fbpixel

Search icon
Search
Το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας καταφθάνει στη Θεσσαλονίκη
CITY VIBES

Το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας καταφθάνει στη Θεσσαλονίκη

Ξεχωριστή επίσκεψη για όλη την πόλη


Αέρας... Ολλανδίας στη Θεσσαλονίκη, με την πόλη να αποτελεί πόλο έλξης και να βρίσκεται στο επίκεντρο. Το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, θα επισκεφθεί σήμερα τη συμπρωτεύουσα, στο πλαίσιο της επίσημης τριήμερης παρουσίας του στην Ελλάδα. Ο βασιλιάς, Γουλιέλμος-Αλέξανδρος κι η βασίλισσα, Μάξιμα βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα, όπου είχαν μία σειρά από συναντήσεις κι επαφές και τώρα, αναμένεται να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη, με την ατζέντα τους να είναι γεμάτη.

Σημαντική στιγμή για την πόλη!

Η επίσκεψη και το πρόγραμμα

1-thcTf.jpg
Facebook/Dutch Royal Family (Koninklijk Huis)

Το βασιλικό ζεύγος αφίχθη στην Αθήνα και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το βράδυ της Κυριακής, όπου τους υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Το πρόγραμμα του βασιλιά, Γουλιέλμου-Αλέξανδρου και της βασίλισσας, Μάξιμα ξεκίνησε με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο, για την επίσημη τελετή υποδοχής, αλλά και την τελετή παρασημοφόρησής τους. Επίσης, το βασιλικό ζεύγος συναντήθηκε με τους Συνηγόρους του Πολίτη Ελλάδας και Ολλανδίας στο ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών, ενώ βρέθηκε και στον Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Παράλληλα, μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συμμετείχε στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τη βία κατά των γυναικών, στο φουαγιέ της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ βρέθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων "ΕLPIDA".

Παρακολουθήστε το βίντεο από την επίσκεψή τους στο Προεδρικό Μέγαρο:

Στη διάρκεια της σημερινής ημέρας, ο βασιλιάς κι η βασίλισσα της Ολλανδίας, αναμένεται να καταφθάσουν και στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνοντας το ταξίδι τους στην Ελλάδα. Το βασιλικό ζεύγος θα παραστεί στη διάσκεψη οικονομικού περιεχομένου στον χώρο πολιτισμού Labattoir, ενώ θα επισκεφθεί και το ιστορικό κέντρο της πόλης και θα μεταβεί στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την εκδήλωση "Entrepreneurial University project". Φυσικά, η πόλη κινείται ήδη στους ρυθμούς αυτής της επίσκεψης με τον Γουλιέλμο-Αλέξανδρο και την Μάξιμα να έχουν μία πρώτη επαφή με τη Θεσσαλονίκη, με το πρόγραμμά τους να είναι γεμάτο με συναντήσεις και σημαντικές υποχρεώσεις.

Η ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα

shutterstock-2212731757.jpg

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το βασιλικό ζευγάρι της Ολλανδίας βρίσκεται στην Ελλάδα, με τον βασιλιά, Γουλιέλμο-Αλέξανδρο να κάνει ειδική αναφορά στην σχέση που έχει αναπτύξει με τη χώρα και τους ισχυρούς δεσμούς που τον ενώνουν με αυτήν, τονίζοντας ότι κάθε φορά που αυτός κι η οικογένειά του έρχονται στην Ελλάδα είναι σαν να επιστρέφουν σπίτι στο σπίτι τους. Το καλοκαίρι του 2009, το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους στο γάμο του Νικόλαου και της Τατιάνας, με το ειδυλλιακό τοπίο στις Σπέτσες να τους μαγεύει και να κερδίζει αμέσως μία θέση στην καρδιά τους. Κάπως έτσι, ακολούθησαν και τα επόμενα βήματα... Το ζευγάρι εξέφρασε από την πρώτη στιγμή τον θαυμασμό του για το νησί, καθώς βρέθηκε σε αυτό για τη γαμήλια πριγκιπική δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στο κτήμα Κουτσή, στην Κουζουλού των Σπετσών και δεν ήταν καθόλου τυχαίο, το γεγονός ότι θέλησε να αποκτήσει τη δική του βάση στο Πόρτο Χέλι.

Ο Ολλανδός βασιλιάς, είναι λάτρης της ιστιοπλοΐας και κάπως έτσι, έκανε δική του μία εντυπωσιακή κατοικία που εξασφάλιζε στην οικογένειά του την απαραίτητη ιδιωτικότητα, αλλά και την άμεση πρόσβαση στη θάλασσα, σε συνδυασμό με μία μαγευτική θέα. Το βασιλικό ζεύγος, απέκτησε την έπαυλη, καταβάλλοντας το ποσό των 4.5 εκατομμυρίων ευρώ, κάνοντας δική του μία έκταση τεσσάρων στρεμμάτων στην περιοχή Ντορούφι, την οποία επισκέπτεται όλη η οικογένεια κάθε καλοκαίρι, απολαμβάνοντας τον ζεστό, ελληνικό καλοκαίρι, ενώ πέρασε σε αυτήν και σημαντικό κομμάτι της πανδημίας μένοντας μακριά από όλους κι από όλα. Ο Ολλανδός βασιλιάς κι η βασίλισσα, γνωρίστηκαν τυχαία στη Σεβίλλη και συγκεκριμένα, σε μία έκθεση ζωγραφικής, με την Μάξιμα να προέρχεται από μία εύπορη οικογένεια της Αργεντινής. Παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να ξεπεράσουν πολλά, σημαντικά εμπόδια, τελικά συναντήθηκαν ξανά στη Νέα Υόρκη κι ο αρραβώνας δεν άργησε να έρθει, ενώ μαζί απέκτησαν τρεις κόρες, την Κατερίνα-Αμαλία που θα διαδεχθεί τον πατέρα της στο θρόνο, καθώς και τις πριγκίπισσες Αλεξία και Αριάννη. Τώρα, βρίσκονται στην Ελλάδα και όλα τα βλέμματα στρέφονται επάνω τους, αλλά και στη Θεσσαλονίκη που έχει την τιμητική της σήμερα...