fbpixel

Search icon
Search
To Orient Express αποκαλύπτει τη νέα του προεδρική σουίτα σε μια εντυπωσιακή έκθεση design
DESIGN NEWS

To Orient Express αποκαλύπτει τη νέα του προεδρική σουίτα σε μια εντυπωσιακή έκθεση design

Το πιο λαμπερό σιδηροδρομικό ταξίδι στον κόσμο κάνει την εμφάνισή του


Υπερσύγχρονη τεχνολογία, πολυτελής αισθητική και κομψότητα κυριαρχούν στο πιο εμβληματικό σιδηροδρομικό ταξίδι της Ευρώπης. Το αγαπημένο διαχρονικό τρένο, Orient Express, θα συστηθεί στο κοινό μέσα από μια νέα high tech οπτική, η οποία θεωρείται πολλά υποσχόμενη. Στη φετινή έκθεση Miami Design Fair, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να να βιώσουν μια μοντέρνα και εκλεπτυσμένη διαδρομή, χάρη στην υπερσύγχρονη τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας. 

Κορυφαία στιγμή της έκθεσης αποτελούν τα αποκαλυπτήρια της προεδρικής σουίτας, ενός elegant νέου έργου με επικεφαλής τον αρχιτέκτονα Maxime d'Angeac. Τα μεγάλα επαναστατικά καλλιτεχνικά κινήματα των τελευταίων αιώνων και η αγάπη του για τα ιστορικά ταξιδιωτικά βιβλία ενέπνευσαν τον ταλαντούχο σχεδιαστή, ο οποίος είναι γνωστός για την εκτέλεση περίπλοκων έργων αποκατάστασης και σχεδιασμού για οίκους μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Hermès και Guerlain.

presidentielle-chambre3-maxime-dangeac-martin-darzacq-for-orient-express-nov22-pr.webp
Maxime D’Angeac & Martin Darzacq for Orient Express

Ο ίδιος επισημαίνει: «Η προεδρική σουίτα Orient Express αποτυπώνει την ουσία του μελλοντικού τρένου. Είναι ένα έργο επηρεασμένο από την υπερβολή, εμπνευσμένο από τις ιδιοφυΐες και τους πρωτοπόρους της Art Deco, τον Jacques-Émile Ruhlmann και τον Armand-Albert Rateau, και από τη σημασία της φινέτσας και της απόλυτης εξειδίκευσης στη λεπτομέρεια. Πρόκειται για μια σουίτα, όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να βιώσουν το χρονικό της ιστορίας, την ακραία πολυτέλεια και την απόλυτη άνεση.»

Η προεδρική σουίτα καταλαμβάνει ένα ολόκληρο βαγόνι του πρώην Nostalgie-Istanbul-Orient-Express, με διαστάσεις 69 πόδια μήκος και εννέα πόδια πλάτος, με συνολικό τετραγωνικό μέτρο 55 μέτρα. Τα πάνελ Lalique χαρακτηρίζουν τους πολυτελείς εσωτερικούς χώρους, ενώ ένα τζάκι αερίου παρέχει ζεστασιά όταν το τρένο διασχίζει ψυχρή περιοχή. Το ευρύχωρο υπνοδωμάτιο είναι τυλιγμένο σε κεντημένο βελούδο και διακοσμημένο με έπιπλα κατά παραγγελία - ο σχεδιασμός του εκλεπτυσμένου μπάνιου αποτελεί φόρο τιμής στο έργο του Albert-Armand Rateau και είναι αφιερωμένος στη Jeanne Lanvin.

presidentielle-couloir-maxime-dangeac-martin-darzacq-for-orient-express-nov22-pr.webp
Maxime D’Angeac & Martin Darzacq for Orient Express

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής πολυεθνικής εταιρείας φιλοξενίας Accor, Sébastien Bazin, δήλωσε σχετικά με τα αποκαλυπτήρια: «Στο σταυροδρόμι της δημιουργικότητας και της υγιούς φαντασίας, η Orient Express βρήκε το καλύτερο σκηνικό για να αποκαλύψει την αποκλειστική διακόσμηση μιας προεδρικής σουίτας που θα σηματοδοτήσει την ιστορία των ταξιδιών με τρένο και θα συνεχίσει τον θρύλο της Orient Express με αυθεντικότητα και απαράμιλλη πολυτέλεια».

Το Orient Express pop-up, που είναι λουσμένο στο χαρακτηριστικό μπλε του μεσονυκτίου της εταιρείας, προσκαλεί τους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν τα βαγόνια του μέλλοντος, από αυτό του μπαρ μέχρι εκείνου του εστιατορίου. Η καθηλωτική εμπειρία και τα αποκαλυπτήρια είναι η τελευταία από μια σειρά συναρπαστικών πρόσφατων εξελίξεων. Η εμπειρία Orient Express La Dolce Vita, ένα νέο τρένο 11 βαγονιών που θα μεταφέρει τους ταξιδιώτες πολυτελείας κατά μήκος των ακτών της Ιταλίας, ξεκινά το 2024. Ο σύγχρονος σχεδιασμός έχει επηρεαστεί από τη χαρά της ζωής της δεκαετίας του 1960 και οι επιβάτες μπορούν να περιμένουν να δειπνήσουν σε τραπέζια με καθρέφτες ανάμεσα σε παλέτες ώχρας και ζαφειριού.

presidentielle-salon2-maxime-dangeac-martin-darzacq-for-orient-express-nov22-pr.webp
Maxime D’Angeac & Martin Darzacq for Orient Express

Ξεκινώντας με το άνοιγμα του Orient Express La Minerva στη Ρώμη και του Orient Express Palazzo Donà Giovannelli στη Βενετία το 2024, η εταιρία έχει ήδη βάλει στο στόχαστρό της την ανερχόμενη Σαουδική Αραβία, ανακοινώνοντας ένα έργο στο Ριάντ, αφού το βασίλειο άρχισε να διευκολύνει πολύ την επίσκεψη των διεθνών ταξιδιωτών.

Info: Η βιωματική εμπειρία Orient Express θα βρίσκεται στην 18η έκδοση της έκθεσης Miami Design Fair από την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022.

Source: Condé Nast Traveller