fbpixel

Search icon
Search
Το Sleepy Girl Mocktail του TikTok μπορεί να είναι το ιδανικό ρόφημα πριν τον ύπνο
TASTE

Το Sleepy Girl Mocktail του TikTok μπορεί να είναι το ιδανικό ρόφημα πριν τον ύπνο

Ο χυμός βύσσινου και το μαγνήσιο είναι τα βασικά συστατικά


Έχετε πρόβλημα με τον ύπνο; Σίγουρα δεν είστε οι μόνες. Περίπου ένας στους τρεις ενήλικες περιγράφει τον ύπνο του ως "πολύ καλό" ή "εξαιρετικό". Άλλο ένα τρίτο των ενηλίκων περιγράφει τον ύπνο του ως "μέτριο" ή "κακό", υποδεικνύοντας ότι δεν κοιμούνται τόσο πολύ ή τόσο ξεκούραστα όσο θα ήθελαν. Για αυτό το λόγο έχουν βγει πολλά sleeping hacks και φυσικά προιόντα που ενθαρρύνουν έναν πιο ξεκούραστο και ιδανικό ύπνο. 

Μια νέα τάση ροφήματος στο TikTok με την ονομασία Sleepy Girl Mocktail μπορεί να σας κάνει να κοιμηθείτε σε χρόνο μηδέν.

Η αρχική συνταγή του mocktail αναρτήθηκε από τη δημιουργό Gracie Norton στο TikTok. Το βίντεο έχει λάβει περισσότερες από ένα εκατομμύριο προβολές και υπόσχεται ότι τη βοήθησε να αποκοιμηθεί πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο έχει χρησιμοποιήσει. Με μια πληθώρα βίντεο στην πλατφόρμα από άλλους που αναδημιουργούν το Sleepy Girl Mocktail, προφανώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που αναζητούν περισσότερη ξεκούραση - και τη βρίσκουν. 

@gracie_norton the only time i struggle with sleep is right at the end of my luteal phase! This is working WONDERS!! ???? (not something im planning on drinking every single night, just near the end of my luteal phase! #healthyhabits #mocktails #bettersleep #sleep ♬ The Lazy Song - Galuh
Δείτε πώς μπορείτε να δοκιμάσετε το Sleepy Girl Mocktail μόνοι σας και ενδεχομένως να έρθετε πιο κοντά στις πολυπόθητες οκτώ ώρες ύπνου.

Πώς να φτιάξετε το Sleepy Girl Mocktail

Θέλετε να φτιάξετε το δικό σας Sleepy Girl Mocktail στο σπίτι; Θα χρειαστείτε μερικά υλικά και ένα μεγάλο ποτήρι.

Υλικά

-Πάγος
-½ φλιτζάνι καθαρό χυμό βύσσινο
-1 κουταλιά της σούπας σκόνη μαγνησίου
-Σόδα με γεύση λεμόνι ή ανθρακούχο νερό

Οδηγίες

-Γεμίστε ένα ποτήρι της επιλογής σας με πάγο. Στη συνέχεια, ρίξτε μέσα το ½ φλιτζάνι χυμό κερασιού. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας σκόνη μαγνησίου και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, συμπληρώστε το με σόδα ή λεμονάδα.

Ο χυμός βύσσινου περιέχει μελατονίνη, μια φυσική ορμόνη του ύπνου. Όταν εισάγεται πρόσθετη μελατονίνη, μελέτες δείχνουν ότι συνδυάζεται με τη μελατονίνη που υπάρχει ήδη στο σώμα μας και μας βοηθά να κοιμηθούμε πιο γρήγορα. Όσον αφορά το μαγνήσιο, οι ερευνητές υποθέτουν ότι μπορεί να χαλαρώσει το κεντρικό νευρικό σύστημα και να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο νυσταγμένες.

shutterstock-1427337875.jpg

Γιατί όχι ένα κοκτέιλ;

Μπορεί να σκέφτεστε, γιατί όχι αλκοόλ; Ενώ ένα ποτήρι κρασί ή δύο μπορεί αρχικά να σας κάνει να νυστάζετε, η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον κύκλο του ύπνου σας. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να σας κάνει να παρουσιάσετε διαταραχές στον ύπνο, εμποδίζοντάς σας να έχετε τον βαθύ ύπνο που χρειάζεστε για να νιώθετε πραγματικά ξεκούραστοι.

Λειτουργεί πραγματικά το Sleepy Girl Mocktail;

Σύμφωνα με τα σχόλια, το feedback είναι mixed. Πολλοί σχολιαστές αμφισβητούν το κατά πόσο είναι καλή ιδέα να καταναλώνετε τόσο πολύ υγρό ακριβώς πριν από τον ύπνο λόγω συχνής ούρησης. Κάποιοι επεσήμαναν ότι κοιμούνται καλύτερα απλά πίνοντας μόνο χυμό κερασιού ή παίρνοντας το σε μορφή χαπιού, χωρίς μαγνήσιο.

Περισσότερα tips

Η Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής του Ύπνου συνιστά ορισμένες συγκεκριμένες συμβουλές για την καθιέρωση ενός υγιεινού προγράμματος ύπνου και τη βελτίωση της συνολικής ποιότητας του ύπνου. Ξεκινήστε κρατώντας ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου και σηκωθείτε την ίδια ώρα κάθε μέρα, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα ή κατά τη διάρκεια των διακοπών. Πριν φτάσει η ώρα του ύπνου, κάντε την κρεβατοκάμαρά σας το προσωπικό σας "sanctuary", διατηρώντας παράλληλα το άνετο και δροσερό.