Εμπνευσμένο από την ιστορία της εγκαταλελειμμένης σιδηροδρομικής γραμμής Madeira Mamore και το τροπικό τοπίο του Αμαζονίου, το Mad Maria έφτασε στη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης πριν λίγους μήνες και “ταξιδεύει” τους επισκέπτες του, όχι μόνο μέσα από το αρχιτεκτονικό του concept, αλλά και μέσα από τις γεύσεις του.
Στο ειδικά διαμορφωμένο βαγόνι που κυριαρχεί στον χώρο και εξυπηρετεί ως μπαρ, οι bartenders ετοιμάζουν δροσιστικά cocktails και καφέ υψηλής ποιότητας. Στη μεγάλη ανοιχτή κουζίνα του, που φιλοξενείται στην απέναντι πλευρά του δρόμου, μπορεί κανείς να πάρει μια γεύση από το πώς ετοιμάζονται τα πιάτα από το καλά μελετημένο μενού που σερβίρει ο chef Κώστας Μπουρσανίδης. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει εξαιρετικές προτάσεις για brunch, lunch και dinner, καθώς και να επιλέξει μέσα από μια ενημερωμένη λίστα κρασιών.
Γαστρονομικά, αναδεικνύει πιάτα με έντονες επιρροές από τη Μεσόγειο, εκσυγχρονίζοντας αγαπημένα κλασικά αλλά και συστήνοντας νέα. Η ομελέτα ρολό, το ζουμερό croque madame, το ιδιαίτερο Dutch pancake, το διάσημο πλέον Buttermilk Chicken sandwich και η μπαλοτίνα κοτόπουλο με σάλτσα τεριάκι είναι σίγουρα μέσα στις επιλογές που πρέπει να δοκιμάσει κανείς όταν επισκεφθεί την πολύχρωμη αυλή του Mad Maria. Στα must-try συμπεριλαμβάνονται επίσης τα χειροποίητα κουλουράκια και κέικ που προσφέρονται με τον καφέ. Το φιλόξενο περιβάλλον του σε συνδυασμό με τις μοναδικές γεύσεις που προσφέρει το μετατρέπουν στον απόλυτο προορισμό για όλες τις ώρες της ημέρας. Αφήστε την ευχάριστη ατμόσφαιρά του να σας παρασύσει σε στιγμές χαλάρωσης.
*The Detail: Την ήδη χαλαρή ατμόσφαιρα συμπληρώνει το συντριβάνι που είναι μέρος του αυλόγυρου.
Info: Αγίου Μηνά 7, Εύοσμος, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 763048, Facebook: Madmaria.skg, Instagram: @madmaria.skg
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024