fbpixel

Search icon
Search
Το iconic naked dress της Kate Moss είναι επισήμως προς πώληση
FASHION NEWS

Το iconic naked dress της Kate Moss είναι επισήμως προς πώληση

Οι fans του θρυλικού της 90's στιλ μπορούν επιτέλους να αποκτήσουν μια ρέπλικα του


Ένα κομμάτι της απόλυτης ιστορίας της μόδας είναι up for sale, περίπου. Η δημοπρασία Kerry Taylor Auctions με έδρα το Λονδίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι το κοινό θα μπορέσει να αποκτήσει ένα ίδιο ,διαβόητου see-through outfit της Kate Moss, που ως γνωστόν φορούσε στις αρχές της δεκαετίας του '90.

Η εν λόγω εμφάνιση είναι ένα διάφανο φόρεμα με λουράκια σπαγγέτι που φόρεσε η Moss σε ένα πάρτι του Elite Model Agency το 1993 στο Λονδίνο. Το φόρεμα, από την ανοιξιάτικη κολεξιόν της Αμερικανίδας σχεδιάστριας Liza Bruce για το 1994, το έγινε match μόνο με ένα μικροσκοπικό μαύρο εσώρουχο, ένα bare face, χωρίς έντονο make-up και ένα ατημέλητο updo. Οι εικόνες που προέκυψαν από τη βραδιά αυτή έγιναν κάποιες από τις πιο αξιομνημόνευτες off-duty εμφανίσεις της (από τις οποίες υπάρχουν πολλές) και ένα σημείο αναφοράς για τη σημερινή εμμονή της μόδας με τα sheer, barely theere υφάσματα.


Παρόλαυτα, ένα disclaimer του οίκου δημοπρασιών ήταν ότι το φόρεμα που διατίθεται τώρα προς πώληση δεν είναι ακριβώς αυτό που φορούσε η Moss, αλλά μια πανομοιότυπη έκδοση από τη συλλογή μιας πρώην υπαλλήλου της Liza Bruce. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Bruce σχεδίασε μόνο ελάχιστα από αυτά τα μεταλλικά slip dresses, ένα από τα οποία περιλαμβάνεται στη συλλογή του Μουσείου Victoria & Albert του Λονδίνου. Ο λονδρέζικος οίκος δημοπρασιών αναμένει να λάβει από 200 έως 300 λίρες για το slip όταν αυτό βγει σε δημοπρασία στις 14 Απριλίου. 

Φυσικά, αν ήσασταν μια σταρλετίτσα του Χόλιγουντ (ή ο στιλίστας μιας σταρλετίτσας του Χόλιγουντ) που ήθελε να γίνει πρωτοσέλιδο με μια στιγμή στο κόκκινο χαλί που είναι ταυτόχρονα σκανδαλωδώς διαφανής και φόρος τιμής σε ένα κομμάτι της ιστορίας του στυλ των διασημοτήτων, αυτή η ευκαιρία είναι πρακτικά ανεκτίμητη.

Εκτός από το Liza Bruce Grail της Moss, οι φίλοι της μόδας θα έχουν επίσης την ευκαιρία να πλειοδοτήσουν σε μια ποικιλία από vintage κοσμήματα - από Saint Laurent της εποχής του Tom Ford μέχρι vintage Gianni Versace - καθώς και στο ακριβές μπλουζάκι που σχεδίασε η Judy Blume και το οποίο το σούπερ μόντελ φορούσε στο εξώφυλλο του περιοδικού i-D το 1991.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στη βρετανική Vogue πέρυσι, η Moss μίλησε για το περιβόητο φόρεμα και τόνισε ότι δεν περίμενε πόσο διαφανές θα φαινόταν το κομμάτι στις φωτογραφίες. "Δεν ήξερα ότι αυτό το φόρεμα ήταν διάφανο μέχρι που οι φωτογραφίες βγήκαν την επόμενη μέρα στην εφημερίδα", είπε και πρόσθεσε: "Ήταν το φλας που το έκανε να φαίνεται γυμνό. Όταν βγήκα έξω δεν πίστευα ότι ήταν τόσο see-through. Αλλά, προφανώς, ήταν. Αν το ήξερα θα μιλούσαμε γι' αυτό 30 χρόνια αργότερα."

Feature image source: @kerrytaylorauctions