fbpixel

Search icon
Search
Χρυσές Σφαίρες 2023: Όσα ξεχωρίζουμε πριν τη μεγάλη βραδιά της 10ης Ιανουαρίου
PEOPLE & MOMENTS

Χρυσές Σφαίρες 2023: Όσα ξεχωρίζουμε πριν τη μεγάλη βραδιά της 10ης Ιανουαρίου

Οι λαμπεροί παρουσιαστές, οι υποψηφιότητες και η ανάγκη αποκατάστασης της φήμης τους


Μετράμε ήδη αντίστροφα για την φετινή διοργάνωση του θεσμού των Χρυσών Σφαιρών, που θα λάβει χώρα την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου. Αφού αντιμετώπισαν σχεδόν δύο χρόνια αντιδράσεων μετά από επικρίσεις σχετικά με την έλλειψη ποικιλομορφίας μεταξύ των μελών της Ένωσης Ξένου Τύπου του Hollywood και καταγγελίες για ανήθικες επιχειρηματικές πρακτικές, οι Σφαίρες επιδιώκουν να αποκατασταθούν ως μία από τις πιο σημαντικές τελετές απονομής βραβείων του Hollywood, με δυνατότητα να επηρεάσουν την ψηφοφορία για τα Όσκαρ και τα Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών (SAG).

xrises.webp

Η 80ή τελετή απονομής των βραβείων επιστρέφει στην έδρα της, το πολυτελές ξενοδοχείο Beverly Hilton, με τον δημοφιλή κωμικό, Jerrod Carmichael, να αναλαμβάνει τα ηνία ως οικοδεσπότης. Το τρίωρο τηλεοπτικό show θα μεταδοθεί ζωντανά από το NBC και το Peacock. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι υποψήφιοι, αλλά και στελέχη της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας θα είναι παρόντες. Ανάμεσα σε αυτούς που αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους, σύμφωνα με το "Variety", είναι οι: Elizabeth Debicki, Jenna Ortega, Michelle Williams, Jessica Chastain, Ana de Armas, Julia Garner and Austin Butler.

Στις 3 Ιανουαρίου, η HFPA επιβεβαίωσε ότι παρουσιαστές στην τελετή θα είναι οι: Jamie Lee Curtis, Michaela Jaé Rodriguez, Natasha Lyonne, Billy Porter, Colman Domingo και Quentin Tarantino. Ένας υποψήφιος που σίγουρα δεν θα παρευρεθεί είναι ο πρωταγωνιστής της ταινίας "The Whale", Brendan Fraser, ο οποίος το 2018 κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο της HFPA, Philip Berk, ότι τον παρενόχλησε σεξουαλικά σε γεύμα το 2003, έναν ισχυρισμό που η άλλη πλευρά αμφισβήτησε. 

Οι λαμπερές υποψηφιότητες

8a51e5e4b37cac99d39ce4ef476ca16c.jpg

Μεγάλη είναι η λίστα, στην οποία κατατάσσονται τα ονόματα των υποψήφιων, η οποία αποκαλύφθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2022. Όπως ανέφερε πρώτο το "Variety", άλλοι υποψήφιοι που αναμένεται να εμφανιστούν στην τελετή είναι ο Austin Butler, τον οποίο απολαύσαμε στο "Elvis", η ομάδα του "The Fabelmans" του Steven Spielberg, Michelle Williams and Tony Kushner και, πιθανότατα, ο Daniel Craig, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο φιλμ, ("Glass Onion: A Knives Out Mystery"). Η ομάδα πίσω από την υποψήφια ταινία κινουμένων σχεδίων "Turning Red", συμπεριλαμβανομένου του σκηνοθέτη Domee Shi, αναμένεται επίσης, όπως και ο director του "Decision to Leave" Park Chan-wook, η οποία είναι υποψήφια για την καλύτερη μη αγγλόφωνη ταινία. Οι πρωταγωνιστές του "All Quiet on the Western Front", Felix Kammerer και Daniel Brühl, είναι επίσης στη λίστα.

Η HFPA ανακοίνωσε επίσης τη Δευτέρα ότι η καλλιτέχνιδα, συνθέτης, παραγωγός και ακτιβίστρια, Chloe Flower, θα εμφανιστεί κατά τη διάρκεια του show και θα κυκλοφορήσει ένα νέο τραγούδι, το "Golden Hour", εμπνευσμένο από τη συμμετοχή της. Η βραδιά θα περιλαμβάνει αφιερώματα στον Ryan Murphy, ο οποίος θα λάβει το τέταρτο βραβείο Carol Burnett, και στον Eddie Murphy, ο οποίος θα τιμηθεί με το βραβείο Cecil B. DeMille.