fbpixel

Search icon
Search
Tο καινοτόμο project που επαναπροσδιορίζει την αντίληψή μας γύρω από την προσωπική υγεία και ευεξία
MAGAZINE

Tο καινοτόμο project που επαναπροσδιορίζει την αντίληψή μας γύρω από την προσωπική υγεία και ευεξία

Με την Άντζελα Καραθανάση κουβεντιάζουμε για όλα όσα την ενέπνευσαν να δημιουργήσει την Personal Wellness


Όλα ξεκίνησαν αναζητώντας το πώς θα χτίσω μια ισορροπημένη καθημερινότητα. Ανέκαθεν λάτρευα το healthy lifestyle. Έτσι, με όσα αποκόμισα από τις σπουδές μου στον κλάδο της Υγείας και Διατροφής στην Αγγλία, κατάφερα να διερευνήσω προσωπικές ανάγκες. Στην πορεία συνειδητοποίησα πως, για να πετύχεις οποιαδήποτε σωματική ή πνευματική αλλαγή, χρειάζονται οι κατάλληλες συνθήκες: διάθεση, χρόνος, σωστή καθοδήγηση, τακτική σωματική άσκηση, καλή διατροφή και ψυχική ισορροπία. 

img-7359.jpeg

Η προσωπική ευεξία από μια τάση εποχής έγινε για εμένα ξεκάθαρα συνειδητή στάση ζωής και καταλύτης σε όλο αυτό που χτίζουμε. Δεν είναι πολυτέλεια, αλλά πολύτιμο αγαθό, μη μετρήσιμο, που δεν κοστολογείται. Οφείλουμε να μας προσέχουμε, προλαμβάνοντας κι αντιμετωπίζοντας οτιδήποτε στερεί την ευτυχία μας. Το πώς θα το εκμεταλλευτεί ο καθένας είναι στο χέρι του. Αρκεί να υπάρχει θέληση για εξέλιξη, επιμονή και υπομονή.

“One Stop Wellness Spot”: αυτό αναζητούσα. Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία ήταν, αν θέλεις, μονόδρομος, αν και κλήθηκα ν’ αντιμετωπίσω πολλές προκλήσεις. Απέκτησα, όμως, συμμάχους, συνοδοιπόρους, και κυρίως, ανθρώπους που πίστεψαν σε εμένα και στο όραμά μου. Κι είμαι παραπάνω από ευγνώμων γι’ αυτό

Δε διαπραγματεύομαι την υγεία και την ευεξία. Έτσι, και στην Personal Wellness, η ποιότητα των υπηρεσιών μας κι οι αξίες που πρεσβεύουμε είναι αδιαπραγμάτευτες: εντιμότητα, αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια. Στην εξέλιξη επενδύω μέσα από συνεχή εκπαίδευση. Παρακολουθώ σεμινάρια, καταρτίσεις και συμμετέχω σε εκθέσεις -σε Ελλάδα κι εξωτερικό- με επίκεντρο τη διατροφή, το self-development, το leadership, τη στοχοθεσία. Η συνεχής τριβή με την παρακολούθηση των περιστατικών μού επιτρέπει τη διά βίου εκπαίδευση, τη δυνατότητα εξέλιξης κι έμπνευσης.

img-7360.jpeg

Για πρώτη φορά στην αγορά συστήνεται ένα concept με τη δομή και τη φιλοσοφία της Personal Wellness. Στόχος μας; Να «ταλαντεύσουμε» τα έως τώρα δεδομένα, τοποθετώντας σε σύγχρονες βάσεις την πεπατημένη λογική. Δημιουργήσαμε, λοιπόν, ένα σύγχρονο, state of the art, κέντρο υγείας κι ευεξίας, που παρέχει Personal Laboratories -Ιδιωτικό Διαγνωστικό Εργαστήριο το οποίο διαθέτει ένα ευρύ φάσμα εξετάσεων με επίκεντρο το μικροβίωμα-, Διαιτολογικό Κέντρο Personal Nutrition, αλλά και Personal Supplements κατάστημα, που διαθέτει ειδικά πρωτόκολλα ενίσχυσης διατροφής. Και οι τρεις πυλώνες στηρίζονται στη χρήση τεχνολογίας αιχμής και στις δεξιότητες μιας άρτια καταρτισμένης επιστημονικής ομάδας γιατρών, βιολόγων, μικροβιολόγων και διατροφολόγων, με κοινό παρoνομαστή τους την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία.

Η ανάγκη για προσωποποιημένη φροντίδα είναι και θα είναι για εμάς το κίνητρο. Σημαντικά ζητήματα, όπως στρες, διαταραχές ύπνου, προβλήματα θρέψης, διαχείριση παθολογικών καταστάσεων και χρόνια μεταβολικά νοσήματα απαιτούν εξατομικευμένες προτάσεις.

Αυτό που διαπιστώνω είναι πως ο κόσμος δυσκολεύεται να αποσαφηνίσει τι είναι αυτό που προκαλεί ανησυχία στην υγεία του. Η απάντησή μου, με σεβασμό στην επιστημονική κοινότητα, είναι ν’ αντιμετωπίσουμε την υγεία του οργανισμού ως ένα οικοσύστημα. Να καταλάβουμε το σώμα μας, ν’ αποκτήσουμε πλήρη εικόνα της κατάστασής του και να χτίσουμε επάνω σε αυτήν ένα πλάνο υγείας, κάνοντας καθημερινά βήματα.

img-7361.jpeg

Η ανάλυση μικροβιώματος είναι μια δυνατότητα που προσφέρεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Τα αποτελέσματα που προκύπτουν, σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή, μας οδηγούν όχι απλά στο να βελτιώσουμε το βάρος μας, αλλά και στο να δημιουργήσουμε συνθήκες πρόληψης, ώστε να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη υγεία κι ευεξία. Στην ουσία, πρόκειται για βακτήρια που συμβιώνουν σε έντερο, δέρμα, στοματική κοιλότητα, αναπνευστική και ουρογενετική οδό. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη διατροφή μας και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη νοσημάτων. Το μικροβίωμα του εντέρου, για παράδειγμα, ελέγχει σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού: ανοσοποιητικό, κεντρικό νευρικό σύστημα, πέψη και διάσπαση των τροφών, διάθεση κ.ά. Υπάρχουν καλά και κακά βακτήρια, όμως σημασία έχει η ισορροπία τους.

Η εξατομικευμένη διατροφή είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να μειώσουμε την πιθανότητα εμφάνισης φλεγμονής στο έντερο. Έτσι συμβάλλουμε θετικά στην κινητικότητά του και διατηρούμε την υγεία του, βελτιώνοντας το βάρος μας κι εξασφαλίζοντας μέγιστη ενέργεια και ευεξία.

img-7358.jpeg

Η Personal Nutrition λειτουργεί βάσει των αρχών και των προτύπων που ορίζει η βιώσιμη διατροφή. Ως «βιώσιμη διατροφή» ορίζεται εκείνη η διατροφή που θα έχει μειωμένο περιβαλλοντικό αντίκτυπο, ώστε να συμβάλλει στην ασφάλεια της θρέψης και σε μια υγιή ζωή, τόσο για τη σημερινή εποχή όσο και για τις επόμενες γενιές.

Τα συμπληρώματα διατροφής έχουν θέση σε αυτήν την προσπάθεια, εάν και εφόσον κριθεί απαραίτητο με βάση τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων. Τα δικά μας Personal Supplements είναι πιστοποιημένα κι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ πρωτόκολλα ενίσχυσης υγείας κι ευεξίας υψηλών προδιαγραφών, ειδικά σχεδιασμένες custom φόρμουλες που απαντούν σε προσωπικές ανάγκες, όπως ο ύπνος, το άγχος, το τρίπτυχο νύχια-μαλλιά-δέρμα, οι λειτουργίες του εγκεφάλου, της καρδιάς, του γαστρεντερικού κ.ά.

img-7362.jpeg

Ένα tailormade πλάνο, όπως αυτό της «Ευζωίας», διαρκεί έξι μήνες κι έχει ως στόχο να προσφέρει υγεία, σωστή διατροφή, ευεξία. Απευθύνεται σε ανθρώπους με σύνδρομα χρόνιας κόπωσης, έντονου στρες και απώλειας ύπνου, καθώς και προβλήματα θρέψης και ανορεξίας. Υπάρχουν εξειδικευμένα εξάμηνα προγράμματα για το μεταβολικό σύνδρομο και τη μεταβολομική ανάλυση, καθώς και πιο ευέλικτα, μικρότερης διάρκειας. 

Info

Εθνικής Αντιστάσεως 8, τηλ. 2311 119 200

www.personalwellness.health

Facebook: PersonalWellness, Instagram: @personalwellness.health