fbpixel

Search icon
Search
Το μοντερνιστικό beach house Neratza στην Πελοπόννησο είναι ό,τι πιο όμορφο θα δείτε σήμερα
DESIGN

Το μοντερνιστικό beach house Neratza στην Πελοπόννησο είναι ό,τι πιο όμορφο θα δείτε σήμερα

Υπό την επιμέλεια της R.C.TECH


Έχοντας αναθέσει τον σχεδιασμό ενός παραθαλάσσιου εξοχικού σπιτιού για μια νεαρή οικογένεια στη Βόρεια Πελοπόννησο, η αρχιτεκτονική εταιρία R.C.TECH με έδρα την Αθήνα χρησιμοποίησε μια στοιχειώδη αρχιτεκτονική «γλώσσα» απλών γεωμετρικών μορφών που λειτουργεί ως ένας λευκός καμβάς πάνω στον οποίο μπορούν να αποτυπωθούν όλες οι αναμνήσεις. Χωρίς τοπολογικά χαρακτηριστικά εκτός από τη θέα στη θάλασσα ή τα γειτονικά κτίρια, οι αρχιτέκτονες ήταν ελεύθεροι να σχεδιάσουν ένα «καταφύγιο» που ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις των πελατών τους, ενώ «αγκαλιάζει» τολμηρά το μεσογειακό περιβάλλον του που έρχεται σε πλήρη αρμονία με το τοπίο των ακτών. Αντικατοπτρίζοντας την ομαλότητα του γύρω εδάφους, ο επίπεδος όγκος του που αποτελεί το απίθανο "Beach House Neratza" εκτείνεται κατά μήκος της παραλίας, με έντονα στοιχεία, όπως την τσιμεντένια πέργκολα που διακρίνει το κτίσμα και μια επιμήκη πισίνα που οριοθετεί διακριτικά τα όρια μεταξύ του σπιτιού και της παραλίας.

p8-neratza-house-yatzer.jpg

Πλησιάζοντας κανείς το σπίτι από την πλευρά του νότου, συναντά μια οικεία αυλή που χαρακτηρίζεται από μια κίτρινη πόρτα που ξεπροβάλλει κάπου ανάμεσα στην ουδέτερη παλέτα των ασβεστωμένων όγκων του κτιρίου, του εκτεθειμένου σκυροδέματος από πέργκολα και του ξύλινου καταστρώματος. Το ξεχωριστό χρώμα της πόρτας -μια παιχνιδιάρικη χειρονομία που αποσκοπεί στο να πυροδοτήσει τη φαντασία των παιδιών που μένουν στο σπίτι- δίνει τη δυνατότητα να θαυμάσουν οι ιδιοκτήτες αλλά και οι επισκέπτες την εκπληκτική θέα στη θάλασσα και το μυθικό βουνό του Παρνασσού που υψώνεται πάνω από τον Κόλπο της Κορίνθου παρέχοντας ένα δραματικό σκηνικό για την ανοιχτή κι ευρύχωρη κουζίνα, καθώς και την τραπεζαρία με υαλοπίνακα που εκτείνεται από το δάπεδο μέχρι την οροφή. 

Το απίστευτο αυτό σπίτι διαθέτει επίσης και τζάκι καθώς και δύο μεγάλους κυλινδρικούς φεγγίτες που φέρνουν το φως της ημέρας στην κουζίνα και την τραπεζαρία, ενώ το σαλόνι βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πτέρυγες υπνοδωματίων, μία που στεγάζει τις οικογενειακές κατοικίες και μία φτιαγμένη για τους επισκέπτες της κατοικίας.

f2-neratza-house-yatzer.jpg
f14-neratza-house-yatzer.jpg



Η απλή χωρική διαμόρφωση του σπιτιού που συνδυάζει ένα κεντρικό καθιστικό και τα παρακείμενα σημεία του υπνοδωματίου αντικατοπτρίζεται στην ογκομετρική σύνθεση των διακριτών γεωμετρικών όγκων που περιβάλλουν τη δομή της πέργκολας που έχει φτιαχτεί από μπετόν. Το τελευταίο στοιχείο όχι μόνο πλαισιώνει ομοιόμορφα το σπίτι αλλά και παρέχει σκιά για τους υπαίθριους χώρους, ενώ παράγει επίσης μια διαρκώς μεταβαλλόμενη αλληλεπίδραση φωτός και σκιάς αποτυπώνοντας με επιδέξιο τρόπο όλη την ουσία της ελληνικής καλοκαιρινής ζωής. Σε συνδυασμό με μια ευρύχωρη βεράντα, την τεράστια πισίνα και την απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, το παραθαλάσσιο αυτό σπίτι αποτελεί το τέλειο περιβάλλον για μια οικογένεια που επιθυμεί να απολαύσει τον παραθαλάσσιο τρόπο ζωής και να δημιουργήσει πολλές όμορφες αναμνήσεις.

f10-neratza-house-yatzer.jpg
p5-neratza-house-yatzer.jpg



Η διακόσμηση που έχει επιλεγεί για όλη την κατοικία είναι κατά βάση η μινιμαλιστική με άφθονες λεπτομέρειες μοντερνιστικού στιλ, που αποτυπώνονται τόσο στα υπερμεγέθη έπιπλα όσο και στα μικροαντικείμενα που έχουν πλαισιώσει όλο το interior design. Επίσης, οι γήινες αποχρώσεις ολοκληρώνουν τη διακόσμηση με υπέροχο τρόπο και δημιουργούν μια cozy και φιλική ατμόσφαιρα, ιδανική για κάθε εποχή. Τέλος, το λευκό που διατρέχει κάθε χώρο του σπιτιού προσδίδει φωτεινότητα σε κάθε γωνιά και προσκαλεί σε ένα ατελείωτο «παιχνίδι» άνεσης και καθαρότητας. 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας στη gallery.

Πηγή: Yatzer