fbpixel

Search icon
Search
To Tropical Hôtel στο St. Barth έχει γεύση από Γαλλική Ριβιέρα με τροπικό blend
ESCAPE

To Tropical Hôtel στο St. Barth έχει γεύση από Γαλλική Ριβιέρα με τροπικό blend

Ανακαλύψτε τους χώρους του


Στο πιο exclusive από τα νησιά της Καραϊβικής και μόλις λίγα βήματα από την παραλία Saint-Jean, το Tropical Hôtel, στο St. Barth διακρίνεται από μια διακόσμηση που οραματίστηκε ο interior designer, Oscar Lucien Ono. Τα φυσικά υλικά, όπως κοκοφοίνικας και rattan, ενισχύονται από εκλεπτυσμένες πινελιές παλαιωμένου μετάλλου και συνδυάζονται με αντικείμενα που καλύπτουν διαφορετικές εποχές, συμπεριλαμβανομένων των κεραμικών αγγείων του 1950. 

3.jpeg

Αυτή η μίξη στιλ ενισχύει τη μοναδικότητα αυτού του εκλεπτυσμένου καταλύματος και τις νέες, κομψές αλλά και ανεπίσημες επιρροές του, αναδεικνύοντας τόσο τη Γαλλική Ριβιέρα όσο και το Palm Springs των μέσων του 20ού αιώνα. Τώρα, αυτή η εμβληματική ιδιοκτησία είναι ένα boutique ξενοδοχείο 5*, το δεύτερο στο St. Barth. Η ονειρική πολυτέλεια της αρχιτεκτονικής και των κήπων προσφέρουν στους επισκέπτες πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης σε μια «ζεστή» και άνετη ατμόσφαιρα. Με μια μοναδική art και culture υπογραφή, το Tropical Hôtel, St Barth καλωσορίζει και φέρνει κοντά καλλιτέχνες από ένα πλούσιο και ποικίλο «σύμπαν». Καθώς και εκθέσεις, ζωντανές συναυλίες ή μεταδόσεις μέσω ειδικής πλατφόρμας, πολλές αποκλειστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε διαφορετικές εποχές του χρόνου.

Η φύση είναι η κύρια πηγή έμπνευσης του Oscar Lucien Ono, στοιχεία της οποίας βρίσκονται σε όλο το ξενοδοχείο. Σαν μια πολύχρωμη και καταπράσινη όαση, προσφέρει φρεσκάδα και οικειότητα στους διάφορους χώρους του εστιατορίου, του μπαρ, των δωματίων και των σουιτών. Χαρακτηριστική της αρχιτεκτονικής της Καραϊβικής είναι η επικοινωνία μέσα από βεράντες, ενώ οι χώροι επικεντρώνονται γύρω από ένα κεντρικό αίθριο, το ιδανικό μέρος για χαλάρωση και συνάντηση φίλων. Κάτω από τον ανοιχτό ουρανό ή κάτω από ένα πέτρινο θόλο, οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν, άνετα καθισμένοι στους μεγάλους πάγκους ή στις καρέκλες από σφυρήλατο σίδερο των οποίων τα παστέλ ροζ και αμυγδαλοπράσινα χρώματα προκαλούν μια αίσθηση ευεξίας.

6.jpeg

Το ξενοδοχείο δίνει μια φιλόξενη αίσθηση με τα 24 δωμάτια και τις σουίτες που εκτείνονται σε δύο επίπεδα μεταξύ του εδάφους και του πρώτου ορόφου. Ορισμένα προσφέρουν μια ειδυλλιακή θέα στην τιρκουάζ θάλασσα της Καραϊβικής, ενώ άλλα επωφελούνται από την άμεση επαφή με την τροπική βλάστηση. Άνετα και λειτουργικά, τα περισσότερα δωμάτια μπορούν να προσαρμοστούν στις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε επισκέπτη.

Για παράδειγμα, το ρετιρέ - ένας συνδυασμός τριών δωματίων - προσφέρει επιφάνεια 104 m2 για συνολική χωρητικότητα 6 ατόμων, συν ένα αίθριο 132 m2. Στις τέσσερις σουίτες που έχουν πρόσβαση σε μια αποκλειστική πισίνα από την ιδιωτική τους βεράντα, ο Oscar Lucien Ono συνεχίζει τη δική του ερμηνεία του Κήπου της Εδέμ, κυρίως μέσω μιας επιλογής υφασμάτων και ταπετσαριών με εξωτικά μοτίβα, όπως το διάσημο Salengro του Manuel Canovas, του οποίου οι χρωματικοί συνδυασμοί έχουν προσαρμοστεί ειδικά στο ξενοδοχείο. 

2-bay3y.jpeg

Διακοσμημένες με πολύτιμα χρυσά φινιρίσματα, φυσικά στοιχεία από ξύλο, άχυρο και μπαμπού, η διακόσμηση, συνδυάζεται με άλλα υλικά όπως κεραμικά, δημιουργώντας έναν «διάλογο» ανάμεσα σε μυθικούς προορισμούς όπως το Miami, το Palm Springs και η Γαλλική Ριβιέρα. Τα custom-made κεφαλάρια καθιστούν κάθε δωμάτιο μοναδικό και πρωτότυπο. Κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά, εναρμονίζουν και συμπληρώνουν την παλέτα των χρωμάτων, που εκφράζεται εδώ σε λεπτές αποχρώσεις του πράσινου, κίτρινου, μπλε και ροζ, τονίζοντας περαιτέρω την αίσθηση άνεσης και πολυτέλειας. 

1-klEN4.jpeg

Σε μια διάθεση σε στιλ μπουντουάρ, τα μπάνια είναι διακοσμημένα με ξύλινους νιπτήρες και καθρέφτες με απαλές στρογγυλεμένες γραμμές. Είναι εξοπλισμένα με ευρύχωρα ντους ιταλικού design σε λευκό μάρμαρο με γκρι φλέβες και στους τοίχους, ενώ διακοσμητικά κεραμικά ψάρια φέρνουν στο νου τις παράκτιες παραδόσεις του νησιού. Τα δωμάτια και οι σουίτες συνορεύουν με ιδιωτικές βεράντες που επιτρέπουν στους επισκέπτες να απολαύσουν το τροπικό τοπίο την ηλιοφάνεια ή να δροσιστούν από το φρέσκο ​​θαλασσινό αεράκι. 

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery!

Φωτογραφία: Didier Delmas