fbpixel

Search icon
Search
Το πιο εμβληματικό bar της Θεσσαλονίκης συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία
MAGAZINE

Το πιο εμβληματικό bar της Θεσσαλονίκης συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία

Το Ολύμπιον είναι εμβληματικό, διαχρονικό και πάντα μέσα στην εποχή του


Υπάρχουν κάποιοι προορισμοί στη χρυσή σκηνή της διασκέδασης αυτής της πόλης που απλά ήρθαν και άφησαν εποχή. Έγιναν αντικείμενο συζήτησης, χάραξαν τον δικό τους δρόμο και διέγραψαν τροχιά διαρκείας στο terroir του joie de vivre, με χαρακτήρα, χαρίζοντας στον κόσμο τους αυθόρμητα ενσταντανέ και αξέχαστες μνήμες. Σημείο συνάντησης από το 1951, πάντρεψε με αριστοτεχνική κι αλέγρα μαεστρία την αίγλη της αστικής διασκέδασης με τις τέχνες, τη μουσική και τον χορό. Φιλοξένησε γαστριμαργικές βραδιές και θρυλικά πάρτι. Έγινε πόλος έλξης προσωπικοτήτων από διάφορους χώρους. Ένωσε γύρω από το ίδιο τραπέζι χαρακτήρες ανήσυχους του θεάματος, της πολιτικής, που άφησαν το στίγμα τους στην κουλτούρα του. Γέννησε φιλίες, σφράγισε επαγγελματικά «φλερτ», ενσάρκωσε ιδέες.

Το γοητευτικότερο, βέβαια, σε αυτές τις γλαφυρές ιστορίες είναι πάντα οι πρωταγωνιστές τους: όσοι πέρασαν το κατώφλι του Ολύμπιον ανά τα χρόνια. Ανάμεσά τους, οι θρυλικοί Μίκης Θεοδωράκης και Μάνος Χατζιδάκις, ο Bono των U2 και o John Malcovich, η Eιρήνη Παππά, η Tζένη Καρέζη, ο Billy Bo - καλλιτέχνες που ταυτίστηκαν με όσα έχει αφηγηθεί το Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη.

Τα κλασικά day-to-night ραντεβού

img-0025.jpg

Σήμερα, ύστερα από επτά χρυσές δεκαετίες, παραμένει επιβλητικό, γοητευτικό. Αναβιώνει την αίγλη του παλιού με σύγχρονη ματιά, κάνοντας μία νέα, πολλά υποσχόμενη αρχή. Ένα αστικό στολίδι βγαλμένο από άλλη εποχή, στο ωραιότερο σημείο της πόλης, στην πλατεία Αριστοτέλους. Προορισμός για καθιερωμένα ραντεβού, communal tables, γαστρονομία, διασκέδαση, χορό, επαγγελματικές συναντήσεις. Ένα πάντρεμα συνυφασμένο με τη λάμψη που αποπνέει το όλο περιβάλλον. Όσο για τον μήνα που διανύουμε, μας επιφυλάσσει ωραίες εκπλήξεις: αφρώδη απογεύματα, θεματικές βραδιές με festive διάθεση αλλά και ένα τερέν γαστρονομικών «σαφάρι», που υπογράφουν διεθνούς βεληνεκούς σεφ. Στα περί γεύσης, προμηνύεται μία ωραία έκπληξη με αναφορές στις Japanese, New York & Italian street food κουζίνες, αλλά και με ελληνικές και μεσογειακές μείξεις στις προτάσεις των μενού!

Info:

Διεύθυνση: Πλ. Αριστοτέλους 10

Tηλ. κρατήσεων: 698 7885 067

Instagram: @olympion_1951

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023