fbpixel

Search icon
Search
Το στέκι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που προσφέρει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά με ισχυρή διατροφική αξία
MAGAZINE

Το στέκι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που προσφέρει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά με ισχυρή διατροφική αξία

O ιδιοκτήτης του εστιατορίου Πσαράς, Πέτρος Σέμκος μιλάει για το πώς ο ίδιος και η ομάδα του θέτουν στο προσκήνιο την ασυναγώνιστη πρώτη ύλη


O ιδιοκτήτης του εστιατορίου Πσαράς μιλάει για το πώς ο ίδιος και η ομάδα του θέτουν στο προσκήνιο την ασυναγώνιστη πρώτη ύλη, προσφέροντας φρέσκα ψάρια και θαλασσινά με ισχυρή διατροφική αξία.

17a1218.jpg
Φωτογραφία: Άρης Ράμμος


Ποια είναι τα στοιχεία που έχουν καθιερώσει το Πσαράς Ιχθυοπωλείον ως τον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό;

Αρχικά, είναι η συνέπεια σε όλους τους τομείς - από τη διαλογή μιας καλής πρώτης ύλης μέχρι την παρασκευή γευστικών πιάτων, που ξυπνούν μνήμες και ευφραίνουν την καρδιά. Μαζί με τη σταθερότητα στα «πιστεύω» μας για ενδιαφέρουσες προτάσεις σε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, πρόκειται για στοιχεία που μας έχουν καθιερώσει στη γαστρονομική σκηνή της πόλης. Τέλος, πιστεύω ότι η μοναδικότητα του concept μας μάς κάνει να ξεχωρίζουμε, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη σχέση ποιότητας-τιμής.

Ένα πιάτο φαγητού μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε καλά, σωματικά και ψυχικά;

Ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι ένα νόστιμο φαγητό μπορεί να σου φτιάξει την ημέρα σε όλα τα επίπεδα!

Ποια είναι η προσέγγιση που ακολουθείτε σε ό,τι αφορά την επιλογή των πρώτων υλών και την παρασκευή των πιάτων σας;

Το ψάρι, αν δεν είναι φρέσκο, θα σε «προδώσει». Πρώτο μέλημά μας είναι να επιλέγουμε ό,τι καλύτερο έχει να μας προσφέρει ο τόπος μας σε θαλασσινά, λαχανικά αλλά και κρασιά. Δίνουμε αμέριστη προσοχή στην ποιότητα της πρώτης ύλης, εμπιστευόμαστε έλληνες παραγωγούς και θέλουμε συνεχώς να αναδεικνύουμε τις αυθεντικές μεσογειακές γεύσεις, για τις οποίες έχουμε αγαπηθεί από το κοινό.

Πόσο σημαντική είναι για εσάς η τήρηση των κανόνων υγιεινής και πώς το πετυχαίνετε αυτό;

Είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για τη σωστή λειτουργία ενός εστιατορίου. Φροντίζουμε οι άνθρωποι που στελεχώνουν την κουζίνα μας να είναι άξιοι εμπιστοσύνης και να θέτουν την ασφάλεια του πελάτη σε πρώτο πλάνο. Η ίδια προσοχή δίνεται και σε κάθε μαγειρική εργασία που εκτελείται στους χώρους μας. Άλλωστε, δεν μπορείς να μη βάζεις σε προτεραιότητα την τήρηση των κανόνων υγιεινής, όταν θέλεις να προσφέρεις αγνά υλικά στην πιο καλομαγειρεμένη εκδοχή τους.

Ποιες κινήσεις ως προς την επίτευξη μιας sustainable προσέγγισης έχετε κάνει;

Είμαστε πολύ προσεχτικοί ως προς τους κανόνες του Zero Waste και προσαρμοζόμαστε βήμα βήμα στις σύγχρονες βιώσιμες πρακτικές.

Εσείς σε ποιον γαστρονομικό προορισμό της Θεσσαλονίκης απολαμβάνετε γεύσεις τις οποίες εμπιστεύεστε;

Με κλειστά μάτια στον Σωτήρη Ευαγγέλου. Εμπιστεύομαι απόλυτα τις μαγειρικές του ικανότητες και την ευφυΐα του στην κουζίνα.

Τι προτείνετε να δοκιμάσει το κοινό από το ανανεωμένο σας μενού;

Δεν μπορώ να προτείνω ένα συγκεκριμένο. Θα πω να ζητήσει το ψάρι της εποχής, το οποίο αποτελεί και δική μας πρόταση, ανάλογα με την περίσταση. 

Info

Μητροπολίτου Γενναδίου 7, Τηλ.: 2310 232 228

Facebook: Πσαράς Ιχθυοπωλείον

Instagram: @psarasixthiopolion

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023