fbpixel

Search icon
Search
Το Samba Room είναι ένα καινοτόμο cocktail lounge στο Λονδίνο με βραζιλιάνικη ενέργεια
INTERIORS

Το Samba Room είναι ένα καινοτόμο cocktail lounge στο Λονδίνο με βραζιλιάνικη ενέργεια

Το δυναμικό bar αποτελεί τη νέα προσθήκη στους ιδιωτικούς χώρους εστίασης του Λονδίνου


Το Samba Room του Λονδίνου, προέκταση του SushiSamba, είναι ένα δυναμικό bar lounge και ιδιωτικός χώρος εστίασης που σχεδιάστηκε από το Fabled Studio. Απολαμβάνοντας την απέραντη θέα του Λονδίνου από τον πύργο Heron, το SushiSamba έχει μια δεκαετία επιτυχίας στην πόλη και τώρα επεκτάθηκε στον 39ο όροφο του κτιρίου με την έναρξη του Samba Room.

Συνεχίζοντας τη ζωντανή βραζιλιάνικη ενέργεια του SushiSamba, το Samba Room βυθίζει τους επισκέπτες στη γοητεία της Νότιας Αμερικής. Με ένα εντυπωσιακό χρυσοποίκιλτο στέγαστρο, παρασύρει τους επισκέπτες μέσα από έναν διάδρομο με δέκα χρυσούς φοίνικες, ο οποίος οδηγεί σε έναν διάδρομο με καθρέφτες πριν ανοίξει σε ένα σαρωτικό sky-bar.

Το Fabled Studio ήταν εκείνο που κλήθηκε να σχεδιάσει τον εντυπωσιακό χώρο των 2.500 τετραγωνικών μέτρων. Γνωστό για το σχεδιασμό λονδρέζικων εστιατορίων, όπως το Murano του Mayfair, το The Wolseley City και το γαλλικό μπιστρό Josephine, το τοπικό στούντιο ανέλαβε την αποστολή να γοητεύσει και να μαγέψει όσους εισέρχονται στο νέο cocktail bar του Λονδίνου. Στόχος του project ήταν η δημιουργία ενός ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος, που θα προωθεί μία αίσθηση αποκλειστικότητας σε κάθε επισκέπτη που θα βρεθεί στο χώρο. 

Αρχικά, οι επιλεγμένοι τόνοι δημιουργούν μία ζεστή ατμόσφαιρα, ενώ οι μεταλλικές λεπτομέρειες, τα βελούδινα κόκκινα χαλιά και τα βαθύ καφέ φινιρίσματα προσθέτουν ακόμη μία οπτικά σαγηνευτική πινελιά. Ο φωτισμός είναι κρεμασμένος χαμηλά, δημιουργώντας την αίσθηση σιωπηλής οικειότητας σε όλο το χώρο. Τα επί παραγγελία έπιπλα διακρίνονται από τις απαλές καμπύλες τους σε μία σειρά από πορτοκαλί και χάλκινα χρώματα, κατασκευασμένα από ντόπια καρυδιά, προσδίδοντας δυναμική κίνηση και δημιουργώντας μια περίπλοκη ισορροπία παιχνιδιάρικης εκλέπτυνσης.

Το ίδιο το μπαρ είναι το κορυφαίο επίκεντρο, με μία τεράστια βιτρίνα ποτών που λάμπει κάτω από την αντανακλαστική οροφή, με φόντο την εκτεταμένη θέα της πόλης. Το σαλόνι και ο χώρος ιδιωτικών εκδηλώσεων βρίσκεται ακριβώς έξω από το bar, με ένα ειδικά σχεδιασμένο γλυπτό τραπέζι που κρέμεται από την οροφή, το οποίο λειτουργεί σαν διακοσμητικό έργο τέχνης και χαμηλώνει εύκολα για να φιλοξενήσει τους εκλεκτούς επισκέπτες του. 

Όσοι επιλέξουν να βρεθούν εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια συμφωνία γεύσεων από το custom-made μενού κοκτέιλ του Samba Room. Από τους πολυσύχναστους δρόμους του Τokyo μέχρι τις ζωντανές αγορές του Rio de Janeiro και τα καταπράσινα τοπία του Peru, κάθε ποτό είναι ένα ταξίδι στις γεύσεις και τους πολιτισμούς. Η εμπειρία αυτή μπορεί να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με τα απολαυστικά Bar Bites, που παρουσιάζουν αγαπημένα πιάτα του Sushi Samba, χαρακτηριστικές γεύσεις και πολύχρωμα ρολά sushi.

Το όραμα προήλθε από ένα αρχείο έμπνευσης από βραζιλιάνικους εσωτερικούς χώρους, με προέλευσης από παλαιότερους αιώνες, ενώ παράλληλα υπονοεί την ιαπωνική, περουβιανή και βραζιλιάνικη κληρονομιά του SushiSamba. «Θέλαμε το Samba Room να λειτουργήσει ως εμβληματικός προορισμός, προσφέροντας στους επισκέπτες μια καθηλωτική εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη», δήλωσε ο Omar Gutierrez, συν-διευθύνων σύμβουλος του SushiSamba Group. «Το Samba Room αντιπροσωπεύει την εξέλιξη της μάρκας και πυροδοτεί ακόμη περισσότερο τη δημιουργικότητά μας. Είναι ένας μοναδικός χώρος, όπου ο εξαιρετικός σχεδιασμός και η εκπληκτική θέα συναντούν τα εξαίσια cocktail και την απαράμιλλη εξυπηρέτηση».