fbpixel

Search icon
Search
Το νέο trend της υγιεινής διατροφής είναι νόστιμο και πολύ χαριτωμένο
WELLNESS

Το νέο trend της υγιεινής διατροφής είναι νόστιμο και πολύ χαριτωμένο

Ο λόγος για τις σαλάτες σε βάζο που συνδυάζουν θρεπτικά συστατικά κι εντυπωσιακή εμφάνιση


Οι πλούσιες σε υλικά σαλάτες αποτελούν θεσμό στο casual food, αφού είναι μία γρήγορη και εύκολη λύση για γεύμα στο γραφείο ή και στο σπίτι, που μας προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, αποφεύγοντας παράλληλα το junk food. Λαχανικά, φρούτα, όσπρια, πρωτεΐνη και γευστικά dressings, γίνονται το ιδανικό γεύμα αν τα συνδυάσετε σωστά και κυρίως αν τα... διατηρήσετε με τον κατάλληλο τρόπο. 

Αυτό σκοπεύουν να πετύχουν και οι ειδικοί της γαστρονομίας, φέρνοντας μία νέα τάση στον χώρο του healthy food, τις σαλάτες σε βαζάκια, που πλέον έχουν κυριαρχήσει στα instagram feed κάθε χρήστη και όχι άδικα, καθώς η εμφάνισή τους είναι πραγματικά super cute. Στόχος τους ωστόσο δεν είναι μόνο να κερδίσουν τις εντυπώσεις, αλλά και να διασφαλίσουν τη σωστή προετοιμασία της σαλάτας, η οποία στη συνέχεια φυλάσσεται ιδανικά, ώστε να διατηρηθεί περισσότερο η φρεσκάδα των υλικών. Αντικαταστήστε λοιπόν το old fashioned «ταπερ» με τη νέα, εντυπωσιακή εκδοχή του βάζου που προτιμάτε και δοκιμάστε κάποιους από τους νόστιμους και θρεπτικούς συνδυασμούς σαλάτας που σας προτείνουμε παρακάτω.

Πολύχρωμη Σαλάτα Πρωτεΐνης

polixrwmi-FEgh1.jpg

Τα χρώματά της σίγουρα θα κάνουν ακόμη και τους φανατικούς του junk food να θέλουν να τη δοκιμάσουν και ίσως γίνει και η αγαπημένη τους συνήθεια! Ξεκινήστε να τη «χτίζετε» βάζοντας στη βάση του ένα dressing από ελαιόλαδο και τριμμένο ginger, αν θέλετε έναν διαφορετικό συνδυασμό, φυσικά μπορείτε να το αντικαταστήσετε, απλώς φροντίστε το ένα από τα δυο συστατικά να έχει πιο έντονη γεύση. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγα όσπρια (κατά προτίμηση ρεβίθια) και έπειτα ξεκινήστε να «χρωματίζετε» το γεύμα σας με διάφορα λαχανικά. Μπορείτε να επιλέξετε κόκκινη και κίτρινη πιπεριά, αβοκάντο, αγγούρι, ντοματίνια και στο επόμενο επίπεδο μοβ λάχανο και φύλλα από baby σπανάκι. Τέλος, προσθέστε μία extra δόση πρωτεΐνης, με λίγα κομμάτια ψητό κοτόπουλο. Ολοκληρώστε με ηλιόσπορο ή με λίγα καρύδια. Η multi-colored σαλάτα σας είναι έτοιμη!

Σαλάτα σε Ασιατική Εκδοχή

asian.jpg

Η συγκεκριμένη πρόταση ανήκει στις σαλάτες ζυμαρικών και σίγουρα αποτελεί ολοκληρωμένο γεύμα, αφού περιέχει πλούσια συστατικά, που θα σας δώσουν την απαραίτητη ενέργεια για πολλές ώρες. Ξεκινήστε την προετοιμασία φτιάχνοντας μία ομελέτα με δύο αυγά σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και έπειτα, αφού κρυώσει, τυλίξτε την σε ρολάκι, τοποθετώντας την στο κάτω μέρος του βάζου. Συνεχίζοντας βράστε σε μία κατσαρόλα περίπου 200 γρ. noodles σε ένα λίτρο νερό και στην πορεία δώστε την απαραίτητη γεύση αναμειγνύοντάς τα με σόγια, μαϊντανό και πολύ λίγο αρακά ή εάν θέλετε πράσινα φασολάκια. Αφού τοποθετήσετε και αυτά στο βάζο σας, ολοκληρώστε το γεύμα με λίγο ψητό κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Delicious!

Quinoa & Peanuts

quinoa.jpg

Σε αυτή την εναλλακτική εκδοχή ο ουρανίσκος σας θα εντοπίσει φανταστικές γεύσεις αφού συνδυάζονται εντελώς διαφορετικά υλικά σε μία τόσο αρμονική συνταγή. Για αρχή, ετοιμάστε ένα dressing με σησαμέλαιο, σόγια sauce, λίγο ξύδι, σκόρδο σε σκόνη και περίπου δύο κουταλιές φυστικοβούτυρο. Αφού τα ανακατέψετε και αυτά ομογενοποιηθούν, θα πρέπει να τα βάλετε στο βάζο και να συνεχίσετε, προσθέτοντας λάχανο (λευκό ή μοβ), καρότο και φύλλα σπανάκι baby. Έπειτα, προσθέστε λίγα φιστίκια που θα δώσουν έντονη γεύση και τέλος περίπου μισή κούπα κινόα, απλή ή τρίχρωμη, για περισσότερο χρώμα και ιδιαίτερη εμφάνιση. Τα συστατικά πλούσια σε βιταμίνες και η ξεχωριστή sauce που τα συνοδεύει θα απογειώσουν το γεύμα σας.

Σαλάτα με Κοτόπουλο και Ζυμαρικά

chicken.jpg

Για να πετύχετε τη συγκεκριμένη εκδοχή της bowl pasta salad, ξεκινήστε την προετοιμασία αναμειγνύοντας σε ένα σκεύος λίγη μαγιονέζα, κρέμα γάλακτος, χυμό λεμονιού, βασιλικό, λίγο άνηθο, μυρωδικά κρεμμυδιού και σκόρδου σε σκόνη και αλατοπίπερο. Έπειτα, επιλέξτε τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας, όπως οι πένες, τα fusilli ή τα farfalle και προσθέστε τα βρασμένα στο μείγμα για να δημιουργήσετε μία νόστιμη βάση. Στη συνέχεια, προσθέστε και λίγα κομμάτια ψητού κοτόπουλου και ολοκληρώστε με κόκκινη, κίτρινη πιπεριά και φύλλα μαρουλιού ή φρέσκο σπανάκι στην κορυφή. Φυσικά μπορείτε να δώσετε μία επιπλέον πινελιά χρησιμοποιώντας και χρωματιστά φρούτα, όπως το ρόδι. Για να απολαύσετε τη δημιουργία σας ανακινείστε το βαζάκι ώστε το creamy υλικό να αναμειχθεί σωστά με τα υπόλοιπα, χωρίς να προσθέσετε extra dressing και περιττές θερμίδες.

Italian Orzo Salad

italian.jpg

Η συγκεκριμένη εκδοχή έχει ως πρωταγωνιστή το γνωστό σε όλους κριθαράκι, σε συνδυασμό με διάφορα και ωφέλιμα λαχανικά. Ξεκινήστε να ετοιμάζετε τη σαλάτα σας αναμειγνύοντας σε ένα bowl φρέσκο σπανάκι, λίγο βασιλικό και μανιτάρια, όπως επίσης και λίγη λιαστή ντομάτα κομμένη σε λωρίδες. Η επιλογή αυτή, αντί για τη φρέσκια ντομάτα, θα περιορίσει το υγρό στοιχείο και θα εξοικονομήσει χώρο στο βάζο για τα υπόλοιπα υλικά, δίνοντας μάλιστα και μία πιο έντονη γευστική νότα. Έπειτα, τοποθετείστε τα σε ένα σουρωτήρι και ρίξτε από πάνω το μαγειρεμένο κριθαράκι. Με αυτόν τον τρόπο, τα λαχανικά μαγειρεύονται ελαφρώς από την θερμοκρασία που έχει το βρασμένο ζυμαρικό και αποκτούν πιο ενδιαφέρουσα γεύση. Αφού αναμειχθούν όλα αυτά τα υλικά, βάλτε τα στο βάζο και προσθέστε ελάχιστο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ίσως κάποιο μυρωδικό της προτίμησής σας σε μικρή ποσότητα.

BONUS Tip: Εκείνο που πρέπει να προσέξετε είναι ότι η sauce μπαίνει πάντα στη βάση του βάζου. Στη συνέχεια προσθέτετε εκείνα τα υλικά που έχουν την περισσότερη περιεκτικότητα σε νερό (όπως τα ντοματίνια) και τέλος όλα τα υπόλοιπα. Αυτό γίνεται για να μην μεταφερθεί η υγρασία και να διατηρηθεί η σαλάτα σας στην αρχική της μορφή. Φυσικά, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε δημιουργώντας τη δική σας εκδοχή, με τα αγαπημένα σας λαχανικά και homemade dressing ακόμη και για επιδόρπιο ή γλύκισμα στη δουλειά συνδυάζοντας, γιαούρτι, φρούτα, μαρμελάδες και ξηρούς καρπούς.