fbpixel

Search icon
Search
Το νέο ξενοδοχείο Palazzo Cordusio είναι ένας φόρος τιμής στη διαχρονική γοητεία του Μιλάνου
DESIGN NEWS

Το νέο ξενοδοχείο Palazzo Cordusio είναι ένας φόρος τιμής στη διαχρονική γοητεία του Μιλάνου

Mέσα σε ένα νεοκλασικό εμβληματικό κτίριο, λίγα λεπτά μακριά από μερικά από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης


Λίγα λεπτά μακριά από μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης - την πλατεία Duomo, το Quadrilatero della Moda και τη Galleria Vittorio Emanuele II (για να αναφέρουμε μερικά) - το Gran Meliá άνοιξε το πρώτο του ξενοδοχείο στο Μιλάνο, το Palazzo Cordusio. Ένα κράμα ιστορικής μεγαλοπρέπειας και σύγχρονου σχεδιασμού, το luxurious hotel στεγάζεται σε ένα κτίριο που σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Luca Beltrami τον 18ο αιώνα, το οποίο ονομάστηκε Palazzo Venezia και αργότερα κατασκευάστηκε από την ιταλική ασφαλιστική εταιρεία Generali για να χρησιμεύσει ως έδρα της στο Μιλάνο. Σήμερα, στέκεται αγέρωχο ως ένα νεοκλασικό στολίδι με θέα την ιστορική Piazza Cordusio, η οποία δίνει στο νέο ξενοδοχείο το όνομά του.

xoris-titlo.jpg

Το κτίριο διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην αποκατάσταση της περιοχής μεταξύ του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα και σήμερα, ως ξενοδοχείο, αναδεικνύεται σε δυναμικό κέντρο, συνδέοντας τα πιο πολυσύχναστα πολιτιστικά αξιοθέατα της πόλης.

520734053.jpg

Το ισπανικό στούντιο σχεδιασμού ASAH, μακροχρόνιος συνεργάτης της Meliá Hotels International, ενορχήστρωσε τη μεταμόρφωση του εσωτερικού σε 84 πολυτελή δωμάτια και σουίτες. Επιδιώκοντας να διατηρήσει την πλούσια ιστορία του πρώτου οικήματος, η ομάδα αποκατέστησε ορισμένα ιστορικά χαρακτηριστικά της παλιάς έδρας, όπως ο μεγάλος θόλος στον τελευταίο όροφο, όπου βρίσκεται η ρεσεψιόν του ξενοδοχείου μαζί με ένα αντίγραφο του ψηφιδωτού από την πρόσοψη. Χαρακτηριστικό είναι ότι όλα τα δωμάτια διαθέτουν επιβλητικά παράθυρα, ενώ ορισμένα περιλαμβάνουν ιδιωτικά μπαλκόνια που παρέχουν άπλετο φυσικό φως.

520749564.jpg
520734031.jpg

Σε μια ωδή στις βενετσιάνικες ρίζες της Assicurazioni Generali, κάθε δωμάτιο και σουίτα είναι ντυμένα με πλούσια υφάσματα Rubelli και ευγενή βενετσιάνικα δάπεδα. Εν τω μεταξύ, έπιπλα από τις κορυφαίες μάρκες σχεδιασμού της Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένων των Molteni, Cassina, Fornasetti, Flos, Oluce και Foscarini, επιβεβαιώνουν την πολιτιστική απήχηση του ξενοδοχείου.

520734040.jpg

Ένα οικείο «καταφύγιο ευεξίας» προσκαλεί τους επισκέπτες, διαθέτοντας εσωτερική πισίνα, σάουνα, χαμάμ και σαλόνι χαλάρωσης. Δίπλα βρίσκεται ένα γυμναστήριο αιχμής εξοπλισμένο με εξοπλισμό Technogym και πανοραμική θέα στο Palazzo della Ragione και την Piazza Mercanti. Η ASAH κράτησε το ισόγειο για τους περισσότερους χώρους εστίασης, ενισχύοντας την ιδιωτικότητα των επισκεπτών.

555173604.jpg
520734068.jpg

Το ξενοδοχείο προσφέρει τέσσερις εξαιρετικές εγχώριες γαστρονομικές προτάσεις. Η Gioia Pasticceria, ένα εγχείρημα συνεργασίας με τον αρχιζαχαροπλάστη Fabio Bertoni, δημιουργεί το σκηνικό για απολαυστικά γλυκά. Το Giardino Cordusio, ένα cocktail bar με ιταλικό θέμα, το οποίο διευθύνεται από τον σύμβουλο barman Giancarlo Mancino και βρίσκεται στην εσωτερική αυλή του ξενοδοχείου, ειδικεύεται στα μαρτίνι και τα νεγκρόνι- το Isola Restaurant, με επικεφαλής τον brand chef Francesco Bagnato, αντλεί έμπνευση από τα ηλιόλουστα νησιά της νότιας Ιταλίας. Τέλος, το Sachi, ένα ιαπωνικό εστιατόριο-διαμάντι υπό την καθοδήγηση του σεφ Moon Kyung Soo, εμπλουτίζει τον γαστρονομικό χάρτη του ξενοδοχείου.

Info: Palazzo Cordusio, P.za Cordusio, 2, Milan, melia.com

Πηγή: Wallpaper