fbpixel

Search icon
Search
Το νέο πολυτελές εστιατόριο Veronika που έχει κάνει τους πάντες να μιλάνε γι' αυτό
DESIGN NEWS

Το νέο πολυτελές εστιατόριο Veronika που έχει κάνει τους πάντες να μιλάνε γι' αυτό

Ξεναγηθείτε σε ένα αναγεννησιακό κτίριο της Νέας Υόρκης


Το πιο πρόσφατο εστιατόριό του άνοιξε ο Stephen Starr πριν λίγες μέρες στη Νέα Υόρκη. Το restaurant που ακούει στο όνομα Veronika τοποθετείται στον δεύτερο όροφο ενός αναγεννησιακού κτιρίου που φιλοξενεί το μουσείο φωτογραφίας Fotografiska, που πρωτοξεκίνησε από τη Στοκχόλμη. Το interior design του χώρου επιμελήθηκαν οι designers Stephen Alesch και Robin Standefer, που είναι γνωστοί για το υψηλής αισθητικής γούστο τους κι έχουν αναλάβει τη διακόσμηση πολλών γνωστών ξενοδοχείων κι εστιατορίων στην Αμερική, όπως το La Mercerie. Η τελευταία τους δουλειά είναι αυτό το εστιατόριο, που αποτελεί δείγμα θαυμασμού από τους λάτρεις τόσο της κουζίνας όσο και του high-end design. Οι φωτογραφίες θα σας πείσουν!

veronika-new-york-rEcME.jpg

Ο εντυπωσιακός χώρος είναι εμπνευσμένος από την κουλτούρα της κεντρικής Ευρώπης και συγκεκριμένα των αριστοκρατικών café στη Βιέννη και τη Βουδαπέστη. Σε πολλούς μπορεί να θυμίσει το New York café, που είναι μια από τις πιο φημισμένες καφετέριες στη Βουδαπέστη. Τόσο η διακόσμηση, όσο και το menu έχουν επιρροές από τις παραπάνω χώρες, καθώς ο φημισμένος chef Robert Aikens έχει φέρει γεύσεις και παραδοσιακά πιάτα της κεντρικής Ευρώπης όπως το σνίτσελ και η goulash. Το design είναι επηρεασμένο από το art nouveau κίνημα και αντλεί επίσης έμπνευση από ευρωπαϊκά στιλ διακόσμησης. Τα ζεστά χρώματα και το στοιχείο του ξύλου κυριαρχούν, με μερικές πινελιές έντονων αποχρώσεων που τραβάνε τα βλέμματα. Χαρακτηριστική εικόνα αποτελούν οι πολυτελείς πολυέλαιοι που μοιάζουν στο σχήμα με λουλούδια.

veronika-ny.jpg

Το κτίριο είναι ιστορικό, οπότε οι designers έπρεπε να πάρουν άδεια από το New York City Landmarks Preservation Commissions, πριν προχωρήσουν σε ανακατασκευές. Βέβαια, οι Stephen και Robin κατέληξαν στο γεγονός ότι θα εκμεταλλευτούν τις ιστορικές και πιο rustic λεπτομέρειες του χώρου κι έτσι κράτησαν πολλά στοιχεία στα ανακαινισμένα δωμάτια. Μάλιστα, αυτό προσδίδει και μια αυθεντικότητα στο εστιατόριο, που είναι απλά μαγευτική.

veronika.jpg

Για παράδειγμα, επέλεξαν να μη χαλάσουν το σχέδιο και το σχήμα του παραθύρου που ήδη υπήρχε, αλλά αντ’ αυτού δημιούργησαν ένα deco element στον τοίχο πίσω από το μπαρ, μια ιδέα που έγινε παραπάνω από αποδεκτή! Το συγκεκριμένο μπαρ είναι διακοσμημένο με Black St. Laurent marble, σε έναν χώρο με σκούρες αποχρώσεις, χρυσές λεπτομέρειες και φυτά, προσδίδοντας μυστήριο στην ατμόσφαιρα, κάνοντάς την να θυμίζει σκηνικό ενός δάσους.

vero-ny.jpg

Υπάρχει, επίσης, ένα dining room που βλέπει την κουζίνα, με πολυθρόνες και τραπέζια που παραπέμπουν σε κορμούς δέντρων. Οι πολυέλαιοι κυριαρχούν σε κάθε δωμάτιο, μαζί με egg-shaped φωτιστικά που κρέμονται, καθώς το στοιχείο του φωτισμού είναι αρκετά σημαντικό, κάτι που φαίνεται από τα μεγάλα παράθυρα που αντικρίζει κανείς στον χώρο.

veronika.jpeg

Τη γενική εικόνα της διακόσμησης συμπληρώνουν ξύλινα πατώματα, σκαλιστές πόρτες και mohair καθίσματα. Οι designers έχουν δηλώσει πως η συνολική ατμόσφαιρα με τα ζεστά χρώματα και τις πινελιές του πράσινου, συμπληρώνουν τη μοναδική εμπειρία στον χώρο!

veronika-nycity.jpg
Όλα τα στοιχεία δημιουργούν μια αριστοκρατική moody ατμόσφαιρα, που προσελκύει το μάτι και εντυπωσιάζει αμέσως όποιον το επισκεφθεί...

Ιnfo: @veronika_nyc