fbpixel

Search icon
Search
To μαγευτικό Chateau de Vilette στη Γαλλία ανανεώθηκε σε ένα παραμυθένιο μέρος
INTERIORS

To μαγευτικό Chateau de Vilette στη Γαλλία ανανεώθηκε σε ένα παραμυθένιο μέρος

O κορυφαίος interior designer Jacques Garcia μετέτρεψε το Chateau μοναδικά


Το Château xτίστηκε επί εποχής Λουδοβίκου XIV, σχεδιάστηκε από τον François Mansart, έναν από τους πιο καταξιωμένους Γάλλους αρχιτέκτονες του 17ου αιώνα που εισήγαγε τον κλασικισμό στην αρχιτεκτονική του μπαρόκ στη Γαλλία, ενώ ο επίσημος 'à la française κήπος είναι έργο του Andre Le Nôtre, ενός από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους αρχιτέκτονες τοπίου που δημιούργησε τους πεντακάθαρους κήπους στις Βερσαλλίες. Με τέτοια διαπιστευτήρια, δεν είναι περίεργο που το Château έχει κερδίσει τον τίτλο "Le Petit Versailles".

Το ανακαινισμένο Château διαθέτει επτά πολυτελείς σουίτες με ιδιωτικά μπάνια και άλλα επτά υπνοδωμάτια που στεγάζονται στην ανατολική πτέρυγα του 18ου αιώνα, καθώς κι έναν χώρο orangerie, ένα πατητήρι του 16ου αιώνα κι ένα παρεκκλήσι. Όλοι οι χώροι έχουν ανακαινιστεί πλήρως από τον καταξιωμένο Γάλλο interior designer Jacques Garcia του οποίου η εμπειρία περιλαμβάνει το Λούβρο και τις Βερσαλλίες. 

p4-chateau-de-villette-the-splendor-of-french-decor-publishe-5IfWP.jpg


Πλήρως αποκατεστημένο στην αρχική του αίγλη, το Château de Villette προσφέρει στους επισκέπτες μια αξέχαστη εμπειρία φιλοξενίας που συνδυάζει τις σύγχρονες ανέσεις με την αριστοκρατική λάμψη, την οποία εικονογραφεί όμορφα ένα νέο βιβλίο του Flammarion, "Chateau de Villette: The Splendor of French Decor".

Ηεξωτερική λιτότητα του Château, ένα παράδειγμα γαλλικού κλασικού στιλ, έρχεται σε αντίθεση με την πολυτελή χλιδή των εσωτερικών χώρων. Από τον σκαλιστό πέτρινο μπουφέ και τους περίτεχνους τοίχους, μέχρι τα τραπέζια και τις επενδύσεις των επίπλων από μεταξωτό ταφτά, κάθε δωμάτιο αποτελεί απόδειξη της γαλλικής δεξιοτεχνίας. 

f3-chateau-de-villette-the-splendor-of-french-decor-published-by-flammarion-photo-by-bruno-ehrs-yatzer-lut9A.jpg


Γεφυρώνοντας την απλότητα του εξωτερικού περιβάλλοντος με τον πλούτο της εσωτερικής διακόσμησης, ο σκοτεινός προθάλαμος της εισόδου και η μεγάλη σκάλα, ντυμένα από πάνω προς τα κάτω με λευκή πέτρα, διακοσμούνται ήσυχα από μια μεγάλη ταπισερί του 18ου αιώνα κι ένα επίχρυσο μπρούτζινο φανάρι από την αρχή του 19ου αιώνα. Για το κύριο μπάνιο, ο Garcia επέλεξε μια υπέροχη μπανιέρα, η οποία ξεχωρίζει από τα σκούρα λακαρισμένα πάνελ του τοίχου και το μαύρο μαρμάρινο δάπεδο.

Η πολυτελής κομψότητα των interiors συνδυάζεται με τη μεγαλοπρέπεια των επίσημων κήπων του Andre Le Nôtre, ένα στιλ που βασίζεται στη συμμετρία, την τάξη και τις μεγάλες προοπτικές. Οι κήποι περιλαμβάνουν ένα εντυπωσιακό σιντριβάνι με καταρράκτη, που προέρχεται από το Château de Marly, που αντικατοπτρίζει πισίνες, περιποιημένο γκαζόν και γλυπτά του 18ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένου ενός οβελίσκου. 

s7-chateau-de-villette-the-splendor-of-french-decor-published-by-flammarion-photo-by-bruno-ehrs-yatzer-czyMu.jpg


Κι αν ο διαμορφωμένος κήπος δεν ήταν αρκετός, το Château βρίσκεται σε περισσότερα από 75 εκτάρια πάρκου, χαρακτηρισμένο ως γαλλικό εθνικό πάρκο, με δύο λίμνες και δασώδεις εκτάσεις, τις οποίες οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν με τα πόδια, το ποδήλατο ή με άλογο. 

 Με ανέσεις όπως θερμαινόμενη εξωτερική πισίνα, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, ακόμη και ελικοδρόμιο, καθώς και μια ομάδα επαγγελματικού προσωπικού, συμπεριλαμβανομένου ενός σεφ, στη διάθεσή τους, οι επισκέπτες που μένουν στο Château de Villette μπορούν αναμφίβολα να περιμένουν ότι θα δεχθούν βασιλική περιποίηση σε αυτό το μοναδικό location.

p6-chateau-de-villette-the-splendor-of-french-decor-publishe-6fodb.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες!

Πηγή: Yatzer | Φωτογραφίες: Bruno Ehrs