fbpixel

Search icon
Search
Το Soho House καλωσορίζει ένα νέο ιδιωτικό club στη Στοκχόλμη
DESIGN NEWS

Το Soho House καλωσορίζει ένα νέο ιδιωτικό club στη Στοκχόλμη

Μια must-visit διεύθυνση στη σουηδική πρωτεύουσα!


Μετά τα εγκαίνια στη Ρώμη και λίγο πριν το opeming ενός νέου ξενοδοχείου στην Πόλη του Μεξικού, το Soho House κατευθύνεται προς τη Στοκχόλμη. Το ιδιωτικό κλαμπ, βρίσκεται στην περιοχή Östermalm ανάμεσα στους τοίχους μιας πρώην εκκλησίας Μεθοδιστών, και αποτελεί την πρώτη διεύθυνση του ξενοδοχειακού ομίλου - που έχει έδρα το Λονδίνο - στη σουηδική πρωτεύουσα.

Le Soho House Stockholm

2-GywnF.jpg
Cecconi restaurant

Σε διάφορους ορόφους, οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν μια πολυτελή διακόσμηση με βελούδινους καναπέδες, λουλουδάτα μαξιλάρια, γιγαντιαίους πολυελαίους και πράσινα φυτά, σχεδιασμένη από τη Sofia Olsson και την Αμερικανίδα αρχιτέκτονα Cassandra Bradfield. Στο ισόγειο, η βιβλιοθήκη είναι εμπνευσμένη από τα εργαστήρια των Σουηδών ζωγράφων. Το μοναδικό εστιατόριο, που ανοίγει σε μια καταπράσινη εσωτερική αυλή, φέρει την υπογραφή του Cecconi (του γνωστού εστιατορίου βενετσιάνικης κουζίνας στο Mayfair του Λονδίνου). Το μενού του αποτελεί μία ωδή στη βόρεια ιταλική κουζίνα, προσφέρει φρέσκα σπιτικά ζυμαρικά cacio e pepe, vitello tonnato, σπαγγέτι με αστακό και ραβιόλια με τρούφα. Simply irresistible! 

05-shs-34.jpg
Soho House Stockholm
3-4lXVy.jpg
Soho House Stockholm

Σε απόσταση αναπνοής από τα άνετα και κομψά living rooms του private club, μπορείτε να απολαύσετε πικάντικες μαργαρίτες και εξαιρετικά espressso martinis, τα κοκτέιλ με την υπογραφή του ομίλου. Άλλα must-see στοιχεία; Μια βεράντα, όπου μπορείτε να απολαύσετε τις πρώτες ακτίνες του ήλιου το 2023, αλλά και μια εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης, που περιλαμβάνει έργα των Ranga Bley, Carsten Höller, Anna Bjerger, Annika Elisabeth von Hausswolff, Paul Fägerskiöld, Charlotte Johannesson και Andreas Eriksson.

About the Soho House firm 

3-8vk5M.jpg
Soho House 76 Dean Street

Το Soho House είναι μια δημοφιλής αλυσίδα εστιατορίων. Η αρχική τοποθεσία του πρώτου club βρίσκεται στην 40 Greek Street, στο Soho του Λονδίνου. Η εταιρεία λειτουργεί πλέον club, ξενοδοχεία και ιδιωτικούς χώρους σε όλο τον κόσμο, ενώ το 2015 άλλαξε το όνομά της από SOHO House Group σε Soho House & Co. Τα μέλη επιλέγονται προσεχτικά και προέρχονται κυρίως από τους κλάδους των μέσων ενημέρωσης, των τεχνών και της μόδας.

History and ownership 

Ο Nick Jones - o ιδρυτής του Soho House και προηγούμενος διευθύνων σύμβουλος - πούλησε το 80% του Club στον Βρετανό μεγιστάνα της high-street Richard Caring το 2008. Στις 13 Ιανουαρίου 2012, οι Financial Times ανακοίνωσαν ότι το 60% του ομίλου Soho House Group αποκτήθηκε από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Ron Burkle, μέσω του επενδυτικού του ταμείου Yucaipa για περίπου 250 εκατομμύρια λίρες, με τον ιδρυτή Nick Jones να διατηρεί το 10% και τον Richard Caring (Caprice Holdings) το 30%. Τον Νοέμβριο του 2022, ο Nick Jones παραιτήθηκε από τη διοίκηση της επιχείρησης, επικαλούμενος ασθένεια, και διόρισε τον Andrew Carnie ως διευθύνοντα σύμβουλο. 

01-mph-53.jpg
Soho Beach House Miami

Creating possibilities

Από το 2021, το Soho House λειτουργεί 28 clubs σε όλο τον κόσμο. Τo διάσημο firm ανακοίνωσε ότι θα εγκαινιάσει 6 νέα clubs το 2021, συμπεριλαμβανομένων openings σε χώρες όπως η Ρώμη, το Παρίσι, το Όστιν, το Λονδίνο, το Τελ Αβίβ και το Κανούαν. Plus, ένα Soho House άνοιξε τις πύλες του φέτος στην Πόλη του Μεξικού, αποτελώντας την πρώτη παρουσία της εταιρείας στη Λατινική Αμερική.

357144-2j3a4523.jpg
Soho.Home.Studio Melrose

Soho House members

Η πολιτική των μελών του Soho House εστιάζει στη δημιουργικότητα «πάνω από την αυθεντική αξία και τους τίτλους εργασίας» με «μελετημένη αντίσταση στην επίδειξη και καλλιεργημένα σήματα κύρους» και ευνοεί τις ηθικές αξίες έναντι της οικονομικής επιτυχίας. Μάλιστα, αρκετά στελέχη αποκλείστηκαν επειδή αποδείχθηκε ότι ήταν καταχρηστικοί προς τους βοηθούς τους. Τον Ιούνιο του 2015, το Soho House είχε πάνω από 50.000 μέλη και μια παγκόσμια λίστα αναμονής πάνω από 30.000. Τον Ιούλιο του 2021, το Soho House είχε 119.000 μέλη σε 27 houses σε 10 χώρες.

See more: www.sohohouse.com