fbpixel

Search icon
Search
To Thessaloniki Food Festival ταξίδεψε στο Costa Navarino
CITY VIBES

To Thessaloniki Food Festival ταξίδεψε στο Costa Navarino

Οι 3 chef ambassadors 2018 άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις


Η πρόσκληση ήρθε από το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης που δημιουργεί ευκαιρίες για να προωθήσει και να συστήσει τις ομορφιές και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων της πόλης προς τα έξω. Με γνώμονα την αισθητική, την ποιότητα, την αυθεντικότητα που ανθεί στη σύγχρονη Θεσσαλονίκη, ώστε όλα αυτά να γίνουν ελκυστικά και να προσελκύσουν τον ποιοτικό τουρισμό που έχει ανάγκη η πόλη. 

Το καταξιωμένο πια Thessaloniki Food & Festival για το 2018 επέλεξε τρεις νέους επαγγελματίες ως chef ambassadors, με κριτήριο το γεγονός ότι έχουν καταφέρει στα εστιατόριά τους να έχουν τουρίστες στο κοινό τους, έως και 50-60% σε καθημερινή βάση. Ο Δημήτρης Τασιούλας του εστιατορίου Thria, ο Αντώνης Μουστάκης του Extravaganza και ο Λάμπρος Ρώσσιος που μαγειρεύει στο Maitr&Margarita, όλοι δημιουργικοί και πρωτοποριακοί, έγιναν οι πρεσβευτές της σύγχρονης θεσσαλονικιώτικης κουζίνας για μια βραδιά, σε ένα από τα εστιατόρια του κοσμοπολίτικου resort στη Μεσσηνία, στο Costa Navarino.

img-5142.JPG
Costa Navarino


Το Costa Navarino αποτελεί τον πρώτο ολοκληρωμένο, περιβαλλοντικά υπεύθυνο τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών και Νο 1 προορισμό για διεθνείς golfers στην Ελλάδα. Το Flame, το βασικό εστιατόριο του Dunes Golf Club στο Navarino Dunes επιλέχθηκε για να σερβίρει την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, ένα special menu που δημιούργησαν από κοινού οι τρεις chef, σε συνεργασία με τον executive chef του Navarino Dunes, Άγγελο Καλλιντέρη. Εκεί, αναπαράχθηκαν κάποιες παραδοσιακές συνταγές της Θεσσαλονίκης με μια μοντέρνα προσέγγιση, ώστε να δημιουργηθεί ένα εμπνευσμένο γαστρονομικό ταξίδι, σαν ένα μοναδικό αφιέρωμα στη μεσογειακή διατροφή και τις γεύσεις του τόπου μας.

img-5305.JPG
Το Thessaloniki Food Festival ταξίδεψε στο Costa Navarino τις γεύσεις της Θεσσαλονίκης


Από νωρίς τα έντυπα του Thessaloniki Food Festival ενημέρωναν το διεθνές ως επί το πλείστον κοινό του club για την επιλογή που είχαν. Μετά τις 8, οι θεσσαλονικιώτικες συνταγές έγιναν το βασικό σημείο συνάντησης των αλλοεθνών συνδαιτυμόνων.

img-5314.JPG
Dunes Golf Club


Το μενού ξεκίνησε με ένα welcome πιάτο που περιείχε μια τριλογία από γεύσεις με έμπνευση από τους μεζέδες της πόλης μας, όπως ντολμαδάκι με αυγολέμονο, γαρίδα σαγανάκι και μύδι αχνιστό που επιμελήθηκαν οι τρεις chef ambassadors με ιδιαίτερη φροντίδα. Το ορεκτικό που ακολούθησε είχε την υπογραφή του Αντώνη Μουστάκη και ήταν ένα αποδομημένο σουτζουκάκι ταρτάρ με τηγανιτό ρύζι σε μορφή κράκερ και συνοδευόταν από γεύσεις ντομάτας, γιαουρτιού και πράσινων μυρωδικών.

img-5315.JPG
To εστιατόριο Flame στο Dunes Golf Club
img-5321.JPG
Το menu του Thessaloniki Food Festival

Ακολούθησε το κυρίως πιάτο που ήταν μοσχαρίσια ουρά με αρώματα κανέλας και γαρύφαλου, μους καπνιστής μελιτζάνας και τσιπς μαϊντανού, που δημιούργησε με μαεστρία ο Δημήτρης Τασιούλας. Και το μενού ολοκληρώθηκε με ένα χορταστικό και απολαυστικό επιδόρπιο από τον Λάμπρο Ρόσσιο, που ήταν ένα κραμπλ από τσουρέκι Θεσσαλονίκης, semifreddo ταχινένιου χαλβά και καραμέλα κυδώνι. Οι τρεις chefs παρουσίαζαν τα πιάτα τους στο κοινό, εξηγούσαν ο καθένας τη δική τους ματιά και τον τρόπο που δημιούργησαν τα πιάτα τους, συστήνοντας παράλληλα την κουζίνα της Θεσσαλονίκης σ' ένα κοινό που δεν ξαναείχε παρόμοια γευστική εμπειρία.

Και αλήθεια είναι πως έμεινε με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

42782844-1881961318556176-250056917278261248-n.jpg
Οι Δημήτρης Τασιούλας, Αντώνης Μουστάκης και Λάμπρος Ρώσσιος


Την επόμενη μέρα το πρωί, το κουλούρι Θεσσαλονίκης έγινε ανάρπαστο στο πρωινό του εστιατορίου Μοrias του ξενοδοχείου Westin που σερβιρίστηκε αλλιώς, με μοντέρνα πρωτότυπη προσέγγιση. Μια τριλογία από μους όπως φέτας, ταχινιού και γλυκιάς κρέμας αρωματισμένης με ελληνικό καφέ συνόδευαν το κλασσικό κουλούρι στον κατάμεστο χώρο του πρωινού όπου η παρουσία και τα άρωματα της πόλης είχαν κυρίαρχη θέση.

img-5412.JPG
Το κουλούρι Θεσσαλονίκης πρωτοστατούσε στο breakfast του εστιατορίου Morias


Το resort του Costa Navarino, με 100% πληρότητα αυτή την εποχή, και η ακούραστη ομάδα επικοινωνίας του επέλεξε τα πιο πολυσύχναστα και καίρια σημεία του για να συνδυάσει  τις δράσεις του Thessaloniki Food Festival, ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή προβολή και το μέγιστο αποτέλεσμα.

Με ιδιαίτερη εξωστρέφεια, αγάπη για τον τόπο της Μεσσηνίας και την πλούσια ιστορία της, όπως και για τις τέχνες, εκτός από τη μόνιμη συλλογή τέχνης που διαθέτει, το resort για φέτος σε όλη την τουριστική περίοδο φιλοξένησε την pop up έκθεση "Ζωγραφές ανάμεσα στις σελίδες" με σκίτσα και εικονογραφήσεις βιβλίων του περίφημου εικαστικού Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, από τις συλλογές του Mουσείου Μπενάκη.