιακής εποχής στο Χόλιγουντ. Η Robbie συνδέθηκε με τον ρόλο και κατάφερε να τον απογειώσει!